تهران- ایرنا- دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو گفت: نقش ایران و تاجیکستان برای هر چه زودتر عملیاتی شدن موافقتنامه تجاری اکو و افزایش تجارت درون منطقه‌ای کلیدی بوده است.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، خسرو ناظری در همایش چشم‌انداز روابط ایران و تاجیکستان در سی‌امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور، گفت: هرچند رابطه‌ دیپلماتیک ایران و تاجیکستان ۳۰ سال عمر دارد، ولی فرهنگ، زبان و میراث مشترک تاجیکستان و ایرانیان به عمق تاریخ برمی‌گردد که پایه‌های محکمی برای همکاری‌های سودمند در عرصه‌های گوناگون فراهم می‌کند.  

دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی اکو خاطرنشان کرد: روابط ایران و تاجیکستان بر اصول احترام متقابل استوار است و تاجیکستان و ایران به طور موثری با هم همکاری می‌کنند تا از ابتکارات خود برای تحکیم رابطه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت کنند.

وی عنوان کرد: سازمان همکاری اقتصادی اکو برای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به عنوان اعضای اکو اهمیت فراوانی قائل است و از نقش بارز این دو کشور را در این سازمان برای افزایش همکاری منطقه‌ای در همه عرصه‌های اولویت‌دار از قبیل تجارت و ارتباطات، حمل و نقل، کشاورزی و صنعت، انرژی معادن و محیط زیست، گردشگری، توسعه پایدار و ذخیره‌های بشری، قدردانی می‌کند.  

دبیرکل سازمان اقتصادی اکو بیان کرد: تقویت همکاری‌های اقتصادی در میان اعضای این سازمان بخش جدایی ناپذیر دستور کار اکو برای رسیدن به توسعه پایدار است در این راستا دبیرخانه اکو گام‌های ملموسی را به سوی افزایش همکاری در میان کشورهای عضو از طریق چهارچوب‌های کنونی برداشته است.  

ناظری در ادامه افزود: هم نقش تاجیکستان و هم نقش ایران برای هر چه زودتر عملیاتی شدن موافقتنامه تجاری اکو که برای افزایش تجارت درون منطقه‌ای تبیین شده است، کلیدی بوده است.

وی با بیان اینکه کریدورها پیش‌نیاز افزایش همکاری‌های درون منطقه‌ای و همگرایی کشورهای عضو با اقتصاد جهانی است، تصریح کرد: از این رو سازمان اکو توسعه همکاری‌ها در سایه حمل و نقل را در مرکز دستور کار خود قرار داده است به دلیل اینکه تجارت و اقتصاد از دیدگاه سازمان اکو، مکمل یکدیگرند.

دبیرکل سازمان اقتصادی با قدردانی از نقش ایران و تاجیکستان برای تحقق اهداف سازمان بیان کرد: اطمینان دارم که حمایت‌های این دو کشور در چارچوب سازمان همکاری‌های اقتصادی به منظور تامین منافع کشورهای عضو سازمان و پایداری اقتصادی در کشورهای عضو، ادامه خواهد داشت.