به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان انگلیسی گزارش دادند که با یک آزمایش جدید میتوان تشخیص داد که آیا کرونا هنوز فعال است یا خیر. آنها از این آزمایش برای تجزیه و تحلیل نمونههای ۱۷۶ فردی که نتیجه آزمایشهای PCR آنها مثبت شده بودند، استفاده کردند.
بر اساس نتایج این مطالعه، پس از ۱۰ روز، ۱۳ درصد این افراد دارای سطوحی از ویروس فعال بودند که نشان میدهد بیماری آنها همچنان به طور بالقوه میتواند مسری باشد. بر اساس نتایج این مطالعه، این سطوح در برخی از شرکت کنندگان تا ۶۸ روز ادامه داشت.
«لورنا هریس» استاد دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر که بر این مطالعه نظارت داشت، گفت: در حالی که این یک مطالعه نسبتاً کوچک است، اما نتایج آن نشان میدهد که ویروس بالقوه فعال ممکن است گاهی بیش از یک دوره ۱۰ روزه باقی بماند و میتواند خطر بالقوه انتقال بعدی را ایجاد کند.
هریس در بیانیه خبری دانشگاه افزود: علاوه بر این، این افراد هیچ علائم بالینی قابل توجهی نداشتند، بدین معنی که این افراد قابل پیش بینی نیستند.
آزمایشهای استاندارد پی سی آر PCR وجود قطعات ویروسی را بررسی میکنند و میتوانند نشان دهند که آیا فردی اخیراً به ویروس کرونا مبتلا شده است، اما این آزمایش ها نمی توانند تشخیص دهند که آیا ویروس هنوز فعال است یا خیر.
این آزمایش جدید که هنوز در دسترس نیست، تنها زمانی نتیجه مثبت می دهد که ویروس فعال و بالقوه مسری باشد. به گفته محققان، اگرچه تحقیقات بیشتری هنوز مورد نیاز است، اما آزمایش جدید می تواند در شرایط خاصی برای محافظت از افراد آسیب پذیر مفید باشد.
«مرلین دیویس» نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه اکستر، گفت: در برخی از محیطها، مانند پانسیون ها و خوابگاه ها، افرادی که پس از بیماری برمیگردند و بیماری آنها پس از ۱۰ روز همچنان مسری است، میتوانند خطر جدی برای سلامت عمومی داشته باشند.
دیویس افزود: نیاز است که این افراد تست ویروس فعال منفی داشته باشند تا مطمئن شد برای افراد دیگر مسری نیستند. اکنون می خواهیم آزمایش های بزرگتری را برای بررسی بیشتر این موضوع انجام دهیم.
نتایج این آزمایش به تازگی به صورت آنلاین در مجله بینالمللی Infectious Diseases منتشر شده است.