اکبر عادل مرام روز شنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: در زمان حاضر کالاهای گروه دخانیات، بخشی از لوازمخانگی برقی بادوام شامل( یخچال، یخچال فریزر تلویزیون، ال سی دی، لباسشویی، مایکرویو، ماکروفر) پوشاک، دارو و تجهیزات پزشکی مشمول اخذ و درج شناسه کالا هستند.
وی ادامه داد: خریدوفروش کالای مشمول درج شناسه، بدون شناسه برای فروشندگان ممنوع است و تخلف محسوب میشود.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان با اشاره به اینکه بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز باعرضه کنندگان کالاهای بدون شناسه برخورد میشود اظهار داشت: دستگاههای نظارتی، بازرسان و ضابطان قانونی هنگامیکه با کالای قاچاق در سطوح عرضه، حملونقل و بازار مواجه میشوند، نسبت به اعمال قانون اقدام کنند.
وی اضافه کرد: واردکنندگان موظفاند پس از انجام تشریفات گمرکی و پیش از عرضه کالای خود در بازار، نسبت به درج شناسه کالا بر روی آن اقدام کنند و کالا را با شناسه وارد بازار کنند.
عادل مرام خاطرنشان کرد: خریداران کالاهای لوازمخانگی بادوام باید پیش از خرید نسبت به بررسی شناسه کالا و ثبت آن در سامانه جامع تضمین اطمینان حاصل پیدا کنند و پسازآن نسبت به خرید کالا اقدام کنند تا از مزایای خدمات پس از فروش و شرایط دوره تضمین بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: نصب شناسه بر روی کالاها کمک بزرگی به خریداران میکند و خدمات پس از فروش و تضمین محصول بر پایه شناسه کالا ارائه میشود.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: برخی از فروشندگان با سوءاستفاده نسبت به فروش کالا با برگههای جعلی تضمین محصول اقدام میکنند اما پس از مدتی که نیاز به خدمات پس از فروش داشت خریداران متوجه میشوند که کالا تضمین واقعی نداشته است.
وی افزود: به دلیل جلوگیری ازاینگونه سوءاستفادهها که کالاها را با تضمینهای جعلی به فروش میرسانند در سطح عرضه تصمیم بر این شد که کالاهای بادوام سرمایهای ازجمله لوازمخانگی در سامانه جامع تضمین پشتیبانی و ثبت شوند.
عادل مرام اظهار داشت: شناسه یک کد اختصاصی برای کالا محسوب میشود که واردکننده یا تولیدکننده داخلی که مشمول استفاده از شناسه است باید فرایندهای مربوط به اخذ شناسه را در سامانه جامع تجارت بگذراند و شناسه را بر روی کالا نصب کند.
وی افزود: شناسه یک کد اختصاصی برای شناسایی کالاها همانند کد ملی افراد است که کالاها با آن کد شناخته میشوند .
به گزارش ایرنا، جلسه و کارگاه آموزشی مواد قانونی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان برای افزایش معلومات فعالان مبارزه با قاچاق کالا و ارز باهدف افزایش اطلاعات و دانستههای این افراد برگزار شد تا بادید بهتر و متن نسبت به بازرسی و برخورد با پدیده قاچاق اقدام کنند.
در این کارگاه آموزشی افرادی از دستگاههای مختلفی که درزمینهٔ مبارزه با قاچاق کالا و ارز نقش دارند، ازجمله نیروی انتظامی، اعضای ستاد گروه هماهنگی مبارزه با قاچاق استان، بازرسان سازمان صنعت معدن و تجارت و بازرسان مدیریت بازرسی اتاق اصناف و دیگر دستگاههای فعال در این زمینه حضور داشتند و نحوه و شرایط کالاهایی که مشمول اخذ شناسه و نصب و عرضه با شناسه میشود برای شرکتکنندگان در این کارگاه آموزشی ارائه شد.
حدود ۲۵۰ هزار واحد صنفی در استان اصفهان فعالیت دارند.
تعداد واحدهای صنفی مُجاز در ایران بیش از ۲ میلیون و تعداد واحدهای غیرمجاز بیش از ۵۰۰ هزار واحد است که این ارقام نزدیک به ۲۰ برابر میانگین جهانی است.