اصفهان- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سیب سمیرم با بهره‌گرفتن از فناوری‌های نوین، به برندی جهانی تبدیل خواهد شد.

محمدجواد صدری‌مهر، روز شنبه در حاشیه بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی سمیرم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشگاه و صنعت در این عرصه باید فعالتر وارد عمل شوند و همگرایی و هم‌افزایی کامل داشته باشند.

وی اضافه کرد: تلاش ما این است که از مرحله تئوری به مرحله عمل وارد شویم و راه‌حل‌هایی برای مسائل فناورانه و مورد نیاز خود در راستای معرفی و حضور موثرتر در بازارهای داخلی و بین‌المللی صنعت سیب بیابیم و آنها را اجرایی کنیم.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد با بیان اینکه برای رسیدن به این اهداف یک فرصت دوساله درنظر گرفته‌ایم، گفت: در این مدت با شناخت مشکلات صنعت سیب در منطقه و حل و فصل آنها شاهد پیاده‌سازی این الگو در مقیاس بین المللی و شرکت دادن برند سیب این خطه در بازار جهانی خواهیم بود.

صدری مهر ادامه داد: سالانه افزون بر ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تُن سیب در هر چهار بخش شهرستان سمیرم تولید می‌شود که بخش زیادی از آن، درجه یک و فوق‌العاده مرغوب صادراتی است.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد رشته‌های تحصیلی مرتبط و متناسب با رشته‌های باغبانی و کشاورزی بویژه در بخش صنعت سیب را دایر کند تا زمینه علمی‌تر و تخصصی‌تر شدن این صنعت فراهم شود.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: سمیرم با وجود اشتغال ۹۰ درصدی مردمش در حوزه کشاورزی و دامداری، از وجود مرکز تحقیقات این بخش بی‌بهره است.

صدری مهر، راه‌اندازی این مرکز پژوهشی در سمیرم را ضروری دانست و افزود: فعال شدن این مرکز تحقیقاتی در کنار شرکت تعاونی سیب درختی علاوه بر هدایت‌ شغلی و مشاوره‌ای، فضای خوبی برای همکاری دو بخش صنعت و دانشگاه را فراهم خواهد ساخت.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر ضرورت کاهش استفاده از سموم در باغ‌ها اظهار داشت: دانشگاه می‌تواند در کنار مرکز ترویج و آموزش جهاد کشاورزی، در این زمینه نیز یاریگر کشاورزان باشد.

روح‌الله رشیدی رییس دانشگاه آزاد اسلامی سمیرم نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: آمادگی داریم کارگاه‌های آموزشی و علمی مشترک کشاورزی و باغبانی را در این مرکز آموزش عالی برگزار کنیم.

شهرستان کوهستانی و سردسیر سمیرم دارای ۱۸ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل طبیعی است.

سالانه افزون بر۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تُن انواع سیب گلاب، گلدِن و رِد در سمیرم تولید که بخش زیادی از آن به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

این شهرستان با اشتغال ۹۰ درصدی مردمش در بخش کشاورزی دارای چهار بخش، ۶ شهر و ۱۵۰ آبادی و روستاست.

سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.