تهران- ایرنا- رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: تاکنون حدود ۱۷ هزار روستای دارای مشکل کمی و کیفی در زمینه آب شناسایی شده است.

به‌ گزارش ایرنا از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «میثم جعفرزاده»  رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو در  جلسه این شورا با حضور وزیر نیرو  افزود: شناسایی تقریبا ۱۷ هزار روستای دارای مشکل کمی و کیفی آب طبق اولویت‌های تعریف شده، تهیه نسخه آزمایشی سامانه سقا با پنج لایه عملیاتی، برگزاری جلسه توجیهی با همه شرکت‌های آب و فاضلاب استان‌ها، برگزاری جلسه مجمع خیرین آبرسان و تعیین هیات موسس و تقسیم‌بندی استان‌ها به شش  بلوک از مهمترین فعالیت‌هایی بوده که تاکنون انجام شده است.

وی در باره اولویت‌بندی روستاهای محروم و دارای مشکل کمبود آب نیز گفت: برخی از این روستاها فاقد منبع تامین آب پایدار کیفی، منبع آب ناپایدار، دارای منبع تامین آب ولی فاقد شبکه توزیع یا مخزن ذخیره مناسب و بعضی دیگر نیز دارای منبع تامین آب ولی فاقد کیفیت مناسب هستند که اینها شناسایی شده و اقدام های لازم برای رفع مشکلات آنها بر اساس برنامه‌ریزی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

رییس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو همچنین درباره بخش‌های سامانه جامع سقا ادامه داد: این سامانه دارای پنج بخش است که شامل «شناسایی، برنامه‌ریزی و بانک اطلاعاتی»، «خیرین و حامیان مالی»، «نظارت عالیه بر پروژه‌ها»، «لایه مجریان» و «مشخصات فنی، تفاهم‌نامه و قراردادها» هستند.

وی درباره مزایای استفاده از سامانه جامع سقا گفت: مشخص شدن برنامه‌ریزی و زمان‌بندی دقیق در اجرای پروژه توسط دستگاه مربوط و پیمانکار آن، قابلیت مشخص کردن درصد پیشرفت فیزیکی طرح‌ها و همچنین مشخص کردن زمان انجام دقیق پروژه و محل آن، قابلیت برقراری ارتباط با نرم افزارهای موجود در اداره ها، کاهش نیاز حضوری مشترکان به محل اداره جهت پیگیری کار خود و کاهش هزینه‌های مربوط به حضور مشترکان،  حمل و نقل در سطح شهر و دارا بودن GPS بخشی از قابلیت‌های این نرم‌افزار به‌شمار می‌آید.

جعفرزاده همچنین، افزایش رضایتمندی مشترکان و کارمندان، بایگانی همه پرونده‌ها به صورت الکترونیکی، برنامه‌ریزی برای دیگر پروژه‌ها، رهگیری روند انجام هر پروژه و نظارت دقیق بر مدیران و مسئولان اداره ها در انجام پروژه‌ها را از دیگر ویژگی‌های سامانه جامع سقا عنوان کرد.

وی در خصوص اپلیکیشن اندرویدی این سامانه نیز گفت: در این اپلیکیشن امکانات فراوانی دیده شده تا رصد لحظه‌ای پروژه‌ها به سهولت انجام شود که از جمله می‌توان به ارسال آنلاین و آفلاین اطلاعات، قابلیت تهیه عکس از پروژه، قابلیت همگام‌سازی و بازیابی طرح‌ها و امنیت و دقت در ارسال اطلاعات اشاره کرد.

در این نشست  با حضور وزیر نیرو از طرح لوگوی «خیرین آب» رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، آبرسانی روستایی همواره به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دولت‌های مختلف قبل و بعد از انقلاب اسلامی به شمار می‌رفته با این حال همچنان ۲۵ درصد از روستاهای کشور به شبکه آب متصل نیستند و  همین امر یکی از دلایل عقب‌ماندگی‌ در برخی روستاها و مناطق محروم شده است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم البته این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفته تا آنجا که طبق برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی، میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهره‌مند در انتهای دولت سیزدهم باید به رقم ۹۰ درصد برسد.

از همین رو «علی اکبر محرابیان»  در نخستین جلسه رسمی وزارت نیرو از تلاش برای ایجاد مرکزی برای سرعت دادن به امر آبرسانی روستایی خبر داد و گفت که بزودی مرکز جهاد آبرسانی روستایی در ستاد وزارت نیرو را شکل خواهد داد.

مرکزی که با توجه به اهمیت آن تبدیل به شورای جهاد آبرسانی روستایی شده است. ویژگی خاص این شورا آن است که علاوه بر دست اندرکاران بخش دولت، از توان نیروهای جهادی و خیران هم برای ایجاد تحول در امر آبرسانی به روستاها و مناطق محروم هم بهره برده شود.