به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری آمریکایی اکسیوس، بر اساس دادههای جدید ناسا (اداره کل ملی هوانوردی و فضا) و اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، گرمایش جهانی در سال ۲۰۲۱ وارد مرحله از ویرانگری شد و به عنوان ششمین سال گرم در تاریخ ثبت گردید.
براساس داده های بدست آمده از ناسا که هر ساله مورد بررسی قرار می گیرد، روند گرم شدن زمین با سرعتی بی امان ادامه دارد که این امر عمدتا به دلیل انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های انسانی در طول چند دهه گذشته است.
تغییرات جهانی در دمای آب اقیانوس ها، رطوبت اتمسفر و دمای سطح زمین در بازه های زمانی کوتاه تر به طور فزاینده ای در قالب رویدادهای شدید آب و هوایی بی سابقه و مرگبار به خوبی حس می شود.
برای مثال موج گرمای ژوئن سال ۲۰۲۱ (خرداد) در شمال غربی اقیانوس آرام، رکورد گرم ترین دمایی (۱۲۱ درجه فارنهایت) را که تا کنون در کانادا دیده شده همراه با بالاترین رکورد در ایالت اورگان و واشنگتن ثبت کرد. گرمای بی سابقه در کانادا به اندازه ای بود که شهر لیتون در بریتیش کلمبیا یک روز پس از ثبت رکورد گرمترین دما در آتش سوخت.
براساس داده های ناسا جهان در حال حاضر ۱.۲ درجه سانتیگراد (۲.۲ درجه فارنهایت) گرمتر از سطوح ماقبل صنعتی شدن است.
دانشمندان علاوه بر نگرانی ها به دلیل سرعت بالای گرمایش زمین، نسبت به پیامدهای اقلیمی خطرناک تر و بالقوه غیرقابل برگشت از جمله ذوب شدن یخ های قطبی و از بین رفتن اکوسیستم هایی مانند صخره های مرجانی هشدار داده اند.
دانشمندان میگویند که حتی سالهای نسبتا سرد جهان هم اکنون در میان هشت سال گرم این فهرست قرار دارند. ضمن آنکه هیچ چشماندازی برای کاهش گرمایش جهانی وجود ندارد، مگر اینکه جهان منحنی انتشار گازهای گلخانهای را به سرعت به سمت پایین سوق دهد و آنها را در دهه های آینده به صفر و در نهایت به زیر صفر برسد.