اعظم امامی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص علل واکسنگریزی و چگونگی کاهش و رفع این آسیب اجتماعی عنوان کرد: مخالفت با واکسن کرونا در هر کشور از علل متعددی برخوردار است.
وی افزود: برخی گروهها با تکیه بر اهمیت سن در ابتلا به این بیماری و مرگ ومیر، تصور میکنند که سالمندان و سالخوردگان در معرض خطر کرونا بوده و در صورت ابتلا نیز این جمعیت، به سهولت نمیتوانند دوران بیماری را پشت سر بگذرانند.
امامی تصریح کرد: برخی شهروندان نیز با تکیه بر اطلاعات غلط تصور میکنند، بیماران زمینهای در معرض خطر مرگ ومیر قرار داشته و جوانان و گروههای جمعیتی سالم همچون تجربه آنفلوآنزا و سرماخوردگی، کرونا را نیز پشت سر گذاشته و بنابراین دریافت واکسن کرونا را ضروری نمیدانند.
وی تاکید کرد: این جمعیت (مخالفان واکسن کرونا) در حقیقت با مستندات علمی مخالفت میکند، ممانعت در برابر دریافت واکسن پایه و اساس علمی و منطقی نداشته و آثار و نتایج مخرب آن دامنگیر کل جامعه میشود.
امامی یادآور شد: برخی شهروندان نیز بر پایه اعتقادات مذهبی نظیر «عمر دست خداوند است، واکسن کرونا نمیتواند مرگ و زندگی انسان را رقم بزند» در مقابل دریافت این واکسن مقاومت میکنند. این دسته از جمعیت هم در حقیقت به مستندات علمی پشت کردهاند.
این رواندرمانگر ادامه داد: آگاهیبخشی در این رابطه باید از طریق پزشکان متخصص صورت بگیرد. در حقیقت متخصصان این حوزه باید با مردم گفت وگو کرده و مخاطرات واقعه را توضیح دهند، بدون شک اظهار نظر کارشناسان مربوطه بیش از دیگر گروهها مورد توجه و پذیرش مردم قرار خواهد گرفت.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت اعتماد اجتماعی افزود: یکی از علل اصلی مقاومت در برابر واکسن کرونا ناشی از بیاعتمادی است. تقویت اعتماد اجتماعی و کاهش و رفع نگرانی هموطنان درباره عوارض واکسن و... میتواند مشارکت در واکسیناسیون را افزایش دهد.
امامی اظهار داشت: تنوع در ارائه برند واکسنها نیز میتواند یکی دیگر از مولفههای تشویقی در این رابطه باشد. افزایش قدرت انتخاب در هر زمینه میتواند باعث ترغیب و تشویق به انجام عمل شود.
ضرورت تکرار مخاطرات واکسنگریزی در جامعه توسط رسانهها
این روانشناس با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی در این زمینه ادامه داد: صدا وسیما، رسانههای جمعی، بنرهای تبلیغاتی و... هم باید در مورد خطرات سوء واکسن نزدن اخطار دهند. در واقع نتایج واکسنهراسی و واکسنگریزی باید مرتبا برای مردم تکرار شود.
وی همچنین تصریح کرد: استفاده از عناصر تشویقی توسط دولت هم میتواند هموطنان را تشویق به دریافت واکسن کرونا کند، این مولفهها به منظور افزایش ازدواج و فرزندآوری نیز در قالب وام ازدواج و... بهکار گرفته میشود و در هر زمینه میتواند کارساز باشد.
به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۶۰ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۹۳۹ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۶۴ هزار و ۲۷۵ نفر دُز دوم و ۱۲ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۸۲۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۵ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۵ دُز رسیده است.
محسن زهرایی رئیس اداره ایمن سازی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ۲۳ دی ماه بیان اینکه هنوز هفت میلیون نفر نوبت اول واکسن را نیز تزریق نکرده اند، افزود: همچنان به خانوادهها توصیه میکنیم که برای زدن واکسن مراجعه کنند، زیرا مطالعات علمی نشان میدهد واکسن زدن میتواند ۵۰ تا ۸۰ درصد از ابتلای دیگران به بیماری کرونا پیشگیری کند.