تهران – ایرنا – ادامه سیاست های سخت گیرانه برخی کشورهای اروپا باعث شده تا بعضی شهرهای مهم و پایتخت های اروپایی برای چندمین بار به صحنه تظاهرات در اعتراض به از سرگیری یا ادامه و تشدید محدودیت های کرونایی تبدیل شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا از شبکه خبری اسپوتنیک؛ هزاران شهروند اتریش امروز بار دیگر با حضور در خیابان های وین پایتخت این کشور، خواستار لغو محدودیت های شدید علیه زندگی فردی و اجتماعی شدند؛ محدودیت هایی که شرایط اقتصادی و اجتماعی را برای مردم دشوار ساخته است.

تاکنون اتریش حدود یک میلیون و 500 هزار مورد ابتلا ثبت کرده و شمار ابتلای روزانه این کشور هم نزدیک به 17 هزار تن برآورد شده است.

اتریش نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا بود که در نوامبر هم زمان با پدیدار شدن سویه اومیکرون ویروس کرونا، تزریق واکسن را برای همه شهروندان اجباری اعلام کرد. 

همچنین هزاران آلمانی در اعتراض به سیاست های محدود کننده کرونایی دولت این کشور، در هامبورگ تظاهرات کردند. در تظاهرات هفته پیش در این شهر، نزدیک به 14 هزار تن حضور داشتند. 
در همین حال قرار است تظاهراتی هم در مخالفت با گروه نخست برگزار شود که توسط دولت ممنوع اعلان نشده است.

تظاهرات شهرهای اروپایی در پی تشدید محدودیت های ضد کرونای دولت برپا می شود که شهروندان را ملزم می کند در کنار تزریق دوز سوم واکسن، برای ورود به برخی مکان های همگانی مانند غذاخوری ها، گواهی تازه تست منفی ارایه دهند.

قرار است تظاهرات ضد سیاست های دولت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در طول تعطیلات پایان هفته علیه ازسرگیری اعمال برخی محدودیت ها، برگزار شود. 

بر اساس ارزیابی سازمان بهداشت جهانی با توجه به شیوع گسترده اومیکرون در دو ماه آینده بیش از نیمی از مردم اروپا به کرونا مبتلا خواهند شد.

طبق اعلام رسمی سه شنبه سازمان جهانی بهداشت، تنها در طول یک هفته ۱۵ میلیون نفر در جهان به اومیکرون مبتلا شدند که از زمان شروع همه گیری کرونا در جهان، رقم بی سابقه ای است. سرعت همه گیری اومیکرون در اروپا رو به افزایش است و آمارها از افزایش چشمگیر تعداد فوتی های ناشی از این بیماری در اروپا حکایت دارد.

سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه آمار جدید حاکی از رشد ۵۵ درصد شیوع اومیکرون نسبت به هفته قبل از آن است، افزود: آمار مرگ و میر نیز ۳ درصد افزایش یافته است. سویه اومیکرون که دو هفته پیش، تنها ۱.۶ درصد مبتلایان جهانی را دربر می گرفت، در حال حاضر بیش از ۵۸.۸ درصد آزمایش های اخیر را به خود اختصاص داده و از سویه دلتا پیشی گرفته است.

«هانس کلوگه» مدیر بخش منطقه‌ای اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: امروز سویه اومیکرون ویروس کرونا نشان دهنده تهدیدی برای شرق و غرب اروپا است. این سویه در حال گسترش در سراسر منطقه است و از سویه دلتا که به دنبال مدیریت آن هستیم پیشی گرفته است.

کلوگه خاطرنشان کرد که اومیکرون به سرعت در حال تبدیل شدن به نوع غالب در اروپای غربی است. تنها در هفته اول سال ۲۰۲۲ بیش از هفت میلیون مورد جدید کرونا در منطقه اروپا شناسایی شد که حاکی از دو برابر شدن تعداد مبتلایان در یک دوره دو هفته‌ای بوده است.