تهران- ایرنا- مدیر اطلاعات ملی آمریکا، یک افسر کهنه‌کار سازمان سیا را برای نظارت بر تهدیدهای خارجی علیه نظام انتخاباتی این کشور منصوب کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، دفتر "آوریل هاینس" مدیر اطلاعات ملی آمریکا اعلام کرد که نقش این افسر کهنه‌کار برای جلوگیری از مداخله خارجی در انتخابات‌های آمریکا مهم و حیاتی خواهد بود.

"جفری ویچمن" که برای بیش از سه دهه در سازمان سیا فعالیت داشته، قرار است ظرف روزهای آینده کار خود را در این سمت آغاز کند.

آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا از جمله آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری آمریکا پیشتر نظارت‌شان را بر تهدیدها علیه نظام انتخاباتی این کشور پیش از انتخابات میان دوره ای سال جاری میلادی کنگره تشدید کرده اند.

مقامات اطلاعاتی آمریکا پیشتر نسبت به انتصاب یک مقام ارشد ناظر بر تهدیدها علیه نظام انتخاباتی آمریکا ابراز نگرانی و اعلام کرده بودند که هماهنگی ها در مسیر نظارت بر این تهدیدها کاهش یافته و چالش های تحلیلی مهم در این راستا نیز همچنان حل‌وفصل نشده‌اند.

پیش از این اختلافاتی در میان قانونگذاران آمریکایی در مورد تشکیل این نهاد ناظر بر مداخله خارجی در انتخابات های آمریکا ایجاد شده بود که از جمله می توان به اختلافات در بودجه رسانی و میزان گستردگی این نهاد اشاره کرد.

ویچمن پیشتر مدیر امور تجزیه و تحلیل در مرکز ماموریت ضداطلاعات سازمان سیا بود. وی قبل از این به عنوان یک تحلیل‌گر ارشد امور سایبری در سازمان سیا فعالیت می کرد.

براساس اعلام مقامات اطلاعاتی آمریکا، زمانیکه کنگره بودجه این نهاد ناظر بر مداخله خارجی در انتخابات‌ها را تایید کند، تیم جدید تحت نظارت "جفری ویچمن" آغاز به کار خواهد کرد.

از جمله دستورکارهای این تیم جدید ایجاد یک دیدگاه مشترک نسبت به مسئله دخالت های خارجی در نظام انتخابات آمریکا خواهد بود. پیش از این جمهوری‌خواهان و دم. کرات‌ها این انتقاد را مطرح کرده بودند که آژانس‌های اطلاعتی آمریکا استانداردهای متفاوتی را در بررسی مداخله‌ خارجی در انتخابات‌ آمریکا در پیش گرفته‌اند. قانونگذاران آمریکایی به تهدیدها از سوی روسیه و چین در این رابطه اشاره کرده اند.

تحلیل گران اطلاعاتی دولت آمریکا همچنان در حال ارزیابی این هستند که چگونه تهدیدهای خارجی پیش از انتخابات میان دوره ای کنگره در سال جاری در حال تغییر است.

پیش از این شماری از مقامات اطلاعاتی سابق آمریکا و مشاوران کنگره در این رابطه ابراز نگرانی کرده بودند که آیا دولت بایدن به اندازه کافی اقدامات در مسیر حفاظت از نظام انتخاباتی این کشور انجام داده است یا خیر.

برخی از مقامات آمریکایی همچنین پیشتر نسبت به عدم هماهنگی‌ها میان نهادهای دولتی در نظارت بر تهدیدهای خارجی علیه نظام انتخابات آمریکا انتقادهایی را مطرح کرده بودند.