مراغه - ایرنا- فرماندار هشترود ثبت ملی فرش کناره یا «گبه» این شهرستان را خواستار شد و گفت: بافت این فرش در روستاهای دورافتاده شهرستان‌های هشترود و چاراویماق بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و ظرفیت ثبت ملی آن نباید مورد چشم‌پوشی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا «امین امینیان» روز چهارشنبه در آیین افتتاح نمایشگاه و آموزشگاه صنایع دستی «سراج» اظهار داشت: طی سالهای گذشته این هنر مورد غفلت قرار گرفته و اکنون این نوع فرش بسیار کمیاب شده است.
وی بر تقویت حوزه صنایع‌دستی با هدف توسعه مشاغل خانگی شهرستان تاکید کرد و افزود: هنرمندان شهرستان با آفرینش آثار ماندگار خود نقش مهمی در حفظ ، احیاء و معرفی آئین‌ها و سنتهای سرزمین خود ایفا می‌کنند و یکی از باارزش‌ترین این آثار «گبه» است.

وی صنایع دستی را عامل مهمی در شناساندن فرهنگ و تمدن هر منطقه دانست و اضافه کرد: با توسعه فعالیت‌های صنایع دستی، ضمن اشتغال‌آفرینی و کمک به اقتصاد محلی، گام بلندی در زمینه معرفی فرهنگ اصیل ایرانی برداشته‌ می‌شود.

فرماندار هشترود با برشمردن برخی مشکلات حوزه صنایع‌دستی شهرستان، بیان کرد: ایجاد نمایشگاه و فروشگاه دائمی صنایع‌دستی برای کمک به بازاریابی و ترویج این هنر و تقویت اقتصاد تولیدکنندگان در هشترود را دنبال می‌کنیم.

به گزارش ایرنا همزمان با نمایشگاه صنایع دستی سراج، آموزشگاه صنایع دستی هشترود نیز افتتاح شد تا هنرجویان این شهرستان در رشته‌های تولید چرم برای اولین‌بار در هشترود، قالی‌بافی، گلیم‌بافی، منجوق‌بافی، مرواریدبافی، چله‌کشی و کیف دست‌دوز آموزش‌های لازم را کسب کنند.

این نمایشگاه با تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هشترود افتتاح شد و برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ نفر غیرمستقیم ایجاد شغل شده است.