بیرجند - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه گفت: ۸۵ درصد هزینه اجرای طرح‌های آبیاری نوین از محل اعتبار دولتی و سهم خودیاری مردم نیز ۱۵ درصد است که باعث افزایش بازدهی آبیاری در بخش کشاورزی می‌شود.

جواد درویشی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال جاری برای اجرای طرح‌های نوین آبیاری در شهرستان زیرکوه پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار دولتی جذب شده و سهم خودیاری کشاورزان برای اجرای طرح‌ها یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان است.

وی گفت: هزار هکتار سامانه نوین آبیاری با اعتبار ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان  در این شهرستان در دست اجراست که شامل ۴۸۰ هکتار آبیاری تحت‌فشار با اعتبار دولتی سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و ۵۲۰ آبیاری کم‌فشار با اعتبار دولتی ۶ میلیارد تومان است.

مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه بیان کرد: در هفت سال گذشته سه هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی باغی و زراعی این شهرستان به طرح‌های نوین آبیاری مجهز شده که این طرح‌ها با اعتبار دولتی ۱۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اجرا شده است.

وی گفت: از این مقدار ۶۱۵ هکتار با اعتبار چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به آبیاری تحت‌فشار و ۲ هزار و ۵۸۵ هکتار از اراضی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان به سامانه آبیاری کم‌فشار  مجهز شده است.

درویشی اظهار داشت: همچنین در این مدت با استفاده از اعتبارات دولتی پنج هزار هکتار از اراضی شهرستان زیرکوه نقشه‌برداری و مطالعات سامانه‌های نوین آبیاری انجام شده است.

وی گفت: با اجرای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار و کم‌فشار میزان راندمان آبیاری افزایش می‌یابد به‌طوری که در آبیاری تحت‌فشار تا ۹۰ درصد و با اجرای طرح‌های آبیاری کم‌فشار نیز راندمان آبیاری تا ۶۵ درصد افزایش دارد.

مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه با اشاره به اینکه مرمت ۱۵ رشته قنات نیز با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در دست اجراست افزود: امسال برای مرمت قنوات این شهرستان ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب شده که پیش‌بینی می‌شود از محل این اعتبار ۱۵ رشته قنات مرمت شود.

وی بیان کرد: ۳۴۰ رشته قنات با دبی آب هزار و ۴۰۰ لیتر بر ثانیه در شهرستان زیرکوه وجود دارد که خشکسالی‌های ۲۰ سال اخیر میزان آبدهی قنوات را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده است.