هادی زاهدی وفا روز شنبه در نشست بررسی برنامه تامین آب شرب کلانشهر مشهد در سال ۱۴۰۱ افزود: تسریع در اجرای پروژه های آبرسانی، ارائه برنامه کوتاه مدت تامین آب و مدیریت منابع آب ضروری است.
وی اضافه کرد: در حوزه آب و انرژی پروژههای تعریف شده باید با برنامه ریزی انجام شود و بودجه این پروژهها و محل تامین اعتبار آنها از قبل مشخص شده باشد
و اولویت ما در بخش انرژی تکمیل پروژههای نیمهتمام است.
معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهور در خصوص پروژههای تامین آب شرب مشهد در سال ۱۴۰۱ نیز گفت: هفت پروژه در استان برای این مهم تعریف شده که برای تخصیص منابع باید اطلاعات کامل پروژهها، میزان پیشرفت، اعتبار مورد نیاز و همچنین محلهای تامین اعتبار ارائه گردد تا در خصوص تامین اعتبار تصمیمگیری شود.
کسری آب ۳۵۰۰ لیتری در زمان اوج مصرف در مشهد
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نیاز آبی کلانشهر مشهد در زمان اوج مصرف ۱۳ هزار لیتر بر ثانیه است که ۹ هزار و ۵۰۰ لیتر آن از طریق منابع موجود تامین میشود و سه هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آن نیز کسری آب وجود دارد که یا از طریق پروژههای تعریف شده و یا از طریق سد دوستی قابل تامین است.
جواد خدایی افزود: مذاکرات در خصوص سد دوستی صورت گرفته است و این موضوع در مسیر دیپلماتیک قابل حل است و موضوع فنی نیست.
وی اضافه کرد: نوروز و تابستان امسال با استقبال زیارتی ویژهای رو به رو هستیم و در این شرایط نمیتوان ریسک کرد و به امید تامین آب از سد دوستی ماند از این رو باید اجرای پروژهها در دستور کار قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: برای تامین آب مشهد هفت پروژه تعریف شده است که از حیث فنی قابلیت اجرا تا قبل از دوره اوجگیری مصرف آب در سال ۱۴۰۱ رادارد و مجموعههای مختلفی برای اجرا پای کار آمدهاند اما اعتبارات ملی نیز نیاز است.
خدایی افزود: موضوع تامین اعتبارات برای اجرای این پروژهها از اهمیت زیادی برخوردار است و برای پوشش کسری آب در سال آینده باید تا ۲ هفته دیگر این طرحها عملیاتی شود.
۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز اجرای طرحهای هفت گانه تامین آب مشهد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در این نشست گفت: علاوه بر حفظ ذخیره موجود آب سد دوستی برای آب شرب مشهد، پروژه اجرای خطوط جمعآوری چاهها (نبیاکرم)، خط انتقال ۱۴۰۰ غرب به مشهد، حفر و جا به جایی و تجهیز چاهها، تکمیل مخازن ذخیره، ارتقای کیفی چاههای غیرکیفی، اتصال چاههای متعلق به سایر ارگانها و علاج بخشی کیفیت آب سد کارده پروژههای تامین آب شرب مشهد در سال ۱۴۰۱ است.
حسین اسماعیلیان افزود: برای تکمیل و اجرای این پروژهها ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی اضافه کرد: تامین آب شرب کلانشهر مشهد به ویژه در شرایط اوج حضور زائران و نیز در فصل گرم سال از دغدغه های اساسی و مهم مردم و مسوولان است.
شهرستان مشهد با جمعیتی نزدیک به چهار میلیون نفر که ۳۲ درصد آن ساکن مناطق حاشیه و ۱۲۸ روستای پیرامون این کلانشهر هستند یک میلیون و ۸۰ هزار مشترک آب و ۶۷۰ هزار مشترک فاضلاب دارد و آب مورد نیاز شهر مشهد از ۳۷۰ حلقه چاه، یک دهنه چشمه، ۲ رشته قنات و سدهای طرق، دوستی و کارده تامین میشود.
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۶
مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهور گفت: باید در مدیریت تامین منابع آب راهکارهایی در سطوح استانی برای همه استانها داشت.