اسلام‌آباد - ایرنا - بانک مرکزی پاکستان با امتناع از اجرای تصمیم دولت این کشور مبنی بر گشایش صندوق امداد برای افغانستان، آن را مغایر با تعهدات اسلام‌آباد در قبال گروه ویژه اقدام مالی (FATF) دانست و نسبت به اعمال تحریم‌های این نهاد بین المللی علیه پاکستان هشدار داد.

به گزارش ایرنا، وب سایت روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» روز شنبه نوشت که بانک مرکزی از گشایش صندوق امداد برای افغانستان به دستور دولت مرکزی در اسلام‌آباد (فدرال) خودداری کرده و خواستار تجدید نظر در این دستور العمل شده است.

در این گزارش به نقل از یک منبع بلندپایه در دولت پاکستان، (بدون ذکر نام) آمده است: بانک مرکزی نگران هرگونه تحریم‌های گروه اف‌ای تی اف است زیرا پاکستان تعهداتی در قبال این گروه دارد و نباید مغایر با آن تصمیم گیری کند.

گفتنی است، دولت پاکستان تصمیم گرفته بود تا حساب‌هایی در بانک مرکزی و سایر بانک‌های این کشور باز کند تا برای رفع نیازهای فوری بشردوستانه در افغانستان کمک‌های نقدی از داخل و خارج از پاکستان را جمع آوری کند. در این خصوص وزارت دارایی پاکستان هشتم دسامبر ۲۰۲۱ دستوراتی را به بانک مرکزی ابلاغ کرد و خواستار اقدام فوری آن برای گشایش صندوق امداد و بازگشایی حساب در دیگر بانک‌های این کشور شد.

در عین حال، «حامد یعقوب شیخ» قائم مقام وزارت دارایی پاکستان به اکسپرس تریبیون گفت که توصیه بانک مرکزی مرتبط با گشایش صندوق امداد افغانستان در حال بررسی است تا اطمینان حاصل شود که اسلام‌آباد به طور کامل به تعهدات بین المللی خود پایبند است.

این منبع خبری نوشت: امتناع و ملاحظات بانک مرکزی پاکستان سوالاتی را درباره اختیارات دولت مرکزی این کشور ایجاد کرده است، همچنین این واکنش ممکن است تلاش‌های اسلام‌آباد برای کمک به جلوگیری از فاجعه در افغانستان را به چالش بکشاند.

پاکستان همچنان در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد و بناست اجلاس عمومی این نهاد بین المللی ماه آینده برگزار و طی آن پرونده اسلام‌آباد مجددا بررسی شود.

دولت پاکستان که ماه گذشته میزبان نشست اضطراری وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی با دستور کامل بررسی اوضاع افغانستان بود، مصرانه درصدد مشارکت منطقه ای و جهانی برای جلوگیری از فاجعه انسانی و اقتصادی در این کشور همسایه است و تاسیس صندوق مشترک برای کمک مالی به افغانستان را مطالبه می‌کند.

نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی روز بیست و هشتم آذرماه امسال با تصویب بیانیه مشترک موسوم به اعلامیه اسلام‌آباد به کار خود پایان داد و اعضای آن بر تعامل نزدیک و موثر برای کمک به مردم افغانستان توافق کردند.

کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نظر دارند که یک صندوق مالی بشردوستانه برای کمک به مردم افغانستان برای غلبه بر بحران انسانی و اقتصادی این کشور تاسیس کنند.