تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳

تهران- ایرنا- اتصال شهرستان‌های پاکدشت و ورامین با یک جاده فرعی و ناامن موسوم به تیغاب باعث شده تا هر از گاهی تصادفات منجر به فوت، خانواده‌ای را داغدار کند و اخطار دادستان پیشوا در مسدود شدن این محور موجب بسیج دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات و کاهش تصادفات در این جاده شده است.

به گزارش ایرنا، در قسمت شمالی کمربندی ورامین – پیشوا و در حاشیه کانال درجه یک انتقال آب به دشت ورامین، جاده‌ای ۱۳ کیلومتری موسوم به تیغاب وجود دارد که شهرستان‌های ورامین و پیشوا را به پاکدشت متصل می‌کند و بخش‌های مختلف آن در حوزه سیاسی این سه شهرستان واقع شده و به مرور زمان و با افزایش تردد خودروها به جاده اصلی برای دسترسی شهرستان‌های ورامین و پاکدشت تبدیل شده است.

از ابتدای ورودی این جاده و به طول ۴ کیلومتر، سمت راست در حوزه سیاسی پیشوا و سمت چپ در حوزه شهرستان ورامین است و مابقی مسیر به طول ۹ کیلومتر در حوزه شهرستان پاکدشت واقع شده است، مسیری که امروز به محل دسترسی روستاهای جعفرآباد اخوان، ریحان‌آباد و قوئینک زُهری از ورامین، سرگل و گلعباس از شهرستان پیشوا، عباس‌آباد لرنی، حسین‌آباد قاجار، طارند بالا و ارمبویه از پاکدشت تبدیل شده است.

این مسیر در ابتدا جاده اختصاصی دسترسی آب منطقه‌ای به ابنیه کانال انتقال آب بود ولی پس از زیرسازی و آسفالت آن در اوخر دهه هفتاد، به مسیری اصلی برای دسترسی به شهرستان پاکدشت تبدیل شد و با افزایش رفت و آمد خودروها، در حاشیه این محور ده‌ها رستوران، باغ تالار و تالار پذیرایی احداث شد.

علاوه بر تردد خودروهای شخصی به سمت پاکدشت و روستاهای اطراف، وجود دهها معدن شن و ماسه موجب تردد خودروهای سنگین نیز شد و مصوبه شورای ترافیک شهرستان پاکدشت در ممنوعیت تردد کامیون‌ها از دیگر محور مواصلاتی ورامین به پیشوا موسوم به جمال‌آباد بر ترافیک خودروهای سنگین از جاده کانال افزود.

مصوبه‌ای که تردد کامیون‌ها را به جاده تیغاب منتقل کرد

یکی دیگر از محورهای مواصلاتی ورامین و پیشوا به پاکدشت که در حاشیه آن نیز دهها معدن وجود دارد، جاده موسوم به جمال‌آباد است که در طول مسیر، سه روستای یوسف‌رضا از پیشوا و سعدآباد و جمال‌آباد از پاکدشت در آن واقع شده است.

پنجم اسفندماه سال ۹۷ بود که شورای ترافیک شهرستان پاکدشت به دلیل اعتراض روستائیان در تردد کامیون‌های حامل شن و ماسه و آسیب‌رساندن به جاده روستایی، مصوبه‌ای را گذراند که عبور کامیون از داخل ۲ روستای جمال‌آباد و سعدآباد را ممنوع اعلام کرد و رانندگان مجبور بودند برای رسیدن به مقصد، از محور امام رضا(ع)- شریف‌آباد به پیشوا استفاده کنند که این امر، مسیر آنان را بیش از ۲۰ کیلومتر طولانی‌تر می‌کرد، از این رو، کامیونداران مجبور شدند تا به جای این محور، از جاده کانال استفاده کنند.

عده‌ای از کامیونداران با بیان اینکه این مصوبه باعث ضرر اقتصادی آنان می‌شود از طولانی‌تر شدن مسیر ترددشان با مصوبه شورای ترافیک پاکدشت خبر دادند.

