تهران- ایرنا- رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت: توقف اختصاص ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی تضمینی درست و به جا برای قطع دست رانت خواران و مفسدین است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا،  محمدصالح جوکار در جلسه علنی امروز (چهار شنبه ۲۲ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن آرزوی سلامتی برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی)، گفت: به واسطه رشادت، تدابیر، ایثار و مدیریت انقلای شهید سلیمانی، امروز شاهد سرافکندگی و شکست‌های پی‌درپی آمریکا و ایادی جنایتکارش در منطقه هستیم.

نماینده مردم یزد، اشکذر، بخش ندوشن و دهستان سورک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: متاسفانه هشت سال مدیریت فاقد تدبیر و منفعل دولتی که به جای چشم داشتن به توان داخلی و تکیه بر اراده جوانان پر تلاش کشور در پی راضی نمودن کدخدای ادعایی خود تمام ظرفیت‌های کشور را معطل توافقی سست و با وعده‌های صرفاً بر روی کاغذ کرد و باعث شد امید و اعتماد بخش مهمی از جامعه آسیب ببیند.: سال‌هایی که در آن فشار اقتصادی و وخامت اوضاع، وضعیت معیشت مردم را به خطر انداخت؛ ثروت روزافزون آقازاده های رانت خوار به رخ جوانان تحصیل‌کرده جویای کار کشیده شد و همچنین زندگی اشراف گونه برخی از کارگزاران در مقابل چشمان مردمی ناتوان از تامین اجاره‌بهای مسکن خود قرار داد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی افزود: کاهش ارزش پول ملی و کوچک شدن مداوم سفره ها به مشکلات اقشار کم درآمد و بازنشستگان اضافه کرده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم به درستی از مسئولان خود در دولت و مجلس انتظار دارند در روندی کوتاه مدت شاهد ثبات حوزه اقتصادی و در میان مدت شاهد بهبود شرایط معیشت و کسب و کار و سرمایه گذاری و رونق بازار باشند.

وی افزود: در شرایط فعلی یکی از اقدامات ضروری که لازم است دولت به فوریت آن بپردازد، مسئله مهار نقدینگی افسار گسیخته به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد تورم است؛ در این خصوص با توجه به عدم کارایی سیاست های انقباضی به دلیل کاهش درآمدهای مردم و به ویژه کارکنان دولت، راهکار اثربخش مهار نقدینگی از طریق طراحی ابزارهای مالی جدید و در نتیجه هدایت آن به سمت تولید و فعالیت‌های مولد خواهد بود.

نماینده یزد اضافه کرد: اقدام مهم و فوری دیگر اصلاح نظام تامین و توزیع کالا در کشور به ویژه در حوزه کالاهای اساسی است. موضوعی که موجب معطل شدن مباحث مرتبط با قطع روند ارز ترجیحی نگرانی‌های مضاعفی را در میان اقشار مردم ایجاد کرده است.

وی  در خصوص توقف اختصاص ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی گفت: اگر چه تضمینی درست و به جا برای قطع دست رانت خواران و مفسدین است اما کمیسیون تلفیق بودجه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند تا مابه ازای آن به صورت یارانه غیرنقدی و به طور کامل در سبد هزینه خانوارها قرار گیرد. این ساز و کار باید به گونه‌ای تنظیم شود که سفره مردم کوچکتر نشود.

جوکار گفت: موارد مذکور در کنار مسائل مهمی همچون ساماندهی اوضاع بورس، سامان دادن به صنعت خودرو در کشور و ایجاد فضای رقابتی برای تولید خودرو با کیفیت و قیمت مناسب، توجه ویژه به اقشار کم درآمد جامعه و ارائه راهکار در جهت بهبود وضعیت معیشتی مردم، برنامه‌ریزی برای مشکلات کادر درمان و معلمان به ویژه معلمان خرید خدمات و برنامه ریزی برای تبدیل وضعیت آنان و نیروهای شرکتی، وصول مطالبات و احقاق حقوق آنها، اصلاح سیستم نظام بانکی کشور و بروزرسانی آن و تبدیل بانک‌ها از وضعیت کنونی به عنوان بنگاه اقتصادی به بانک با فعالیت صرفاً در حوزه های قانونی بانکداری، برنامه ریزی در جهت سامان دادن به یارانه‌های حامل های انرژی به گونه‌ای که یارانه‌ها به جیب مردم بازگردد، نه آنکه با کاهش بهای تمام شده حداقل های انرژی به عنوان سود شرکت‌ها به حساب محدود سرازیر شود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هرچند متاسفانه مشکلات متعدد اقتصادی ناشی از ناکارآمدی های داخلی رسیدگی به معضلات اقتصادی به عنوان اولویت مسائل اصلی کشور مبدل شده نباید از مسائل فرهنگی به عنوان زیربنای مهم تمام مصالح کشور و روح حاکم بر جامعه غفلت کرد.

جوکار اضافه کرد: امروز در کنار تمامی اقدامات خوب مسئولانه اثربخش و مبتکرانه فرهنگی، بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری به ویژه از سوی جوانان مومن دغدغه مند و انقلابی، شاهد برخی ناهنجاری‌ها و آسیب‌ها در حوزه مسائل فرهنگی هستیم که باید مقابله با آنها مورد توجه مسئولان به ویژه متصدیان امور فرهنگی و آموزشی کشور قرار گیرد.