به گزارش ایرنا از شبکه مستند، مجموعه مستند مارستان تولید جدید شبکه مستند به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی علیرضا محمدی است که دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۹:۳۰ از این شبکه پخش می شود.
محمدی دراین باره گفت: فراگیری ویروس کرونا بهانهای شد تا تاریخچه بیماریهای همهگیر در تاریخ زندگی انسان را بررسی کنیم. اولین بیماری همهگیر که در تاریخ ثبت شده است، طاعون دوران شیرویه مربوط به زمان خسرو پرویز است و آخرین همهگیری نیز ویروس کرونا است که همه ما با آن آشنا هستیم. این بازه زمانی را در قالب ۵۲ قسمت مستند روایت کردهایم. به عبارت دیگر، در مجموعه مستند مارستان، بیماریهای همهگیر در مقاطع مختلف تاریخی بررسی شده است.
وی ادامه داد: در بررسی اسناد تاریخی، ضمن توجه به شیوع بیماریهای همهگیر شیوه برخورد با آنها و توسعه طب را نیز روایت کردهایم. در حقیقت به این سوال پاسخ دادیم که پیشرفت طب چگونه توانسته انسان را برای مقابله با این بیماریهای همهگیر مجهز کند.
کارگردان مجموعه مستند مارستان گفت: خسرو معتضد مورخ نامآشنای کشورمان که تسلط بسیار خوبی بر موضوعات تاریخی دارند، به عنوان راوی در این مجموعه مستند حضور داشته و تاریخ بیماریهای همهگیر در طول حیات بشریت را برای مردم روایت میکنند.
وی درباره شیوه روایت این مجموعه مستند نیز گفت: در ابتدای هر قسمت یک نریشن (گفتار متن) داریم که مقدمه ورود آقای معتضد به بحث است، سپس ایشان با استفاده از اسناد تاریخی موضوعات مختلف را مطرح کرده و همزمان با صحبتهای ایشان تصویرگذاری داریم. از آنجا که دسترسی به تصاویر آرشیوی در چنین موضوعی بسیار کم است، با تکنیک موشنگرافی، بازسازی و تصویرسازی انجام دادیم؛ استفاده از این تصاویر مزیت ویژه این مستند است. علاوه بر این، هر قسمت از این مجموعه را به یکی از شهدای مدافع سلامت تقدیم کردهایم.
محمدی افزود: مرور تاریخ در قالب این مستند میتواند تبدیل به انگیزهای برای مردم شود که بتوانند با این همهگیری مقابله کنند و بدانند که این بیماری نیز بالاخره شکست خواهد خورد.
وی گفت: این مجموعه در ۵۲ قسمت ۲۷ دقیقه ای با مشارکت وزارت بهداشت و شبکه مستند سیما تولید شده و دوشنبه، چهارشنبه از ساعت ۱۹:۳۰ پخش می شود.
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
تهران- ایرنا- کارگردان و تهیهکننده مجموعه مستند «مارستان» گفت: تاریخچه بیماریهای همهگیر از زمان خسرو پرویز تا به امروز را از زبان خسرو معتضد روایت کردهایم.