قصرشیرین - ایرنا - معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: از مجموع ۵۷۶ واحد مسکن مهر شهید شیرودی سرپل‌ذهاب که در زلزله آبان سال ۹۶ آسیب دید تاکنون ۵۰۴ واحد تکمیل شده و به مالکان تحویل داده شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عبدالرضا غفوری» روز سه‌شنبه در جلسه شورای مسکن و ستاد بازآفرینی سرپل ذهاب افزود: هم اکنون سه بلوک ۷۲ واحدی که به طور کامل تخریب شد کار احداث آن توسط پیمانکار طرح بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که امید است تا پایان امسال با اتمام کار بازسازی شاهد تحویل واحدها به متقاضیان باشیم.

وی اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری انجام شده توسط استان کرمانشاه مطالبات پیمانکار پروژه مسکن شهید شیرودی سرپل ذهاب در حال پرداخت است و مابقی اعتبار مورد نیاز توسط سازمان ملی زمین و مسکن نیز تامین اعتبار شده و تمام برنامه‌ریزی‌ها در حال انجام است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: در راستای ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، افرادی که نیازمند تأمین مسکن هستند می‌توانند به سامانه سمند که در چارچوب نهضت ملی مسکن اقدام به ثبت‌نام از متقاضیان می کند، مراجعه کنند و اطلاعات هویتی خود را آنجا وارد نمایند و مدارکی که مورد نیاز است در سامانه مربوطه بارگذاری شود.

غفوری ادامه داد: شرط اصلی برای متقاضیان این است که باید افراد متاهل باشند، از هیچ گونه تسهیلات دولتی اعم از زمین یا واحد مسکونی و تسهیلات یارانه‌ای و تسهیلات مسکن تاکنون بهره‌مند نشده باشند، از سال ۸۴ به بعد  مالکیت شخصی به نام شان ثبت نشده باشد و حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا را داشته باشند.

زمین مورد نیاز متقاضیان مسکن ملی تامین می شود

فرماندار سرپل ذهاب نیز گفت: یکی از موضوعات مهم برای این شهرستان استفاده از ظرفیت سامانه اقدام ملی مسکن است که از مدت‌ها قبل که توسط دولت سیزدهم اعلام شده بود سرپل ذهاب به واسطه عدم وجود زمین مناسب در داخل محدوده خدماتی شهر، از این فرصت محروم بود که خوشبختانه از روز گذشته سامانه راه اندازی شده و افراد واجد شرایط می‌توانند به سامانه مراجعه کنند و ثبت نام نمایند.

«نورالدین فرزادی‌پور» ادامه داد: در این ثبت نام گروه‌های هدف را مشخص می کنند و هم ظرفیتی به وجود می آید که ما به تعداد متقاضیان در خصوص تامین زمین مناسب اقدام کنیم.

وی افزود: در داخل شهر چون زمین مناسب وجود ندارد بنا شد که به صورت منفصل در خارج از حریم به فکر ایجاد یک شهرکی باشیم به همین جهت مسکن و شهرسازی و دستگاه‌های ذیربط دیگر موظف شدند که نسبت به شناسایی و تملک زمین مناسب با این ویژگی اقدام کنند.

او اضافه کرد: موضوع دیگری بحث تامین زمین مناسب برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام و بهزیستی است که هم در داخل و هم در خارج از شهر، مقرر شد بنیاد مسکن و کمیته امداد امام (ره)، با همکاری بخشداران در خصوص اراضی مستعد و مناسب برای ساخت و ساز در داخل طرح هادی روستاها اقدام لازم را به عمل آورند و نسبت به تامین زمین مناسب برای مددجویان اقدام کنند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که از اهمیت لازم برخوردار هستند در اجرای ماده ۶ ساماندهی و همچنین ماده ۱۰ قانون ملی جهش مسکن بنا شد اداره دارایی اراضی مازاد دستگاه های اجرایی را شناسایی کند و به مسکن و شهرسازی اعلام کند که در این راستا بتوانیم از این ظرفیت استفاده لازم را ببریم.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.

زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.

البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.