به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از دانشگاه تهران، سیدمحمد مقیمی در نشست مشترک با مدیرعامل شرکت همراه اول به ظرفیتهای این دانشگاه برای پوشش دادن نیازهای پژوهشی بخشهای اجرایی و خدمترسان در کشور، بر کارآمدسازی ساختار پژوهش و فناوری در دانشگاه تاکید کرد و افزود: در ساختار جدید دانشگاه تهران بنا داریم که یک رابطه مشخص بین بخشهای دانشگاه با حوزه پژوهش و پارک علم و فناوری دانشگاه ایجاد کنیم.
وی افزود: به دنبال این هستیم که مباحث پارک علم و فناوری را در دانشکدههای دانشگاه تهران به جریان بیندازیم و حتی گروههای تخصصی نیز با جریان پارک علم و فناوری درگیر شوند.
رییس دانشگاه تهران، پارک علم و فناوری را به عنوان یکی از مهم ترین بسترها برای کاربردی کردن خروجیهای دانشگاه دانست و یادآور شد: شعبههای پارک علم و فناوری در همه دانشکدههای دانشگاه تهران ایجاد می شود و شرایط ساختاری این اقدام نیز در حال پیگیری است.
مقیمی همچنین به راهاندازی دانشکده حکمرانی در دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: پیگیری موضوعات مربوط به حکمرانی فناوری اطلاعات از جمله شاخههای مورد پیگیری در این دانشکده است.
وی گفت: یکی از دغدغههای موجود در کشور برای انتخاب مدیران این بوده که مهارت فنی و مهارت استراتژیک را به صورت همزمان داشته باشند. برنامه تربیت نیروی متخصص در دانشکده حکمرانی این است که فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی حوزههای مختلف بتوانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته حکمرانی مرتبط با رشته کارشناسی خود تحصیل کنند و در ضمن تحصیلات تکمیلی، با بحثهای مدیریتی نیز آشنا شوند.
رییس دانشگاه تهران افزود: به این ترتیب میتوانیم مدیران استراتژیک در حوزههای مختلف اعم از آب، انرژی، کشاورزی، گمرک، تجارت، امور مالیاتی، فناوری اطلاعات و … تربیت کنیم.
مقیمی، راهاندازی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشتههایی نظیر «حکمرانی فناوری اطلاعات» و «حکمرانی داده» را از حوزههای مورد نظر در دانشکده حکمرانی عنوان کرد و افزود: دانشکده حکمرانی آمادگی دارد تا برای پرورش نیروهای مورد نیاز صنعت، دستگاههای اجرایی، شرکتهای پیشران و … اقدام کند.
وی، به طرح مفهوم «اجتماعی کردن علم» پرداخت و گفت: نیاز است تا مردم حس کنند که علم در پیشرفت جامعه و وضعیت معیشتیشان تأثیر دارد. بنابراین لازم است ارتباط دانشگاه و جامعه از این منظر برقرار شود و مسایل روز جامعه را از منظر دانشگاه، تحلیل و نظرات خبرگان دانشگاه را منعکس کنیم. برای تحقق این موضوع، شبکه اینترنتی دانشگاه تهران راهاندازی شد.
براساس این گزارش، مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل همراه اول نیز در این نشست با ابراز تمایل برای انعقاد یک تفاهمنامه همکاری با دانشگاه تهران به منظور همکاری در حوزههای فنی، پژوهشی، نوآوری و … گفت: برای راهاندازی یک مرکز نوآوری در دانشگاه تهران در حوزه موضوعات مورد نظر همراه اول آمادگی داریم.
وی همچنین از راهاندازی شعبههایی از پارک علم و فناوری در دانشکدههای دانشگاه تهران در حوزههای مرتبط با آی سی تی استقبال کرد.
احمد نوحهگر معاون اداری و مالی، مهدی فکور معاون پژوهشی و سرپرست پارک علم و فناوری، مهدی شهبازی مشاور رییس و مدیرکل حوزه ریاست، مهدی شریفی مشاور رییس دانشگاه و پورفتح مدیرکل پژوهشهای کاربردی دانشگاه تهران در نشست مشترک رییس دانشگاه با مدیرعامل همراه اول حضور داشتند.