به گزارش ایرنا از اسپوتنیک موندو، «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری منتخب نیکاراگوئه و «کائو جیانمینگ» معاون اول کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین و فرستاده ویژه «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اورتگا، دیدار و توافق نامه هایی در راستای طرح جهانی کمربند و جاده امضا کردند.
رئیس جمهوری نیکاراگوئه در این باره اظهار داشت: با هیأت دولتی چین در راستای طرح پیشبرد سریع مبادلات تجاری و الحاق نیکاراگوئه به پروژه پیشنهادی چین موسوم به «طرح جاده ابریشم» و توسعه جهانی توافق نامه هایی امضا کردیم.
جیانمینگ، فرستاده ویژه رئیس جمهوری چین، نیز به نوبه خود گفت: رئیس جمهور شی جین پینگ به توسعه روابط چین- نیکاراگوئه اهمیت بسیار قائل بوده و از تصمیم ماناگوا برای برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با پکن ابراز قدردانی و خرسندی کرد.
این مقام دولتی چین با تاکید بر حمایت چین از انتخاب مجدد اورتگا به عنوان رئیس جمهوری نیکاراگوئه در انتخابات نوامبر (آبان) گذشته تاکید کرد و این پیروزی را نتیجه مبارزه پیگیر اورتگا، رهبر حزب آزادی ملی و جناح چپگرای ساندینیست ها، علیه فقر در این کشور دانست.
در همین حال، جانمینگ در آستانه مراسم تحلیف ریاست جمهوری اورتگا تصریح کرد: ما کاملا باور داریم که نیکاراگوئه در دوره جدید تحت سکانداری اورتگا، پیشرفت بیشتری را به دست خواهد آورد.
رئیس جمهوری نیکاراگوئه نیز بر مبارزه تاریخی دو ملت علیه تجاوزات غرب از جمله در صحن سازمان ملل تاکید و تحریم های اعمال شده از سوی آمریکا و متحدان اروپایی اش علیه کشورهای مخالف نظام سلطه طلبی آنها را تجاوز به حقوق بشر توصیف کرد.
در همین راستا، تفاهم نامه ای نیز بین وزارت امور خارجه دو کشور در جهت ایجاد سازوکار مستشاری سیاسی امضا شد.
در این دیدار، علاوه بر «روساریو موریّو» معاون رئیس جمهوری نیکاراگوئه، «لائورئانو اورتگا-موریو» مشاور رئیس جمهوری این کشور در حوزه سرمایه گذاری و «یو بو» نماینده چین در ماناگوا حضور داشتند.
در این نشست، علاوه بر قرارداد همکاری های عمومی پکن-ماناگوا، یادداشت تفاهمی درباره «مناسبات مشترک دو کشور در چارچوب مسیر اقتصادی جاده ابریشم و جاده دریایی قرن ۲۱» به امضای مقامات دو کشور رسید.
نیکاراگوئه ضمن از سرگیری روابط با چین، ماه گذشته با اعلام اینکه جمهوری خلق چین تنها دولت مشروع و حاکم بر چین است و تایوان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو این کشور است، تایوان را به عنوان کشوری مستقل در روابط بین المللی خود کنار گذاشت.
به دنبال قطع روابط نیکاراگوئه با تایوان به نشانه احترام به اصل «چین واحد» که توسط پکن مطرح شده بود، چین سفارت خود را در این کشور آمریکای مرکزی برای نخستین بار از سال ۱۹۹۰ میلادی، به طور رسمی بازگشایی کرد.