تهران- ایرنا- مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با بیان اینکه ۱۴ شرکت بخش خصوصی گردشگری ایران در نمایشگاه فیتور (FITUR) حضور دارند، گفت: کانون متولی برگزاری این دوره از نمایشگاه فیتور، اسپانیا است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدحسین صوفی روز شنبه (۲۵ دی ماه) در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی برگزار شد، گفت: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با حدود سابقه ۹۰ سال یکی از قدیمی‌ترین تشکل‌های خدمات سفر در کشور است و اکنون در حوزه ساختاری وزارت میراث فرهنگی،گردئشگری و صنایع‌دستی است. مسئولیت تبلیغی برای جذب گردشگر و همچنین امور اجرایی مربوط به اعزام و پذیرش گردشگر و ارائه تسهیلات لازم برای سفر آرام و مطمئن و سالم به ایرانگردان و جهانگردان یکی از وظایف ذاتی کانون است.

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی اظهار داشت: به جز بخش گردشگری، بخش اتومبیل‌رانی کانون مسابقات رالی و سافاری و کمپرها را برنامه‌ریزی و اجرا می کند و بخش امدادخودرو کانون در کنار امداد خودور دو تولیدکننده معروف کشور از مراکز امداد خودرویی بزرگ کشور است اما به صورت عمومی به همه خودروها خدمات می‌دهد.

صوفی بیان کرد: کانون در بخش صدور اسناد، علاوه بر صدور گواهینامه بین‌المللی (تنها مرجع صدور) برای گردشگران، مجوز ورود و خروج خودروهای مسافران ورودی و خروجی کشور (پلاک ترانزیت) را هم صادر می‌کند. علاوه بر این بخش صنایع‌دستی اعم از صادرات و واردات محصولات از بخش‌های جدیدی است که در کانون ایجاد شده است.

وی گفت: شرکت‌هایی هم در بخش گردشگری وجود دارد که به عنوان بازوان اجرایی کانون در حال فعال‌سازی و سامان‌دهی آن ها هستیم، علاوه بر شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی برای کرایه خودرو به گردشگران داخلی و خارجی و شرکت خدمت گردشگری ومسافرتی و تورگردانی و شرکت بازرگانی برای سامان‌دهی هتل‌های در اختیار، شرکت برگزاری نمایشگاه های بین المللی نیز جزو همین مجموعه است.

صوفی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه فیتور (FITUR) اسپانیا و آی‌تی‌بی (ITB) آلمان به عهده کانون قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: برای حضور در نمایشگاه فیتور (FITUR) اسپانیا که تا چند روز آینده افتتاح می‌شود، برنامه‌های متنوعی را در نظر گرفتیم، پاویون ایران در بخش اروپایی این نمایشگاه- که بازار سنتی جذب گردشگری ایران هستند - دایر شده است، در این دوره از نمایشگاه با جلسات هماهنگی با تشکل‌های فعال در بخش گردشگری و وزارت میراث‌فرهنگی و گردشگری و صنایع‌دستی مقرر شد در غرفه ای به مساحت ۱۲۰ مترمربع، ۱۴ شرکت از بخش خصوصی اعم از آژانس‌داران، هتل‌داران و شرکت‌های خدمات گردشگری از ایران حضور داشته باشند.

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی اظهار با اشاره به اینکه اجرای پاویون نمایشگاه فیتور به این کانون واگذار شده، اظهار داشت: پاویون ایران را با نماهایی از معماری ایرانی اسلامی و دوره صفویه نورپردازی و طراحی کردیم و امیدواریم نسبت به دوره‌های قبل احساس تفاوت در طراحی و محتوا بوجود بیاید و با استقبال بیشتر فعالان گردشگری که از بیش از ۱۵۰ کشور جهان در این نمایشگاه حضور دارند مواجه شویم.

