به گزارش روز چهارشنبه استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: در حوزه مبارزه با مواد مخدر، اگر الزامات حقوقی و قانونی بیشتری فراهم باشد، امور راحتتر و با کیفیتتر پیش خواهد رفت.
وی گفت: رویکرد استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر بر جمعآوری و نگهداری دائم معتادان متجاهر غیرقابل درمان، تمرکز بر درمان معتادان متجاهر قابل درمان و پیشگیری مبتنی بر مدرسه و خانواده متمرکز است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این نشست گفت: خوشبختانه امروز اهتمام، جدیت و همدلی بسیار خوبی در خراسان رضوی وجود دارد لذا با اقدامات ملی و محلی میتوانیم در حوزه مقابله با مواد مخدر به نتایج مطلوبی برسیم.
اسکندر مومنی بیان کرد: پیشگیری، مقابله، درمان و توانمندسازی و بازگشت به جامعه چهار محور فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور است.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی حدود ۹ هزار معتاد متجاهر دارد. میزان ابتلا به اعتیاد و دخانیات در این استان ۲.۷ درصد است.
براساس آمار در شهرستان مشهد با جمعیت حدود ۳.۵ میلیون نفر حدود پنج تا ۶ هزار معتاد متجاهر وجود دارد.
بیش از ۷۰۰ مرکز خودمحرک یا کلینیک درمانی سرپایی در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۶۰۰ مرکز در مشهد واقع است.
همچنین ۷۰ کمپ مجوزدار در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۳۵ کمپ در مشهد و بقیه در سایر شهرستانها فعال هستند و در این حوزه مراکز غیرمجاز نیز در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
۱۸ مرکز درمانی ذیل ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر هم در استان خراسان رضوی وجود دارد که به آنها مراکز "کاهش آسیب" یا "دی. آی. سی" گفته میشود که تامین هزینههای درمان در این مراکز به طور کلی با دولت است.
۲ مرکز اقامتی بلندمدت نیز برای معتادان در خراسان رضوی وجود دارد که در آنها هزینه درمان توسط خود فرد باید پرداخت شود.
در حال حاضر ۲ مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ مبارزه با مواد مخدر و تبصره ۲ این ماده قانونی هم در خراسان رضوی وجود دارد، در مراکز ماده ۱۶، هزینه درمان به طور کامل توسط دولت تامین میشود اما در مراکز تبصره ۲ این ماده قانونی، بخش خصوصی باید هزینه درمان را از بخشهای مختلف تامین کند.