اراک - ایرنا - معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی و مسئول دبیرخانه مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مرکزی گفت: نخستین سرمایه‌گذاری خارجی از منطقه جنوب شرق آسیا آذرماه امسال در این استان جذب شد.

«عباس نوری» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح با ارزش یک میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی پایان آذرماه امسال با حمایت استانداری مرکزی و هماهنگی وزارت امور اقتصادی و دارایی از کشور فیلیپین برای سرمایه گذاری مستقیم در صنایع زیر بخش شیمیایی در این استان جذب شد.

وی ادامه داد: جذب این سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی علاوه بر ارزش افزوده صنعتی و انتقال دانش و تجربه به کشور، صرفه جویی ارزی نیز به همراه داشته و زمینه ساز جذب طرح‌های سرمایه‌گذاری بیشتر و ارتقای بیش از پیش روابط اقتصادی و تجاری استان مرکزی با کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا است.

مسئول دبیرخانه مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این استان مقاصد جذب سرمایه گذاری خارجی کشور به شمار می‌رود، در ۲ دهه اخیر سهم سرمایه گذاران آسیایی و کشورهای مسلمان منطقه در سبد سرمایه گذاری استان ارتقای بسیاری یافته‌ است.

نوری گفت: منطقه جنوب شرقی آسیا محل استقرار اقتصادهای نو ظهور با چشم اندازهای روشن است که دارای اشتراکات فرهنگی و دینی متعددی با کشور ما بوده و معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان مرکزی به سرمایه گذاران این کشورها در دستور کار قرار دارد.

وی یاد آورشد: با ایجاد امیدهایی در عرصه اقتصاد کلان استان و کشور، شاهد رشد روند جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی هستیم و امید است تا پایان سال جاری سرمایه گذاری خارجی استان در سال جاری نسبت به سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش یابد.

استان مرکزی با مساحتی معادل ۲۹ هزار و ۱۲۷ کیلومترمربع، هشت و یک دهم درصد از مساحت کل کشور را در برگرفته و از شمال به تهران و قزوین، از غرب به همدان، از جنوب به اصفهان و لرستان و از شرق به قم و اصفهان محدود است.
این استان با موقعیت­‌های ممتاز جغرافیایی، نیروی انسانی متخصص، قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق، عبور خطوط انرژی (نفت، گاز و برق)، استقرار مراکز صنعتی و دانشگاهی، مفاخر برجسته مذهبی و علمی، اراضی مستعد کشاورزی و مراتع، ذخایر معدنی، نزدیکی به قطب‌های صنعتی و بازار مصرف از توانمندی‌های اقتصادی مناسبب برای سرمایه‌گذاری برخوردار است.
اصالت تاریخی، وسعت منابع مادی، انسانی و توانمندی‌های تولیدی و سرمایه‌گذاری به خصوص در بخش صنعت، موجب شده است استان مرکزی از ابتدای فرآیند جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور (از زمان تصویب قانون جلب و حمایت سرمایه‌های خارجی تا کنون) همواره یکی از مقاصد سرمایه‌گذاران خارجی باشد.