همدان- ایرنا- مدیرکل استاندارد همدان از اعطای پروانه کاربرد نشان استاندارد به واحد تولیدی صنایع نشاسته الوند خبر داد و گفت: این پروانه برای نخستین بار در سطح کشور به محصول این واحد اعطا شد.

به گزارش ایرنا، «محمد مددی» روز سه‌شنبه در بازدید از کارخانه نشاسته الوند اظهار داشت: استاندارد سازی حرف اول را در کیفیت بخشی محصولات تولیدی و جلب رضایت مصرف کنندگان دارد.

وی اضافه کرد: تولیدکنندگان و صنعتگران اجرای استاندارد را در بالاترین ضریب، اصل و اساس فرایند تولید قرار دهند تا بتوانند با محصولات دیگر در بازارهای ملی و بین المللی رقابت کنند. 

مدیرکل استاندارد همدان گفت: تولید کالاها و ارائه خدمات مشمول مقررات استاندارد اجباری، بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران و یا تاییدیه آن، جرم محسوب می‌شود و مرتکبان طبق قانون مجازات می‌شوند. 

به گفته مددی، مصرف کنندگان با ارسال کد ۱۰ رقمی مندرج در ذیل نشان استاندارد به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ می‌توانند از اصالت این نشان مطمئن شوند.

وی یادآوری کرد: این سامانه پیامکی به منظور جلوگیری از سوء استفاده و پیشگیری از درج نشان جعلی استاندارد بر روی کالاها راه اندازی شده که اطلاعاتی از قبیل شماره پروانه، نام فراورده، تاریخ اعتبار پروانه، نام واحد تولیدی، استان و شهرستان محل تولید و نوع استاندارد محصول را در اختیار درخواست کننده قرار می‌دهد.

مدیرکل استاندارد همدان با اشاره به فراوانی تولید سیب زمینی در استان همدان گفت: این محصول با فراوری در واحدهای صنایع تبدیلی می تواند ارزش افزوده بسیاری را نصیب این استان کند. 

 او یادآوری کرد: این واحد برای نخستین بار در کشور موفق شد از آزمونها و فیلترهای استاندارد به سلامت گذر کرده و پروانه استاندارد برای محصول تولیدی خود دریافت کند. 

مدیرعامل صنایع نشاسته الوند نیز گفت: این واحد در چند خط تولید محصولات متنوعی از سیب زمینی و آرد گندم تولید می کند که به عنوان مواد اولیه در صنایع غذایی، پتروشیمی و  صنعتی کاربرد دارد. 

«امیرحسین صداقی» با بیان اینکه ۱۵ سال پیش این واحد احداث شده است افزود: این کارخانه به دلایل گوناگون نتوانسته بود به اهداف خود برسد اما از سال گذشته با تغییر مدیریت وارد فاز تولید شده و هم اکنون ۲۵۰ نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم مشغول بکار کرده است. 

او خاطرنشان کرد: کشت گونه های سیب زمینی که دارای نشاسته بیشتری هستند از چشم اندازهای این واحد تولیدی است که با همکاری جهاد کشاورزی برای کشت ۲۰۰ هزار تن در حال برنامه ریزی هستیم.

افزون بر ۶۷۰ محصول در استان همدان دارای پروانه کاربرد نشان استاندارد هستند.