تهران- ایرنا- دبیر نخستین جشنواره ملی موسیقی آوای مهر، گفت: حدود هزار و ۴۰۰ اثر از ۶۶۰ گروه با سبک‌ها و شیوه‌های مختلف آیینی دریافت و داوری‌ها بلافاصله آغاز شد.

به گزارش ایرنا از دبیرخانه جشنواره نوای مهر، محمد لارتی در نشست این رویداد درباره ایده شکل‌گیری جشنواره موسیقی نوای مهر، اظهار داشت: سابقه ۱۷ ساله‌ای در تولید موسیقی داشتیم اما از یک جایی به بعد احساس کردیم این تولیدات نیاز به یک طراحی و ساماندهی خاصی دارند. از ۲ سال پیش که اداره‌ای در بنیاد شهید تحت عنوان اداره هنرهای نمایشی و موسیقایی شکل گرفت و برای آن دستورالعمل نوشته شد، تصمیم گیری برای رسیدن به یک سند چشم‌انداز آغاز شد.

وی ادامه داد: سال گذشته وقتی بودجه اداره هنرهای نمایشی و موسیقیایی مشخص شد، برگزاری جشنواره‌ای با عنوان آواها و نواهای ایثار را در استان بوشهر پیش‌بینی کردیم ولی به شیوع ویروس کرونا در کشور خوردیم و آن جشنواره برگزار نشد. در ادامه طرح جشنواره دیگری را در دستور کار قرار دادیم. از آن‌جایی که پیش شرط ایثارگری، مهربانی است، موضوعیت این جشنواره را مهر و مهربانی تعیین کردیم و به نام آوای مهر رسیدیم.

لارتی با اشاره به تعداد آثار رسیده به دبیرخانه، خاطرنشان کرد: با انتشار فراخوان، حدود هزار و ۴۰۰ اثر از ۶۶۰ گروه با سبک‌ها و شیوه‌های مختلف آیینی دریافت و داوری ها بلافاصله آغاز شد.

داور جشنواره نوای مهر، یادآور شد: در این جشنواره بنیاد رودکی، انجمن موسیقی ایران، وزارت آموزش و پرورش، مرکز آفرینش‌های هنری سازمان بسیج، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شهرداری تهران همراهی می کنند. همچنین به دنبال راه اندازی دبیرخانه دایمی این جشنواره هستیم تا جریان سازی برای شکل گیری یک سری رویدادهای کوچک در شهرستان ها صورت بگیرد.

لارتی در خصوص بخش تک آهنگ در جشنواره نوای مهر، گفت: نوای مهر، یک جشنواره موضوعی است و برای ارتباط گسترده و همدلی بیشتر، وحدت تک آهنگ را انتخاب کردیم تا همه حضور پیدا کنند.

جشنواره ای به دور از شعار زدگی

در ادامه بهرام دهقانیار که یکی از داوران بخش نماهنگ این جشنواره است، گفت: همواره یک عده با تأثیرگیری از تولیدات غلط که برای ایدئولوژی‌ها و نگاه‌های مردم کشورهای دیگری است سعی بر تلقید کورکورانه کرده‌اند. در این جشنواره به دور از شعارزدگی‌های کلیشه‌ای از هنرمندان دعوت می کنیم در چنین مراسم‌هایی که قصدشان ارتقای فرهنگ موسیقی و است، شرکت کنند.

دهقانیار در بخشی از این نشست بیان کرد: این جشنواره یک قدم دیگر در جهت ارتقای فرهنگ مردم کشور بر می دارد. مردمی که با اعتقادات خودشان وارد حوزه موسیقی می‌شوند. تعداد خاصی که با موسیقی به معنای خود کلام مشکل دارند این موضوع را درک کنند که دین هم با موسیقی‌هایی که پشت آن مفاهیم انسانی باشد، مشکلی ندارد. این جشنواره می‌تواند تلاشی در جهت ارتقای سطح موسیقی‌ها باشد.

وی ادامه داد: با ترکیب کلام و موسیقی می‌توانیم نقطه‌های کوچکی برای شنونده‌ها در سطح کلی جامعه به وجود بیاوریم تا معانی‌هایی که در شهادت به معنای کلی وجود دارد، القا شود. حتی آثاری را ارائه می کنیم که تبدیل به سبک جدید شود و مخاطب بتواند معنای والای شهادت را در آن آثار درک کند.

بنیاد شهید در انتخاب موضوعات تنگ نظری ندارد

همچنین عبدالجبار کاکایی از داوران نخستین جشنواره نوای مهر در خصوص افق‌های پیش‌روی این جشنواره، تاکید کرد: برخی از نهادها وقتی به یک حوزه‌ای ورود پیدا می‌کنند به نوعی پیش‌داوری می‌شوند ولی بنیاد شهید مشکل پیش‌داوری ندارد. آن‌ها در انتخاب موضوعات نشان دادند هیچ تنگ‌نظری ندارند و مخاطبان از برآیند اولین دوره از جشنواره آوای مهر استقبال خواهند کرد.

وی با بیان اینکه موضوع ایثار در ادبیات تعلیمی ما جزو مفاهیم بنیادی است، افزود: در این روزگار که ما دیگر شاهد خلق آثار ماندگار نیستیم، پا گذاشتن یک نهاد برای برگزاری چنین جشنواره‌ای که به انواع موسیقی توجه دارد، ارزشمند است.

به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی موسیقی نوای مهر با همکاری معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران اسفند ماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار می شود.