به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، محمدمهدی گویا روز سه شنبه در یک نشست خبری با اشاره به اینکه اکنون کیت تشخیصی اومیکرون به اندازه کافی وجود ندارد، افزود: دستورالعمل تست اومیکرون تهیه و به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده و بر اساس این دستورالعمل، تست انجام میشود و برای تشخیص اومیکرون مشکلی نداریم و قرار نیست هر کسی خودش خواست این تست را انجام دهد.
اومیکرون در زمان کوتاه جمعیت زیادی را گرفتار می کند
وی تصریح کرد: سویه جدید اومیکرون میتواند در زمان بسیار کوتاه جمعیت زیادی را درگیر کند و احتمالا مراجعات و بستریها در آی سی یوها در روزهای آینده ممکن است افزایش یابد و دچار مشکل شویم.
گویا اظهار داشت: باید بسیار دقیق و با هوشیاری کامل با اومیکرون مقابله کنیم، چون هنوز نمیدانیم چه اتفاقی در آینده ممکن است بیافتد و مقابله با آن شاید دشوار باشد.
وی تصریح کرد: وقتی موارد ابتلا به اومیکرون بیشتر شود کار سخت و دشوار میشود و جز یک یا دو داروی تحقیقاتی، درمان قطعی برای بیماری وجود ندارد و این برای کنترل بیماری کافی نیست.
وی در مورد مرگ ناشی از امیکرون در کشور، ادامه داد: تاکنون گزارش مرگ ناشی از اومیکرون در کشور نداشتیم و موارد مرگ ناشی از این سویه در کشور و حتی در کشورهایی که تعداد زیادی مبتلا داشتند کم بوده است.
وی با تاکید بر افزایش پوشش واکسیناسیون اظهار داشت: پوشش کنونی واکسیناسیون در کشور هنوز ما را قانع نکرده و توجه به شیوه نامه های بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.
گویا ادامه داد: با افزایش پوشش واکسیناسیون موارد ابتلا به کرونا در کشور کاهش یافته و موارد مرگ ناشی از آن بسیار کم شده و باید اقدامات کنترلی خود را بهتر برای مهار کرونا انجام دهیم .
کمیته ملی تنها مرجع تصمیم گیری در مورد تزریق نوع واکسن
گویا ادامه داد: تنها مرجع علمی که درباره نوع واکسن و استفاده از آن تصمیم میگیرد، کمیته ملی واکسن متشکل از برجستهترین اساتید کشور است.
وی افزود: کمیته علمی مرجع کشوری واکسن، کمیتهای است که برنامه واکسیناسیون کووید19 را مطالعه و بررسی کرده و توصیههای خو را به وزارت بهداشت ارائه داده و در دست اجراست.
۵ تا ۶ میلیون نفر واکسن نزدند
این مقام مسوول در وزارت بهداشت تصریح کرد:۵ تا ۶ میلیون نفر در کشور نوبت اول و دوم واکسن کرونا را دریافت نکردند و این موضوع ما را نگران کرده است.
به گفته گویا، پوشش نوبت سوم هم هنوز کامل نشده و ما برای این نوبت، زمان داریم، توصیه می کنیم مردم زمان را از دست ندهند، باید نوبت سوم واکسن را تزریق کنند.
وی تاکید کرد: مشاهدات نشان می دهد تزریق دز سوم واکسن شانس ابتلا به کرونا را کاهش داده و احتمال بستری به خصوص در بخشهای مراقبت ویژه را بسیار کم میکند.
وی افزود: حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور دز سوم را دریافت کردند و این ما را قانع نمیکند و هنوز باجمعیت ۶۰ تا ۷۰ میلیونی که باید این دز را دریافت کنند، فاصله داریم. اگر فردی این دز را به هر دلیلی نزده ، زمان را برای دریافت آن از دست ندهد.
