تهران- ایرنا- نظام بهداشت و درمان بسیاری کشورهای اروپایی بار دیگر به دلیل سرایت سریع سویه اومیکرون کرونا به ویژه در دوران تعطیلات سال نوی میلادی با فشارزیادی روبروست؛ این شرایط درحالی است که موج جدید شیوع سویه جدید کرونا هنوز به نقطه اوج خود نرسیده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رویتزر، با وجود مطالعات اولیه که احتمال بستری ناشی از ابتلا به سویه اومیکرون را بسیار کم پیش‌بینی می کرد؛ شبکه بهداشت و درمان در کشورهای اسپانیا، انگلیس، ایتالیا و دیگرکشورهای عضو اتحادیه اروپا در وضعیت نامناسبی به سر می‌برند.

انگلیس که از آغاز شیوع کرونا بیش از ۱۴ و نیم میلیون مورد ابتلا و ۱۵۰ هزار مرگ و میر را ثبت کرده است، در هفته های اخیر نیز با میزان قابل توجهی موارد ابتلا روبروست و به مراکز درمانی مهم خود دستور آماده‌باش و پرهیز از اعمال جراحی مختلف حتی درمان‌های سرطانی را داده؛ زیرا ممکن است میزان بستری شدن مبتلایان و مرخصی کارکنان بیمارستان‌های دولتی را به شدت درگیر کند. این کشور جمعه گذشته (۱۷ دی) همچنین از نیروهای مسلح خواست به نیروهای بیمارستان ها کمک کنند.

موارد بستری در بیمارستان در انگلیس از فوریه سال قبل (بهمن/ اسفند ۱۳۹۹) به بیشترین میزان رسیده است و البته انتظار می رود با موارد بیشتر ابتلا دست‌کم میان سالمندان نیز روبرو شود.

اسپانیا نیز با وضعیت مشابهی روبروست و مسئولان ایالت آراگون در آخرین روز سال ۲۰۲۱ از نیروهای درمانی بازنشسته خواستند به کمک نیروی درمان بیایند. رافائل بنگوآ یکی از بنیانگذاران موسسه سلامت و راهبرد بیلبائو و از مقامات پیشین سازمان بهداشت جهانی گفت: اسپانیا نتوانسته اقدامات کارآمدی برای ارائه خدمات ضروری را انجام داده و فشار بر این نیروی درمان این کشور افزایش می یابد.

کارکنان درمانی در خط مقدم یعنی پرستاران و پزشکان فیزیوتراپی در معرض بیشترین خطر هستند و اتحادیه پرستاران اس ای تی اس ای در بیانیه ای اعلام کرد در شهر اندولس ۳۰ درصد از اعضای این اتحادیه تنها در نیمه اول ماه دسامبر در مرخص استعلاجی بوده اند.

وضعیت در آمریکا نیز بهتر نیست و بیمارستان ها اعمال جراحی غیرضرور را به تعویق انداخته اند.

ابتلای ۲۵ درصدی نیروهای درمان هلند به کرونا

هلند نیز با مساله ای مانند دیگر کشورهای اروپایی روبروست، موارد ابتلا بین کارکنان بیمارستانی  به ویژه پرستاران و بهیاران در حال افزایش است و مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام اعلام کرده از هر ۴ نفر نیروی درمان ۱ نفر به کرونا مبتلاست. بیمارستان های هلند در حال بررسی و تغییر شرایط قرنطینه هستند تا کارکنان درمانی مبتلا به کرونا ولی بدون علایم بتوانند سرکار خود حاضر شوند. 
ایتالیا هم با موارد فراوان ابتلا به کرونا دست و پنجه نرم می کند، تنها در هفته گذشته شاهد ابتلای ۱۲ هزار و ۸۰۰ نیروی درمان بود ضمن اینکه ۴ درصد از کل نیروی درمان نیز واکسن نزدند و به این دلیل از کار تعلیق شدند.

رافائل بنگو آ پیش‌بینی کرد ظهور و شیوع سویه‌های عفونی تر و مرگبارتر از اومیکرون غیرمحتمل باشد. ضمن ابزاز خوش بینی مبنی بر اینکه موج فعلی به معنای پایان همه گیری باشد گفت: همه گیری ها با افزایش شدید و یکباره پایان نمی یابند بلکه با موج های کوچک به پایان می رسند زیرا افراد زیادی مبتلا شده یا واکسن زده اند بعد از اومیکرون باید فقط نگران موج های کوچک باشیم.