محمود سیجانی روز سهشنبه در کارگروه استانی ستاد تسهیل و رفع موانع استان قم، اظهار کرد: ۱.۶۳ درصد از جمعیت کشور در قم ساکن هستند و نرخ بیکاری این استان در تابستان سالجاری به ۸.۵ درصد رسیدهاست.
وی با بیان اینکه ۷۵ هزار واحد صنعتی در سطح کشور وجود دارد، گفت: قم با داشتن دو هزار و ۳۳۹ واحد صنعتی سه درصد از صنایع کشور را دارا میباشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم بیان داشت: استان قم با ایجاد ۶۱ هزار و ۶۶۸ شغل، ۲.۵ درصد از اشتغال صنعتی کشور را از آن خود کردهاست.
وی اظهار کرد: لاستیک و پلاستیک، چسب و کفش، چوب و مبلمان، قطعهسازی صنعتی، صنایع غذایی، نساجی، چاپ و نشر، فرش دستباف، موتورسیکلت، لوازم خانگی، معدن، شکلات، سوهان و غیره از مهمترین ظرفیتهای صنعتی استان قم است.
سیجانی، گریزی به ظرفیت بالای قم در صنعت چوب و مبلمان زد و افزود: تاکنون ارزش افزوده این صنعت به حساب صنایع تکمیلی در تهران واریز شده اما با تقویت شهرک چوب و مبلمان قم به دنبال حفظ ارزش افزوده این محصول اصیل در قم هستیم.
وی گفت: قم یکی از قطبهای اصلی تولید موتورسیکلت است و هم اکنون این استان از مرحله مونتاژ صرف این محصول عبور کرده و وارد فاز قطعهسازی و تولید موتورسیکلتهای برقی شدهاست.
سیجانی وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی استان را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه هرسال ۲۰۰ واحد صنعتی به ظرفیت تولیدی استان افزوده می شود، یادآور شد: از مجموع ۲ هزار و ۳۳۹ واحد صنعتی قم ۷۹۲ واحد در وضعیت نیمه فعال، ۲۷۵ واحد راکد و یکهزار و ۲۷۲ واحد نیز در وضعیت فعال قرار دارند.
وی بیان کرد: در ۹ ماه گذشته ۲۸۷ مصوبه حاصل جلسات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بوده که ۸۵ درصد از آنها اجرایی شده و در این مدت از ۷۲ واحد صنعتی بازدید میدانی بعمل آمدهاست.
سیجانی عنوان کرد: یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سهم امسال قم از تسهیلات ستاد رونق تولید است که تاکنون ۷۷۹ میلیارد تومان در بخش صنعت و حدود ۸۵۰ میلیارد تومان نیز در دوبخش گردشگری و کشاورزی جذب و به متقاضیان پرداخت شدهاست.
وی تصریح کرد: کمبود مواد اولیه و نوسانات ارز، نقص در زیرساختهای مورد نیاز، پرداخت ناچیز بانکها در بخش سرمایه ثابت و عدم پرداخت به موقع مطالبات واحدهای تولیدی از شرکت های دولتی از چالش های بخش صنعت قم است.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی قم گفت: معدن ونارچ بزرگترین معدن منگنز خاورمیانه در این استان واقع شده و تاکنون ۱۹۰ پروانه معدن در قم صادر شده که ۱۰۰ معدن در وضعیت فعال قرار دارند، همچنین در ۵۴ پروانه نیز سلب صلاحیت صورت گرفتهاست.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنان موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارند.