به گزارش ایرنا، دکتر جمیل صادقی فر در روز چهارشنبه در نشست بررسی کیفت نان استان ایلام اظهار داشت: بلانکیت یا جوهر قند در صنعت عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد و موجب سفید شدن نان و قند می شود که یک ماده شیمیایی خطرناک است.
وی افزود: این ماده موجب از بین رفتن پرزهای معده شده و انواع سرطان های دستگاه گوارش و سایر بیماری ها را به دنبال دارد.
وی افزود: نمونهگیری از بلانکیت در نانوایی سخت است زیرا باید اول صبح قبل از پخت نان انجام گیرد و ۳۰ دقیقه بعد نمونه در آزمایشگاه بررسی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در بررسی انجام گرفته از ۵۰۸ مورد نانوایی سطح شهر ایلام ۹۹ درصد مطلوب و تنها یک درصد از بلاکنیت استفاده کرده بودند که برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.
صادقی فر افزود: در بررسی استفاده از جوش شیرین، از ۵۰۸ مورد ۴۹۳ مورد مطلوب و سه درصد رعایت نکرده بودند.
وی افزود: امسال تاکنون ۹۱ نانوایی متخلف به مرجع قضایی معرفی شده اند و در بررسی های کارشناسان بهداشت،
۲۸۰ کیلوگرم آرد و خمیر مایه فاسد و۲۰۰ کیلوگرم نمک غیر مجاز نیز کشف و ضبط شده است.
وی از زحمات و تلاش نانوایی های استان که جزو معدود صنف هایی بودند که هیچ وقت در دوران کرونا تعطیل نشدند، قدردانی کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بر اساس مطالعه پنج سال اخیرا دانشگاه که منتشر شده است، از نظر دیابت و اضافه وزن جزو استانهای قرمز کشور هستیم که این امر وضعیت بدی برای استان نشان می دهد.
صادقی فر اظهار داشت: نان یکی از مواد پر مصرف است و سلامت آن در تامین سلامت مردم نقش مهمی دارد.