این افراد اظهارداشتند: مسیر کمربندی شمالی ورامین تا پاکدشت حدود ۱۰ کیلومتر است در صورتی که اگر بخواهیم همین مسیر را از جاده ورامین – پیشوا تا شریف‌آباد پاکدشت برویم باید ۲۰ کیلومتر اضافه، طی مسیر کنیم که این امر به ضرر کامیونداران می‌شود.

مرگ بیش از ۲۰ نفر طی سه سال در جاده تیغاب

عبور کانال اصلی انتقال آب از حاشیه این محور باعث شده تا هر از چند گاهی شاهد سقوط خودروهای عبوری به داخل آن باشیم به طوری که طی چند سال اخیر بیش از بر اثر سقوط در کانال آب ، جان خود را از دست داده اند.

هر چند که مسئولان پلیس راه شریف‌آباد – چرمشهر اطلاعات دقیقی از تعداد تصادفات منجر به فوت در این محور ارائه نمی‌دهند ولی مرور اخبار مربوط به تصادفات جاده‌ای نشان‌ می دهد که طی سه سال اخیر بیش از ۲۰ نفر در حوادث مختلف این محور جان خود را از دست داده‌اند.

تلخ‌ترین این حوادث مربوط به مرگ ۵ عضو یک خانواده است که به دلیل سقوط در کانال آب جان خود را از دست دادند و آخرین حادثه نیز مربوط به مهرماه امسال است که با سقوط یک خودروی پراید داخل کانال، سه نفر از جمله یک سرباز نیروی انتظامی جان خود را از دست داد.

دستور دادستان پیشوا بر مسدود شدن جاده تیغاب

وقوع تصادفات متعدد منجر به فوت و جرح و نبود متولی برای این محور موجب شد تا اواخر هفته گذشته، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پیشوا، حکم به مسدود شدن این میسر دهد و عوامل راهداری جنوب‌شرق تهران با نصب بنر در حوزه استحفاظی پیشوا مسدود شدن این جاده از ۲۶ دیماه را اطلاع رسانی کنند.

مرتضی طهماسبی با اعلام این مطلب اظهار داشت: در پی گزارش ارائه شده از سوی پلیس راه و به دلیل ناایمن و غیراستاندارد بودن مسیر و نبود متولی مشخص برای ساماندهی محور، جاده کانال که شهرستان‌های ورامین و پیشوا را به پاکدشت متصل می‌کند از روز یکشنبه ۲۶ دی تا اطلاع ثانونی به طور کامل مسدود می‌شود.

وی افزود: در طول این محور ۱۳ کیلومتری که چهار کیلومتر آن در حوزه استحفاظی پیشوا واقع شده، همواره تصادفات رانندگی منجر به فوت رخ می‌دهد و هیچ اداره و ارگانی اصلاح و مسئولیت تعریض آن را بر عهده نمی‌گیرد و این امر موجب شده تا جان مردم با خطر مواجه شود.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پیشوا با بیان این که تا تعیین تکلیف این محور، تردد به طور کامل ممنوع است از مردم خواست تا از مسیرهای جایگزین برای آمد و شد استفاده کنند.

نگرانی ساکنان روستاها و تالارداران از مسدود شدن این مسیر

هر چند که سکنه روستاهای مجاور این محور و تالارداران از بی‌توجهی به این جاده گلایه دارند ولی نگرانند که با مسدود شدن این مسیر، زندگی آنان با مشکل مواجه شود.

یکی از این افراد به خبرنگار ایرنا گفت: وقتی ادارات مسوول، به وضعیت جاده رسیدگی نمی‌کنند، باید از دادستان پیشوا تشکر کرد که به عنوان مدعی‌العموم وارد میدان شد تا یک بار برای همیشه تکلیف این جاده خطرناک مشخص شود ولی باید در اجرای این طرح، مشکلات مردم و سرمایه‌گذاران نیز در نظر گرفته شده است.

مهدی پاکدل افزود: حدود ۲۰ سال است که مردم از این جاده استفاده می‌کنند و امروز به یکی از اصلی‌ترین مسیرهای دسترسی به ورامین و پاکدشت تبدیل شده، با وجود خطراتی که این جاده خطرناک دارد، مردم ترجیح می‌دهند که از دیگر جاده‌های روستایی که دست کمی از این مسیر ندارند، استفاده نکنند.

