حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد روز دوشنبه در نشست بررسی شبکه مسائل زیارت از مبدا تا مبدا با حضور تشکلهای مردمی امر به معروف و نهی از منکر افزود: مردم کشورمان ۲ سال محرومیت از تحویل سال در حرم امام رضا(ع) را از سرگذرانده اند و از سوی دیگر مناسبتهای مذهبی ماه رجب، آرامش نسبی ناشی از کنترل همه گیری کرونا، گرانی سفر به اماکن مقدس خارج از کشور و همچنین آغاز ماه مبارک رمضان در نیمه فروردین ماه موجب افزایش و تراکم سفرهای زیارتی به مشهد خواهد شد.
وی گفت: البته نهادهای خدمت رسان اقدامات لازم را انجام خواهند داد اما باید پیش بینی درستی از میزان حضور زائران نوروزی در مشهد مقدس انجام شود.
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در دهه آخر صفر هماهنگی لازم میان برخی نهادها وجود نداشت و صدای واحدی از آنها شنیده نشد، در حالی که پیش بینی برای میزبانی از یک میلیون مسافر در مشهد صورت گرفته بود، شاهد ورود چهار میلیون مسافر در دهه پایانی ماه صفر به مشهد بودیم.
گنابادی نژاد، همچنین امر به معروف را موضوعی فرابخشی و گسترده دانست و گفت: مساله امر به معروف در بخش زیارت فقط به عفاف و حجاب مسافران خلاصه نمی شود، گرانفروشی، عرضه کالای غیراستاندارد و مواردی از این دست نیز منکر محسوب می شود که باید برای ارایه خدمات به زایران مورد توجه تشکل های مردمی امر به معروف قرار گیرد.
وی گفت: برخی قبلا زیارت را تنها مربوط به حرم مطهر و حداکثر اطراف حرم رضوی می دانستند، اما اکنون زیارت همه مسائل و در همه ابعاد از مبدا سفر تا بازگشت زائر را دربرمیگیرد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۳۸۴ پایگاه شامل ایستگاه های راه آهن، توقفگاههای جادهای برای اقامه نماز یا استراحت و تفریح مسافران و سایر اماکن بین راهی همه باید در بحث ارائه آموزشهای امر به معروف و نهی و نهی از منکر به زائران مورد استفاده قرار گیرد تا در نهایت وقتی زائر وارد مشهد شد، در این حوزه با آنها وارد چالش نشویم.
حجت الاسلام گنابادی نژاد با بیان اینکه موضوع حجاب در کشور آسیب دیده است، گفت: متدینان و مذهبی ها حاضر نیستند وجود فضای نامناسب از نظر حجاب را در مشهد به واسطه حضور مسافران توجیه کنند، لذا جریان امر به معروف با رعایت سلسله مراتب قانونی و شرعی باید در نوروز ۱۴۰۱ فعال شود و معاونت هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری، متولی ایجاد هماهنگی بین تشکلهای امر به معروف با فرودگاه، راه آهن، شبکه حمل و نقل جاده ای، میراث فرهنگی و اوقاف است.
معاون هماهنگی امور زیارت استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: البته باید توجه داشت تذکر باید با کارهای ترویجی همراه باشد، هرچند مبدا سفر در حوزه مسوولیت ما نیست لذا مسافران باید از ورودی های استان شامل داورزن، فردوس و فاروج و پایانه های راه آهن و فرودگاه و همچنین اقامتگاه ها و مجتمع های تفریحی ابتدا درباره موضوع امر به معروف توجیه شوند که در این بخش از تشکلهای مردمی باید کمک گرفت.
جاده ها محور فعالیتهای تبلیغی قرار گیرد
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی نیز با اشاره به "فرایند زیارت از مبدا تا مبدا" گفت: مسیرهای ریلی، هوایی و جاده ای مورد توجه قرار دارد که با توجه به حجم بیشتر سفرها از طریق جاده، توجه به تولید محتوای مرتبط با زیارت و فعالیتهای تبلیغی مورد توجه بیشتر است.
مهدی رضایی افزود: لازم است در بازگشت از مشهد به همه زائران یک سوغات کوچک و ارزان تقدیم شود، ما و تشکلهای مردمی امر به معروف آمادگی داریم تا در این خصوص اقدام کنیم.
وی مهمترین ابزار کار برای بهبود وجهه مشهد را ارایه یک میزبانی شایسته به زائران عنوان کرد و گفت: زیرساختهای متعددی در مشهد برای ارائه به زائران وجود دارد لذا مدیریت خدمت رسانی مهمترین مساله در میزبانی از زائران در مشهد است.
به گزارش ایرنا، ۱۱۰ تشکل مردمی امر به معروف برای حضور در این نشست تخصصی دعوت شده بودند که فقط مسوولان و یا نمایندگان ۱۶ تشکل در این نشست حضور داشته و به بیان نظرات خود پرداختند.
ستاد خدمات سفر استانداری خراسان رضوی با تنظیم طرحی با عنوان "شبکه مسایل زیارت از مبدا تا مبدا " وظایف و اولویتهای خدمت رسانی نهادهای مختلف به زائران در نوروز ۱۴۰۰ را مشخص کرده است، این شبکه به هفت بخش شامل مبدا سفر زائران، مسیر سفر، ورودی های مشهد، اقامت و استقرار در این شهر، حریم حرم، حرم مطهر رضوی و بازگشت زایران تقسیم بندی شده است که در نشست امروز وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر در قالب این برنامه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.