سنندج- ایرنا- سرپرست بهزیستی کردستان گفت: باید با برگزاری دوره‌های آموزشی و آماده سازی شغلی، زمینه ورود به بازار کار برای بهبود یافتگان از اعتیاد فراهم و راه های بازگشت دوباره آنان به دامن این بلای خانمانسوز بسته شود.

به گزارش ایرنا، حسین رسولی روز چهارشنبه در نشست تخصصی مسوولان مراکز حوزه درمان اعتیاد و ایدز زیر نظارت بهزیستی استان کردستان اظهار داشت: در شرایط کنونی و با توجه به درگیری کل جامعه با ویروس کرونا، رعایت ضوابط و مقررات بخشنامه‌های مربوطه امری حیاتی بوده و مراکز باید پاسخگوی مشکلات احتمالی باشند.

وی اعتیاد را مساله ای پیچیده اعلام کرد و افزود: پیچیدگی مسائل اجتماعی می طلبد که دستورالعمل ها و بخشنامه‌های مربوطه به دقت بررسی شده و از اعمال نظر شخصی پرهیز شود.

سرپرست بهزیستی کردستان بر ضرورت برگزاری دوره‌های آماده‌سازی شغلی برای ورود افراد بهبود یافته به بازار کار با هدف ایجاد اشتغال، توانمند سازی و حمایت از افراد بهبود یافته پس از طی مراحل درمان اعتیاد برای ورود به بازار کسب و کار تاکید کرد.

وی یادآور شد: برگزاری کارگاه های آموزش فنی و حرفه‌ای برای افراد بهبود یافته و اعطای تسهیلات اشتغال زایی به این قشر از جامعه هدف در راستای توانمندسازی و حمایت از آنها پس از بهبودی از مهمترین موضوعاتی است که باید مور د توجه جدی باشد.


ضرورت نگاه حمایتی با حفظ کرامت به معتادان

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: اگر امروز با فرد معتادی مواجه می‌شویم باید با حفظ کرامت و جایگاه انسانی با چنین فردی برخورد شود چرا که شاید گرفتاری او به این بلا به واسطه کم‌کاری ما به عنوان متولیان امر باشد.

ناصر کریمیان با بیان اینکه در یک جامعه مدنی، بی‌تفاوتی نسبت به آسیب‌های اجتماعی موجب می‌شود خود ما هم تحت تاثیر قرار بگیریم، گفت: اداره چنین مجموعه‌های ترک اعتیاد بسیار حساس است و باید با نوآوری تلاش شود فرد معتاد پس از ترک، دوباره به بلای خانمانسوز گرفتار نشود.

وی با تاکید بر اهمیت بحث پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر، اضافه کرد: پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر، بی شک بسیار  راحت‌تر و کم هزینه‌تر و در عین حال بسیار اثربخش‌تر از درمان خواهد بود.

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان یادآور شد: لازمه این کار اجتماعی شدن و فراگیری مبارزه با مواد مخدر است و از این لحاظ همه دستگاه‌های اجرایی، بخصوص رسانه‌ای و تبلیغاتی باید در زمینه محتواسازی، اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به جامعه اقدامات موثری از جمله بکارگیری NGO و سمن‌ها و استفاده از ظرفیت آنها انجام دهند.

وی اظهار داشت: اعتیاد علاوه بر آنکه به سلامت روان و جسم آسیب وارد می‌کند؛ روابط خانوادگی، اجتماعی و شغلی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، از این رو آن زمان که فرد معتاد عزمش را برای ترک اعتیاد جزم می‌کند، مراکز بازپروری و استفاده از تجربیات افرادی که این دوران را سپری کرده‌اند، بهترین فرصت و مکان برای اجرای این تصمیم است.

در حال حاضر ۱۸ مرکز ترک اعتیاد و یک مرکز باشگاه مثبت ایدز زیر نظارت بهزیستی در حوزه درمان اعتیاد در استان کردستان فعالیت می کنند.