به گزارش ایرنا، خدیجه معصومی روز سه شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مهاباد افزود: یکی از منابع احداث کتابخانه های عمومی و تجهیز و توسعه آنها از محل سهم نیم درصد درآمدهای شهرداری محقق شده و نیاز است در این ارتباط همکاری بیشتری از طرف شهرداری با نهاد کتابخانه های عمومی بوجود آید.
وی ادامه داد: اعتبارات نهادهای کتابخانه ها به کتابخانه های عمومی اختصاص یافته و در صورت افزایش تعداد آنها در سطح شهرستان های مختلف امکان جذب اعتبارات بیشتری فراهم خواهد شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی با اشاره به اقدامات لازم در توسعه فضای های مطالعه در استان اظهار داشت: احداث و راه اندازی های کتابخانه های عمومی در تمام شهرهای استان در دستور کار قرار دارد و باید در آینده نزدیک کل شهرهای استان حداقل یک کتابخانه عمومی داشته باشد.
معصومی، ضمن قدردانی از تلاش های انجمن حامی و خیران در امر توسعه فضای کتابخانه و ترویج فرهنگ مطالعه اظهار داشت: زمین و اماکن بدون استفاده و مناسب برای راه اندازی کتابخانه ها در مناطق مختلف با عقد قراردادهای بالای ۱۵ سال نیز در دستور کار نهاد کتابخانه های عمومی قرار دارد.
حامیان و خیران حوزه کتابخوانی، جهادگران فرهنگی هستند
امام جمعه مهاباد هم در این جلسه گفت: حامیان و خیران حوزه توسعه و ترویج کتابخوانی، جهادگران فرهنگی هستند که تنها در راه رضایت خداوند و بدون هیچ چشم داشتی فعالیت می کنند.
ماموستا عبدالسلام امامی مطالعه و کتابخوانی را یکی از نیازهای جهان پر از خشونت امروز دانست و افزود: فضا و زیرساخت های مناسبی در مساجد سطح روستاها بدون استفاده مانده که می تواند به کتابخانه اختصاص یابد.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت کشورهای توسعه یافته در سایه فرهنگ مطالعه و علم آموزی بدست آمده است، گفت: بخشی از پرداخت زکات را نیز می توان در قالب کمک به امر توسعه فرهنگی به احداث و تجهیز کتابخانه اختصاص داد.
همه روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر برای احداث حداقل یک کتابخانه شناسایی می شود
فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه اظهار داشت: همه روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر برای احداث حداقل یک کتابخانه شناسایی و با کمک انجمن حامی و خیران، فضای کتابخانه در آنها راه اندازی می شود.
عارف خدرلو بیان کرد: برای مناطق روستایی بخش خلیفان که اغلب دارای جمعیت کمتر از ۴۰۰ نفر هستند باید یک کتابخانه سیار در نظر گرفته شود که به صورت دوره ای در بین روستاهای علاقه مند جا به جا شود.
وی اضافه کرد: علاوه بر بحث توسعه فضا و زیرساخت کتابخانه ها، ترویج و ارتقای فرهنگ مطالعه نیز از طریق کتابدارها باید در دستور کار قرار گیرد تا اهمیت توجه به مطالعه و فراگیری در بین اهالی شهر و روستاها تبیین شود.
به گزارش ایرنا، ۷۱ کتابخانه عمومی نهادی، ۳۴ کتابخانه مشارکتی و یک کتابخانه مستقل در آذربایجانغربی وجود دارد؛ یک میلیون و ۴۲۴ هزار جلد کتاب نیز در مخزن کتابخانههای عمومی نگهداری میشود.
نهاد کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی از طریق ارائه منابعی چون کتاب و نشریه، آموزش و نرمافزار از کتابخانههای مشارکتی حمایت میکند.