اصفهان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مسائل و مشکلاتی که در این استان از ۳۰ سال پیش تاکنون بوجود آمده است در طول سه ماه حل شدنی نیست.

به گزارش ایرنا، مهران زینلیان عصر روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مسائل این استان را باید بر اساس اولویت‌بندی حل و فصل کنیم اظهار داشت: کمبود آب، فرونشست زمین، آلودگی هوا و افزایش بی رویه ریزگردها از جمله مسائل این استان است که  حل این مسائل بدون همراهی مردم و رسانه‌ها حل شدنی نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه امروز همه ما و بویژه رسانه‌ها نقش مهمی و حساسی بر عهده داریم افزود: رسانه‌ها برای  شفاف سازی در جامعه باید همانند گذشته بصورت عاقلانه و مسوولانه به موضوعات مختلف بپردازند.
وی با اشاره به اینکه در فضای هیاهو و غوغاسالارانه، فتنه ایجاد می شود اضافه کرد:مسوولان باید بصورت صریح و شفاف بر مبنای اصل صداقت پاسخگوی سوالات و مطالبات رسانه‌ها و خبرنگاران باشند تا بتوانیم مسائل را حل کنیم.

آب بعنوان مسأله اول استان اصفهان است
زینلیان خاطرنشان کرد: آب بعنوان مسأله اول استان اصفهان است و با دولت جدید و استاندار اصفهان به این موضوع توجه ویژه دارند ؛ بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد وقت مدیران استان در این دوره به موضوع آب اختصاص پیدا کرده است و تاکنون جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه تاکنون چندین جلسه در سطح ملی و استانی با حضور نخبگان، مجموعه‌های دانشگاهی و هیات‌های اندیشه ورز برای حل مشکل آب اصفهان تشکیل شده است افزود: تمام نظرات و راهکارهای ذینفعان در این مسیر گرفته شده است.
وی گفت: آب نه‌ تنها برای کشاورزان، بلکه برای حیات اصفهان از اهمیت خاصی برخوردار است؛ باید به موضوع آب اصفهان در کنار سایر مسائل این استان بصورت عالمانه پرداخته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار داشت: کاهش حجم مخزن سد زاینده رود بعنوان منبع اصلی تامین آب آشامیدنی مردم اصفهان در شرایط کنونی نسبت به ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است به گونه ای که ۷۳ درصد سد زاینده رود خالی است و بخشی از آن هم آب غیر قابل استفاده است.
زینلیان تاکید کرد: حل مشکل کشاورزان اصفهانی و مطالبه به حق آنها یکی از اولویت‌های استان است اما نباید در این فضا دچار تصمیمات هیجانی و پوپولیستی شویم ؛ حل مسائل زیست محیطی استان هم بعنوان یکی دیگر از مسائل این خطه از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باید بطور خاص به آن پرداخته شود.
وی افزود: حل مسائل بصورت هیجانی یکی از رویکردهای گذشته این استان بوده و به همین دلیل موضوع های مختلفی بصورت حل نشده تشدید شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به نقش حیاتی آب زاینده رود در معیشت و اشتغال کشاورزان و مردم استان اصفهان افزود: باید برای تامین معیشت و رفع مشکلات کشاورزان برنامه ریزی اساسی و با رویکردی عالمانه و رو به جلو انجام دهیم.
وی اضافه کرد: اقدامات بسیاری در گذشته انجام شده اما در زمان حاضر هیچ برنامه مدونی در این زمینه وجود ندارد.

منافع استان اصفهان و استان های مجاور در بسته راهکارهای احیای زاینده رود دیده شده است
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: منافع استان اصفهان و استان‌های مجاور از جمله چهار محال و بختیاری، یزد و خوزستان در بسته راهکارهای احیای زاینده رود در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در این بسته به منافع همه استان‌ها بر اساس تعقل، علم و دانش توجه شده است، بیان کرد: همانطوری که در استان چهارمحال و بختیاری برای تکمیل طرح بن بروجن به آب نیاز دارند ما هم برای احیای زاینده رود به آب نیاز داریم ؛ بطور قطع طرح بن- بروجن باید از منبع دیگری غیر از حوضه زاینده رود تکمیل شود.
وی یادآور شد: بسته راهکارهای احیای زاینده رود در چهار محور اصلی شامل کاهش مصارف مجاز، حذف مصارف غیر مجاز، تامین منابع آبی جدید و مدیریت کیفیت آب طراحی شده است ؛ حیات اصفهان به آب وابسته است و امروز دیگر زمان آن نیست که در زمینه آب با کسی رودربایستی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: خط قرمز ما آب آشامیدنی اصفهان بزرگ است و پس از تامین آب شرب، هر گونه منبعی باید بر اساس اسناد حق آبه بران به آنها اختصاص داده شود که یکی از مهمترین آنها محیط زیست است و  با هر گونه بارگذاری جدید بر حوضه زاینده رود بطور قطع مخالفیم.
وی افزود: صنایع آب بری که محل تامین آب آنها مشخص نیست، به آنها اجازه توسعه داده نمی شود و صنایع فعال هم باید منابع مصرف آب خود را اصلاح کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان اظهار داشت: برخی نمایندگان در خصوص مطالبه و دفاع از منابع آبی استان هماهنگ هستند اما برخی از آنها اینگونه نیستند و باید با بانگ و صدای بلند و به دور از هرگونه مباحث حاشیه ای و قومیت گرایی از منابع آبی استان و احیای زاینده رود دفاع کنیم.
زینلیان گفت: همه ما در یک کشتی نشسته این و باید مسائل و مشکلات اصفهان در کنار مشکلات استان‌های دیگر از جمله چهارمحال و بختیاری، یزد، خوزستان حل شود.
وی افزود: افق روشنی برای بازگشایی زاینده رود در پیش نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مسوولان دولتی در سفرهای استانی یک سری قول‌هایی از جمله تعیین نماینده مقیم در حوضه زاینده رود دادند که باید رسانه‌ها در این زمینه پیگیری و مطالبه لازم را داشته باشند.
وی گفت: بعضی مواقع مسوولان استانی نمی‌توانند پاسخ این سوالات را بدهند که باید رسانه‌ها این موارد را از مسوولان کشوری مطالبه و پیگیری کنند.