قشم- ایرنا- معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: تعدد بخشنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و برخی تناقض‌ها در قوانین موجب سردرگمی سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در مناطق آزاد شده است.

به گزارش ایرنا از سازمان منطقه آزاد قشم، احمد جمالی روز جمعه در نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی قشم افزود: مناطق آزاد در کشورهای مختلف جهان وجوه مختلفی دارد که با ویژگی های این مناطق در کشور ما متفاوت است.
وی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور برای حذف و اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد با بخش های مختلف دولت و نمایندگان مجلس در حال رایزنی و مذاکره است.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور تصریح کرد: ویژگی‌های خاص مناطق آزاد کشور در این قانون به صورت عام پیش‌بینی و موجب تناقض‌هایی در اجرا شده است.
وی تاکید کرد: در برخی موارد تولیدکنندگان مناطق آزاد مالیات بر ارزش افزوده را چند بار پرداخت می‌کنند که اگر به زنجیره تامین کالا در مناطق آزاد به صورت جامع و کامل نگاه شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت سهمیه واردات کالای همراه مسافر، افزود: پیشنهاد افزایش ٢ برابری سهمیه واردات کالای همراه مسافر از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد مطرح شده که امیدواریم با موافقت دولت تصویب شود.

بانک فرامرزی در مناطق آزاد تشکیل می‌شود

معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور اظهار داشتت: متأسفانه نهادهای مالی در مناطق آزاد طی سال های گذشته تشکیل نشده اند و در حال حاضر مجوزهای لازم برای تاسیس بانک فرامرزی (آفشور) اخذ شده و سرمایه‌گذاران علاقمند به این حوزه می‌توانند وارد میدان شوند.
وی افزود: همچنین مجوز شرکتی با هدف تامین سرمایه برای فعالیت در مناطق آزاد اخذ شده که می تواند در تامین زیرساخت‌ها و کمک به فعالان اقتصادی ایفای نقش کند.
جمالی ادامه داد: فعال شدن سایت بانکرینگ، تامین آب شرب مورد نیاز ساکنان جزیره قشم، حل برخی موضوع های مرتبط با گمرک در منطقه آزاد قشم، تسهیل و حل مشکلات مربوط به فرآیند ثبت سفارش، بهبود وضعیت اشتغال و کسب و کار در این جزیره سایر نکات دارای اهمیتی هستند که باید به صورت ویژه برای آنها برنامه‌ریزی کرد.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.