به گفته گویا، مردم کشورمان از اهمیت واکسیناسیون کاملا مطلع هستند و میدانند که این واکسن چقدر در حفظ ایمنی آنها موثر بوده و وزارت بهداشت برای اعتماد مردم اهمیت ویژهای قایل است.
وی اظهار داشت: تاکنون حدود ۱۲۴ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده و این نشان می دهد که مردم به ما اعتماد کردند و اگر مشکل دیگری هم باشد، می توانیم با تعامل با مردم آن را حل کنیم.
گویا گفت: افرادی که ۲ نوبت واکسن را زده باشند ، بعد از مدتی سطح آنتیبادیشان کاهش پیدا میکند و باید دز سوم را تزریق کنند.
وی تاکید کرد: زمان دریافت نوبت سوم واکسن متفاوت است، ماموران بهداشتی ما توضیحات لازم را برای مراجعهکنندگان ارائه می دهند.
وی در مورد واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال اظهار داشت: این موضوع در کمیته ملی واکسن مورد بررسی قرار گرفته و نظر بر آن بوده که باید این واکسیناسیون انجام شود.
وی ادامه داد: موضوع واکسیناسیون افراد زیر ۱۲ سال به ستاد ملی کرونا ارائه شده و کمیته ستاد ملی کرونا مستندات بیشتری را از کمیته علمی واکسن خواسته تا تصمیم نهایی را بگیرد.
گویا در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس گفت: وزارت بهداشت دستورالعمل اینکه یک دانشآموز چگونه به مدرسه مراجعه کند و پروتکلهایی مانند اینکه اگر دانشآموزی واکسن تزریق نکرده بود، چه اقداماتی باید انجام و غیره را ابلاغ کرده و مدارس کشور بر اساس این دستورالعمل که مورد تایید ستاد ملی کرونا قرار گرفتهاند، عمل میکنند.
مشاهده سالک در استان تهران
گویا به مدیریت بیماری سالک در کشور اشاره کرد و افزود: مدیریت سالک در کشور چند بخشی است و سازمانهای مختلف باید درگیر باشند، موضوع کنترل حیوانات ولگرد، پسماندها و جمعآوری زباله و نخاله ساختمانی اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا هر کدام از آنها میتواند منبع این بیماری در یک منطقهای باشد .
وی اظهار داشت: اگر اقدامات پیشگیرانه به صورت هماهنگ در زمان مناسب انجام نشود، بیماری سالک گسترش مییابد. کنترل این بیماری نسبت به گذشته به سادگی میسر نیست و کنترل سختی دارد که گاهی سالها کنترل آن طول میکشد.
وی تصریح کرد : از مردم میخواهم با مسئولین بهداشتی کشور همراهی کنند و توصیه آنها را جدی بگیرند. رعایت بهداشت محیط زندگی در داخل و خارج از منزل و اطراف آن اهمیت بالایی دارد.
به گفته گویا، سالک اکنون در مناطق روستایی استان تهران مشاهده شده و اگر سریع اقدام کنیم میتوانیم امیدوار باشیم بیماری هم به سرعت کنترل شود. کارهایی که وزارت بهداشت انجام میدهد، برای کنترل ناقلین بیماری است که بررسی حشرهشناسی انجام میدهد و حشرات مزاحم را کنترل میکند و اگر لازم باشد این مراقبتها را تشدید شود.
وی خاطرنشان کرد: درمان بیماری سالک نیز اهمیت دارد. بیمار باید حدود یک ماه تحت مراقبتهای خاص در مراکز بهداشتی باشد و به صورت زمانبندی شده دارو دریافت کند و پس از اتمام درمان هم باید تحت درمان باشد و پس از درمان مواظب باشد که زخمش پوشیده باشد که مهمترین اقدام پیشگیری است.
وی گفت: استانداری تهران از این موضوع استقبال کرده و کاری کرده که نیروها و سازمانهای دیگر به کمک وزارت بهداشت آیند.