وی افزود: با توجه به مساعد شدن شرایط شیوع کرونا، پس از ۲ سال مردم برای برگزاری جشن‌های خود برنامه‌ریزی کرده و از قبل، نوبت تالار گرفته‌اند که اگر این جاده مسدود شود، قطعا مردم و تالارداران با مشکل مواجه می‌شوند.

یکی از ساکنان روستاهای حاشیه این جاده نیز به خبرنگار ایرنا گفت: جاده تیغاب امروز به مسیر اصلی دسترسی به بسیاری از روستاهای طول محور تبدیل شده و با مسدود شدن این مسیر، راه روستائیان چند برابر طولانی می‌شود.

محمد تاجیک گفت: ما هم به خطرات موجود در این جاده آگاهی داریم ولی اگر قرار باشد این مسیر بسته شود، فردی که در روستائی قوئینک زُهری ساکن است برای رسیدن به روستا مجبور است از جاده جعفرآباد به عبدل‌آباد استفاده کند و یا از مسیر روستاهای سرگل و گلعباس وارد روستا شود.

اولتیماتوم دادستان پیشوا، به داد جاده ورامین- پاکدشت رسید

حکم صادر شده از سوی دادستان عمومی و انقلاب پیشوا موجب شد تا دستگاه‌های مختلف از جمله اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب‌شرق تهران وارد میدان شده و از صبح امروز، اقدامات اولیه برای اصلاح مشکلات این محور را انجام دهند.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب‌شرق تهران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این جاده، مسیر دسترسی به کانال انتقال آب است و محور تعریف شده در حوزه راهداری نیست.

فرهاد معصومی افزود: با وجود آن که این محور در حوزه راهداری قرار ندارد ولی با توجه به مسوولیت این اداره در ایجاد بستر امن در تردد جاده‌ای، بارها با اعتبارات داخلی نسبت به خط کشی، نصب علائم هشدار دهنده و چراغ‌های چشمک زن اقدام شده است.

وی اظهار داشت: جاده تیغاب در حریم کانال آب قرار دارد و هر گونه عملیات عمرانی و اصلاحی قطعا با مخالفت آب منطقه‌ای مواجه می‌شود مگر آن که مسئولان شهرستانی، مجوز این امر را از استان دریافت کنند.

وی گفت: با توجه به دستور دادستان عمومی و انقلاب پیشوا مبنی بر مسدود شدن این محور، روز گذشته جلسه فوق‌العاده شورای ترافیک در فرمانداری پیشوا برگزار شد و از دادستان پیشوا درخواست گردید که اجرای دستور را یک ماه به تعویق اندازند تا با هماهنگی با شرکت آب منطقه‌ای، نقاط حادثه خیز این محور رفع و مشکلات موجود برطرف شود.

معصومی تصریح کرد: با مساعدت و نظر ویژه دادستان عمومی و انقلاب پیشوا، از امروز یکشنبه امکانات اداره راهداری در محور تیغاب مستقر می‌شود تا ضمن اصلاح برخی از نقاط از جمله شانه خاکی، مرتفع کردن دیواره خاکی حائل جاده و کانال و نصب علائم، از بروز حوادث جاده‌ای جلوگیری شود.

یک ماه فرصت برای اصلاح مشکلات محور

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان پیشوا نیز روز یکشنبه در جریان اصلاح این مسیر به خبرنگار ایرنا گفت: به منظور رفاه مردم و بسیج امکانات برای رفع مشکلات این مسیر، فرصتی یکماهه ارائه شده تا طی این مدت، مقدمات لازم برای تعیین تکلیف جاده کانال انجام شود.

مرتضی طهماسبی افزود: از امروز تمامی امکانات برای رفع مشکلات موجود در حوزه سرزمینی شهرستان پیشوا به کار گرفته شده تا ضمن رفع کوتاه مدت مسائل، در درازمدت نیز مشکلات این مسیر با تعیین تکلیف جاده کانال برطرف گردد.