اختصاص یارانه ۵۰ درصدی برای حمایت از شرکت‌های ایرانی حاضر در فیتور

صوفی گفت: نمایشگاه فیتور از روز چهارشنبه (۲۹ دی ماه ۱۴۰۰) افتتاح می شود، ۳ روز نخست نمایشگاه فیتور به کارشناسان و متخصصان گردشگری اختصاص خواهد داشت و ۲ روز دیگر نمایشگاه بازدید عمومی است. برای حمایت از شرکت‌های حاضر در فیتور، حدود ۵۰ درصد هزینه غرفه توسط کانون جهان‌گردی و اتومبیلرانی و ۵۰ درصد هزینه نیز توسط بخش خصوصی پرداخت شده است.

برنامه‌ریزی برای رالی کشورهای اکو و حوزه نوروز

صوفی افزود: قصد داریم فعالیت‌ها و رویدادهای حوزه اتومبیل رانی را توسعه دهیم، به همین دلیل در اجلاس فدراسیون بین المللی اتومبیلرانی (FIA) شرکت کردیم. برگزاری رالی کشورهای حوزه جاده ابریشم و اکو، رالی کشورهای همسایه، رالی چابهار- هند، رالی ۱۲ کشور حوزه نوروز را در دستور کار داریم. همچنین اگر فضای فیزیکی مناسبی در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران (۹ تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۰) در اختیار کانون قرار داده شود، رویدادهای متناسب با موضوع اتومبیل‌رانی یا رالی و نمایش اتومبیل‌های کلاسیک و تاریخی را در این دوره از نمایشگاه اجرا خواهیم کرد.

پیگری نمایش خودروهای کلاسیک و تاریخی 

صوفی درباره امکان شرایطی برای تسهیل تردد خودروهای تاریخی و کلاسیک و همچنین کمپرها در سطح شهر بیان کرد: با پلیس راهور در این خصوص صحبت‌هایی شده و نیاز است تا این امر تسهیل و راه‌حل‌های چالش‌ها مطرح شود. نباید فراموش کرد که طرح هتل کپسولی‌ها در کنار کمپرها (خوروهای کاروانی مسافرتی) معنا پیدا می‌کند و باید به بررسی چرایی توقف این طرح بپردازیم. 

رونق گردشگری منجر به ایجاد نشاط و شادابی جامعه 

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی فعالیت و ساخت کمپرها و بهره‌برداری از هتل‌های کپسولی گفت: البته فعالیت کمپرها می‌تواند موجب توسعه و رونق گردشگری خانوادگی و به تبع آن منجر به ایجاد نشاط و شادابی در جامعه خواهد شد. البته نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه است. عدم اجرای ضوابط اداری برخی دستگاه منجر به توقف این گونه طرح‌ها می‌شود که شاید تبعات بین‌المللی برای کانون مثلا لغو عضویت در نهادهای بین‌المللی را به همراه خواهد داشت. 

افزایش سفرهای خانوادگی و زمینی در پساکرونا 

صوفی خاطرنشان کرد: با محدودیت های کرونایی که شرکت های هواپیمایی و بعد از آن سختگیری‌هایی که درخصوص قیمت‌ها اعمال شد، احتمال دارد که در پساکرونا شاهد استقبال و افزایش سفرهای زمینی باشیم.
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با بیان اینکه بخش بین‌المللی کانون بیش از پیش فعال خواهد شد تاکید کرد:  باید از ظرفیت نهادهای بین‌المللی برای توسعه گردشگری استفاده کنیم. باید یک هم‌افزایی میان بخشی با دستگاه های دیگر ایجاد شد زیرا برخی مسائل مانند لغو صدور ویزا در برخی کشورهای تاثیر منفی در گردشگری ورودی ما دارد و ضررهای اقتصادی ایجاد می‌کند. یا برخی مواقع تردد مرزی دچار مشکل می‌شود حوزه بین‌الملل کانون برای حل این توع مشکلات با دستگاه‌های مربوطه رایزنی‌های خود را آغاز کرده و نتایج خوبی هم حاصل شده است.