به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت طالبان که با وعده به اعمال قوانین آسانتر روی کار آمد، کمیسیونی را برای شناسایی افرادی که مقررات این گروه را زیرپا می گذارند، تاسیس کرد.
لطیف الله حکیمی مدیرکل کمیسیونی که فرودگاه های افغانستان را تحت کنترل دارد، به خبرگزاری فرانسه گفت: این افراد موجب بدنامی امارت اسلامی هستند. آنها در این فرآیند بررسی برکنار شدند تا بتوانیم ارتش و نیروهای پلیس پاکی را در آینده تشکیل دهیم.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون حدود ۲ هزار و ۸۴۰ عضو برکنار شده اند، افزود: آنها در فساد و مواد مخدر دست داشتند و در زندگی خصوصی مردم ایجاد مزاحمت می کردند. برخی نیز با گروه تروریستی داعش در ارتباط بودند.
حکیمی گفت: افرادی که برکنار شدند از ۱۴ استان بودند و روند فیلتر کردن این اعضا در استان های دیگر نیز ادمه می یابد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیروهای طالبان از سوی گروه های مدافع حقوق بشر به قتل های خارج از صلاحیت قانونی نیروهای سابق امنیتی متهم شده اند و این درحالی است که هبت الله آخوندزاده رهبر طالبان پیشتر در این کشور فرمان عفو صادر کرده است.
بخش منطقه ای این گروه، به عنوان یک چالش امنیتی بزرگ برای دولت طالبان ظاهر شده و اغلب مقام ها را در حملات مسلحانه و بمب گذاری ها در کابل و شهرهای دیگر هدف قرار می دهد.
طالبان از زمان قدرت گرفتن در افغانستان، آزادی افغان ها به ویژه زنان را محدود کرده است. کارکنان زن در بخش های دولتی تا حد زیادی از بازگشت به کار منع شده اند و بسیاری از مدارس متوسطه برای دختران بازگشایی نشده است.
همچنین سفرها در مسافت های طولانی برای زنانی که با اقوام نزدیک مرد همراهی نشوند، ممنوع شده است.
این گروه سال گذشته پس از ۲۰ سال تحرکاتی علیه دولت های سابق تحت حمایت آمریکا در افغانستان و نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنترل این کشور را در اختیار گرفت.