یزد- ایرنا- جمعی از مسئولان و اعضای تشکل‌های دینی و فرهنگی مهریز سه‌شنبه شب در نشستی با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد، ساماندهی و نظارت بر نحوه فعالیت‌های اجتماعی این نهادها را خواستار شدند.

شهرستان مهریز با ۵۵ هزار نفر جمعیت ۱۲۵ تشکل دینی و هیات های مذهبی ثبت شده، ۳۵ مداح اهل بیت ، ۷۲ روحانی، ۱۰ موسسه قرآنی و ۹ خانه عالِم دارد که زمینه کار آنها، در امور فرهنگی و دینی متمرکز است.

برای بررسی مسایل، مشکل و مطالبه فعالان فرهنگی و قرآنی در نشست یادشده شرکت‌کنندگان به طرح دیدگاه‌ها برای ارتقای سطح برنامه‌ها و خروجی عملکرد این نهادها پرداختند.

فعالیت تشکل‌ها نیاز به نظارت دارد

یکی از فعالان هیات عزاداری محله «بغدادآباد» مهریز با اشاره به نقش تشکل‌های دینی در گسترش فعالیت های اجتماعی گفت: ساماندهی و نظارت بیشتر بر فعالیت ها و ارایه خدمات به هیات‌های برتر نیاز به پیگیری دارد.

حسین زارعیان بغدادآباد، افزود: هیات‌های مذهبی نه تنها در برخی ماه‌های قمری خصوصا محرم و صفر بلکه به مناسبت های دیگر در سایر ایام، فعال است.

وی با تاکید بر واگذاری امور فرهنگی و اجتماعی هیات‌ها و تشکل‌های دینی به جوانان انقلابی گفت: مسئولان به این موضوع بیشتر توجه کنند.

همچنین به گفته یکی از اعضای موسسه قرآنی، برای ارتقای سطح برنامه‌های هدفمند در کارهای فرهنگی و دینی به بودجه نیاز است،اداره تبلیغات اسلامی شهرستان می تواند با همکاری خیران برای تقویت برنامه ها، همراهی کند.

حسین زارع افزود: در شرایط کنونی با تهدید جنگ نرم روبرو هستیم، جوانان بیشتر با قرآن ، مسایل دینی و فرهنگی انس و الفت برقرار کنند و در مقابل هجمه دشمن هم واکسینه می‌شوند.

وی اظهار کرد: پیگیری برای ایجاد زیرساخت ها و تهیه مکان مناسب برای موسسه‌ های قرآنی دیگر مشکلی است که می توان با کمک دولتمردان ،مسئولان محلی و با همراهی افراد خیر مشکل را رفع کرد.

یکی از مداحان اهل بیت عصت و طهارت (ع) هم گفت: برای خروجی بهتر کار فعالان این حوزه ،نسبت به تهیه محتوای مستند، موثق و ارایه آن لازم است.

رضا کمالی افزود: همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی برای مداحان با حضور استادان مجرب از سوی نهاهای فرهنگی و تبلیغی در دستور کار قرار گیرد.

مشکل فعالان فرهنگی پیگیری می‌شود  

همچنین حجت‌الاسلام صادق مومن رییس اداره تبلیغات اسلامی مهریز، ساماندهی فعالیت تشکل‌های دینی و مذهبی را از جمله مهمترین برنامه‌های این نهاد دانست.

وی  افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی برای تمامی فعالان و افراد مرتبط با اداره تبلیغات اسلامی به عنوان موضوع اساسی در دست انجام است.

به گفته وی یکی از نیازها برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و دینی موسسه‌ها و تشکل‌ها بودجه است که نیاز به پیگیری و همکاری افراد خیر دارد.

این فعال فرهنگی مهریز از کمبود روحانی برای فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی خبرداد و یادآور شد: برای رفع این مشکل با حوزه علمیه مهریز رایزنی هایی انجام شد.

مومن در ادامه به اهمیت اطلاعات به روز فعالان فرهنگی در میدان‌های مورد نیاز نظام و انقلاب اشاره کرد و با قدردانی از آنها ، تداوم فعالیت ها را خواستار شد.

از سواد رسانه غافل نشویم 

یکی از کارشناسان مذهبی هم با اشاره به تهدید جنگ نرم دشمنان گفت: باید ارتقای سواد رسانه و فعالیت در فضای مجازی با برگزاری دوره‌های آموزشی مدنظر مسئولان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام سید حسین حسینی افزود: نباید از برگزاری دوره‌های آموزشی برای جامعه هدف در حوزه تبلیغات اسلامی غافل بود.

وی تولید محتوای مستند برای ذاکران ،مداحان اهل بیت و  پیگیری برای کسب بودجه را در حوزه تبلیغات خواستار شد.         

آموزش و فضای مجازی جدی گرفته شود 

همچنین مدیرکل تبلیغات اسلامی یزد، بررسی مسایل، مشکل ، نیازها، مطالبه و ظرفیت‌ های جامعه دینی و فرهنگی را از جمله برنامه ها و رویکرد محوری این اداره‌کل ذکر کرد.

حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی برگزاری دوره‌های آموزشی برای تمامی فعالان فرهنگی و اعضای تشکل‌های مذهبی و مداحان را به صورت تخصصی از دیگر برنامه ها برشمرد.

وی با بیان اینکه افراد خیر، دولت را برای برگزاری برنامه‌های مختلف در این حوزه کمک کنند، ادامه داد: حجم برنامه‌های فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در استان ها بسیار فراوان است، مردم و مسئولان با این اداره کل همکاری کنند.

این مسئول فرهنگی اظهار کرد: تولید محتوا و استفاده از فضای مجازی برای تحقق اهداف دینی و فرهنگی از جمله موضوع مهمی است که همه بر حسب ضرورت وظایف انقلابی خود را انجام دهند.

نجیمی به اهمیت مشارکت جوانان مومن و انقلابی در برنامه‌های دینی اشاره کرد و همراهی بیشتر تمامی مسئولان و دلسوزان را خواستار شد.

مرکز شهرستان  مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.