اسماعیل قادری فر روز سه شنبه در جلسه بررسی مسایل و مشکلات صادرات سیب درختی استان و تدوین راهکارهای لازم جهت تسریع در روند صادرات افزود: این اقدام در راستای ایجاد یک تحرک جدی فروش و بازاریابی سیب درختی آذربایجان غربی انجام می شود.
وی با اشاره به اخبار برگشت محصولات کشاورزی صادراتی به کشور ادامه داد: در زمینه قرنطینه و گواهی سلامت محصولات خوب عمل نشده است و این یک طمع کاری اقتصادی است و هیچ محصولی مشکل دار نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: کل ظرفیت صنایع تبدیلی کشور در ۴۰ سال گذشته ثابت و به میزان ۷۰ هزار تن است در حالی که برآورد کل محصول پیش بینی شده و قابل جذب امسال در این استان ۴۵۰ هزار تن بوده که چندین برابر ظرفیت صنایع تبدیلی است.
وی ادامه داد: نیازمند سرمایه گذاری جدید در بخش صنایع تبدیلی هستیم و لازم است تا ظرفیت ها و زیرساخت های شهرستان های نقده و اشنویه برای ایجاد این صنایع تبدیلی بررسی شود.
قادری فر ادامه داد: با گفت و گو های مکرر و پیگیری های استاندار آذربایجان غربی مقرر شده تا از محل تبصره ۱۸ اقدامات لازم در جهت تجهیز کامیون ها به کانتینرهای یخچالی جهت حمل میوه انجام شود و به زودی قراردادهایی در این زمینه تنظیم و آماده می شود.
وی افزود: برای حمل هوایی سیب درختی نیز اقدامات و گفت و گو هایی انجام و مجوز نیز اخذ شده است که باید مسوولان استانی برای آغاز این نوع صادرات همکاری و تعامل کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور روز سه شنبه برای بررسی وضعیت سیب درختی، معارفه رییس جدید سازمان تعاون روستایی استان ، بازدید از سردخانه ها و نشست با فعالان اقتصادی و کشاورزی استان به آذربایجان غربی سفر کرده است.
آذربایجان غربی سالانه ۱.۲ میلیون تن محصول سیب درختی تولید می کند که ۳۰۰ هزار تن این محصول صنعتی بوده و ۳۰ درصد به مصرف تازه خوری می رسد ولی مابقی محصول نیازمند صادرات و بازار یابی است.
هر ساله از مهرماه تا اردیبهشت ماه چالش صادرات سیب درختی گریبانگیر کشاورزان و تجار این استان است.