به گزارش ایرنا از شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت الاسلام محمدی، قائم مقام رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به شناسایی خلأ و چالش های روند انتخاب صاحب نظران حقیقی عضو شورا اظهار داشت: در دور جدید انتخاب اعضای حقیقی عضو شورا متوجه شدیم تعدادی از افراد معرفی شده از مدیران قرآنی دستگاه ها هستند و حضور آنها باعث افزایش ضریب تأثیرگذاری یک دستگاه در شورا می شود. لذا ریشه مشکل را در دو قسمت فرایند معرفی و عدم تعریف صاحب نظر حقیقی و شرایط آن دانستیم. در فرایند معرفی تا کنون دستگاه ها افراد را معرفی میکردند و نقش نهادهای اجتماعی کمرنگ بوده است.
وی ادامه داد: طبق فراخوانی که در آبان ماه اعلان شد با استقبال فعالان قرآنی علاقمند مواجه شدیم و به همین منظور در جلسه پنجاه و دوم شورا قرار شد این انتخاب به تعویق بیفتد.
حجت الاسلام محمدی ضمن تشکر از مشارکت فعالان و صاحب نظران امور قرآنی در دو هم اندیشی، اهمّ انتظارات ایشان را در این نشستها در تصحیح روند معرفی، برخورداری از شخصیت حقیقی مستقل (عدم استخدام در دستگاه های عضو شورا و عدم عضویت مستمر در شوراهای مدیریتی داخل یک دستگاه مثل هیئت امنا)، کاهش تعداد دفعات دوره های عضویت افراد به منظور گردش نخبگانی، افزایش تعداد صاحب نظران حقیقی در شورا و تغییر نحوه معرفی از معرفی دستگاهی به معرفی از سوی مجامع و انجمن ها عنوان کرد.
وی افزود: این پیشنهادها در کمیته منتخب شورا (متشکل از دبیران کمیسیون ها و دو عضو شورا) نیز ارائه شد و چند مورد اختلاف نظر بود که در جلسه بعدی شورا درباره این موارد تصمیم گیری می شود.
قائم مقام رئیس شورا در پایان ضمن درخواست برای مشارکت و حضور حداکثری همه افراد علاقمند و توانمند در این فراخوان ابراز امیدواری کرد بهره مندی شورا از نخبگان و صاحبنظران آگاه و شجاع زمینه تقویت سیاستگذاری و نظارت شورا و جلسات وابسته را فراهم خواهد کرد و اظهار نظر ایشان مستقل از نهادهای حقوقی و فارغ از ملاحظات سازمانی موجب غنابخشی به تصمیمات و شفافیت روندها خواهد شد.