اهواز – ایرنا – دادستان انتظامی تهران و مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه وقوع جرم در نیروهای مسلح روند کاهشی دارد، گفت: انجام اقدامات پیشگیرانه موجب شده، در ۹۰ درصد جرایمی که بررسی آنها در صلاحیت دادسراها و دادگاه‌های نظامی است وقوع جرمی گزارش نشود.

به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام و المسلمین رمضانعلی خواجه وند صالحی روز چهارشنبه در کارگاه علمی کاربردی استانی مدیریت پیشگیری از وقوع جرایم شایع و آسیب های نوپدید در نیروهای مسلح خوزستان در سرسرای همایش‌های بین المللی آب و برق خوزستان در اهواز، افزود: انتظار از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، به حداقل رساندن جرایم در این یگان‌هاست چرا که در نظام اسلامی وقوع یک جرم در نیروهای مسلح نیز زیاد است.

وی ادامه داد: سازمان قضایی نیروهای مسلح از سال ۷۲ پیشگیری از وقوع جرم را در دستور کار قرار داد و از سال ۷۷ به طور منظم با تدوین برنامه‌های پنج ساله چشم انداز حرکتی این سازمان برنامه ریزی شده است.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور گفت: برنامه‌های چشم انداز ترسیم شده توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح، دارای بازوی مهم سازمان قضایی و قضات آن، فرماندهان نیروهای مسلح و تیم‌های پیشگیری یگان هاست.

وی با بیان اینکه اولویت سازمان قضایی نیروهای مسلح پیشگیری از وقوع جرایم است، افزود: مدیریت پیشگیری از جرایم در نیروهای مسلح به دلیل تعامل میان سازمان قضایی و نیروهای مسلح توانسته است گام های مهمی در کاهش جرایم بردارد.

دادستان نظامی استان تهران با تاکید براینکه نگرش مدیران باید پیشگیرانه باشد ادامه داد: نیروهای مسلح عملکرد موفقی در کنترل و کاهش جرایم و مراقبت از نیروهای خود در برابر وقوع جرم دارند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۲ عنوان مجرمانه در سیستم قضایی ثبت شده است افزود: از ۲ هزار و ۷۲ عنوان مجرمانه، بررسی ۷۵۰ عنوان در صلاحیت دادسراها و دادگاه های نظامی قرار دارد.

وی با اشاره به تدوین مدل علمی پیشگیری پنج مرحله‌ای برای جلوگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح در قالب برنامه پژوهشی ۲۰ ساله گفت:خروجی کوتاه مدت این کارگروه‌ علمی که به مدت ۲ روز در خوزستان برگزار می‌شود، تدوین شیوه‌نامه مقابله با جرم بر اساس مدل علمی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین صالحی با بیان اینکه در این کارگاه، مدیریت پیشگیری با روش علمی و کاربردی در پنج گام ارایه می شود اضافه کرد: این کارگاه‌ علمی تاکنون در ۱۱ استان کشور برگزار شده که بر اساس نظرسنجی انجام شده موجب رضایت ۹۵ درصدی یگان‌های شرکت کنندگان شده است.

این همایش که آیین آغازین آن با حضور فرماندهان یگان‌های مختلف نظامی و انتظامی خوزستان و همچنین برخی مسوولان قضایی کشوری و استانی روز چهارشنبه برگزار شد تا فردا پنجشنبه با برگزاری کارگروه‌های تخصصی مختلف با محوریت جرایم شایع و آسیب‌های نوپدید در نیروهای مسلح استان و راه‌های پیشگیری از این جرایم بر اساس مدل علمی ادامه می‌یابد.