به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان منطقه آزاد قشم، افشار فتح الهی در دیدار با نمایندگان جامعه صیادی جزیره افزود: اقتصاد دریامحور، محرک جدی بهکارگیری و بهکاراندازی صنایع و اشتغال در دریا و سواحل گسترده قشم است.
وی ادامه داد: توسعه دریامحور و اقتصاد دریا ضرورتی بیبدیل در تحقق اقتصاد پویا و مقاومتی است و برای کمک به توسعه اقتصادی با محوریت حفظ ذخایر زیستی، مقوله آبزیپروری موضوعی تحولآفرین است که باید بیشتر از سوی جامعه صیادی و صنایع شیلاتی جزیره موردتوجه قرار گیرد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: با اختصاص زمین برای ساخت انبار و سایر تجهیزات لازم وضعیت اسکلهها ساماندهی میشود و تجهیزات آتشنشانی و امداد جادهای استقرار مییابد.
وی بر لزوم لایروبی حوضچه اسکلهها بهمنظور بازدهی بیشتر تاکید کرد و افزود: با توجه به هزینه بالای طرحهای لایروبی، بخشی از اعتبارات برای اجرایی شدن آن را از طریق جذب اعتبارات کشوری تامین میشود.
فتحالهی ظرفیت صادرات ماهی خشک را فرصتی تحولآفرین برای اشتغال جوانان بومی، ارزآوری و صدور برند منطقه آزاد قشم به خارج از کشور دانست و گفت: توجه به استانداردهای بینالمللی فرآوردهها و بستهبندی مناسب، نکاتی است که باید برای افزایش درآمد صیادان و ایجاد ارزشافزوده بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
نمایندگان جامعه صیادی جزیره در این جلسه به بیان درخواستها و مشکلات خود پرداختند و خواستار توسعه گردشگری دریایی با محوریت اسکلههای صیادی شدند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد. پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی،
انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.