تهران-ایرنا- تحقیقات نشان می دهد که کاهش حیوانات و پرندگانی که به دلیل مهاجرت در اثر بحران آب و هوایی قادر به  دانه پراکنی نیستند، بقای گیاهان را به خطر انداخته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه گاردین با استناد به نتایج این تحقیق نوشت: گرما و از دست رفتن زیستگاه ها، پرندگان و پستانداران را به سمت مناطق سردتر سوق داده که گیاهان نمی توانند آنها را دنبال کنند.   

تقریبا نیمی از همه گونه های مختلف گیاهی به حیوانات برای پراکنده کردن دانه های خود نیاز دارند اما دانشمندان نگران آن هستند که با توجه به مهاجرت حیوانات به مناطق سردتر آنها ممکن است در معرض خطر انقراض قرار گرفته باشند.

محققان با مطالعه بیش از ۴۰۰ شبکه دانه پراکنی در سراسر جهان به بررسی تاثیر مهاجرت حیوانات در نتیجه گرمای زمین پرداختند و دریافتند که توانایی گیاهان برای سازگار شدن با تغییرات آب و هوایی همین حالا نیز به میزان ۶۰ درصد در سطح جهان کاهش یافته است.

محققان هشدار دادند این امر می تواند به مثابه از دست رفتن برخی از گونه های گیاهی باشد.

دکتر ایوان فریک بوم شناس دانشگاه تگزاس و نویسنده این مقاله که در مجله ساینس منتشر شده است گفت: تغییرات آب و هوایی به طور مستقیم با کاهش جهانی تنوع زیستی پرندگان و پستانداران در ارتباط است. پرندگان و پستاندارانی که در پراکنده کردن بذر نقش دارند به توانایی گیاهان برای ردیابی تغییرات آب و هوایی کمک می کنند. اما این روند به اندازه کافی مختل شده است، به طوری که گونه های گیاهی دیگر نمی توانند در شرایط تغییرات آب و هوایی دوام بیاورند.

این تحقیق نشان می دهد که کاهش این تنوع زیستی در مقیاس جهانی، انعطاف پذیری ما را در مقابل تغییرات آب و هوایی در معرض خطر قرار می دهد و به عبارت دیگر انعطاف پذیری جنگل ها و گیاهان را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی به خطر انداخته است.

 این تحقیق ضمن تاکید بر اهمیت نقش پراکنده کردن بذرها در بقای گیاهان نشان داد که از وقتی بشر همه جزایر و قاره ها را به تصرف خود در آورده است عملکرد بذرپاشی مختلف شده است و گیاهان انعطاف پذیری کمتری درمقابل تغییرات آب و هوایی پیدا کرده اند.

محققان پیشنهاد کرده اند که فضای بیشتری به زیستگاه های مفید برای گیاهان و تنوع زیستی داده شود تا جامعه گیاهی احیا شود.