ابراهیم رسولی مقدم روز دوشنبه در ستاد مدیریت بحران شهرستان سرایان که با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در بخشداری سهقلعه برگزار شد، افزود: با امکانات و تجهیزات حداقلی و فرسوده اما در فضای همدلی که در شهرستان وجود داشت این حادثه مدیریت شد و به دلیل کمبود تجهیزات باید نیروهای امدادی ساعتها منتظر رسیدن امکانات و تجهیزات باشند که در این شرایط مدیریت بحران بهخوبی انجام نمیشود.
وی گفت: وجود یک کمر شکن در شهرستان سرایان ضروری است تا با سختی شاهد پیاده کردن تجهیزات راهداری و سایر دستگاهها در بحران نباشیم.
فرماندار سرایان با اشاره به اینکه باید آمادگی لازم را برای حوادث شدیدتر طبیعی داشته باشیم افزود: قطعا افزایش تجهیزات ما را در مدیریت حوادث جلو میبرد و زمان رسیدگی به حوادث را کاهش میدهد.
وی گفت: سیل در بخش کشاورزی و واحدهای صنعتی خسارت وارد کرد از جمله کورههای آجرپزی خسارت دید و ۲ کوره ۱۰۰ درصد تخریب شدند.
رسولی مقدم ادامه داد: زیرساختهای حوزه راههای اصلی، فرعی و روستایی شهرستان سرایان خسارتهای فراوانی بر اثر سیل دید و گزارشهای زیادی از تلفات دام سبک، سه راس دام سنگین و تلفات شترمرغ هم داشتهایم.
وی گفت: در حوزه مبلمان شهری در شهر سهقلعه خسارتهای زیادی برجا مانده و از طرفی شهرداری سهقلعه ضعف شدیدی در برخورداری از منابع دارد که اگر انتظار توسعه متوازن داریم باید این شهر بهصورت ویژه دیده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی هم گفت: گریدر مدیریت بحران توسط راهداری از نهبندان به شهرستان سرایان حمل شود تا بعد از خشک شدن زمین نسبت به مرمت ایل راههای عشایری اقدام شود و تا زمان اتمام مرمت ایل راهها در اختیار شهرستان باشد.
سید ابوالحسن میرجلیلی افزود: جمعیت هلال احمر شهرستان با مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هماهنگی را انجام دهد و با توجه به اینکه خودرویی در استان داریم که در باتلاق هم حرکت میکند، به شهرستان منتقل و اقلام مورد نیاز به مناطق عشایری حمل شود.
وی گفت: با توجه به مصوبه ستاد مدیریت بحران امکان افزایش سهمیه سوخت خودروها در زمان بحران وجود دارد بنابراین سوخت بیشتر به خودروها اختصاص یابد تا مشکلی در فعالیت نداشته باشند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به خسارت سیل در سرایان وظیفه خود دانستیم که با لغو جلسات در این شهرستان حضور پیدا کنیم.
مهدی جعفری افزود: بارندگیها علیرغم اینکه خسارتهایی داشته امیدی را در دل کشاورزان برای برداشت خوب محصول زنده کرده است.
وی گفت: خسارتهایی به بخش کشاورزی و دامداری داشتیم که تلاش وافر را برای جبران خسارتها انجام میدهیم و با توجه به اینکه درختان پسته منطقه زیر بار سیل رفته، کشاورزان برای جلوگیری از خفه شدن درختان اقدام لازم را انجام دهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: تعدادی واحد دامداری بر اثر سیل خسارت دیدند و در این دامداریها تلفات دام گزارش شده اما به دلیل وقوع سیل امکان حضور وجود ندارد لذا تکلیف ما این است که از کشاورزان و دامداران خود در جبران خسارتها دفاع کنیم و با همکاری همه مسوولان برای جبران خسارتها تلاش خواهیم کرد.
رییس شورای اسلامی شهر سرایان هم گفت: حضور بهموقع مسوولان مدیریت بحران در این شهرستان جای تقدیر دارد و باعث دلگرمی مردم شد.
علی کریمی افزود: جادههای شهرستان قبل از این هم وضعیت مناسبی نداشته که با وقوع سیل، سنگ به پای لنگ خورده و نیازمند همت مسوولان برای جبران خسارتها هستیم همچنین درختان پسته خسارتهای زیادی دیدند و این بارش زیاد فقط برای درختان ضرر دارد.
شهردار سه قلعه نیز از خسارت سیل به مبلمان شهری خبر داد و گفت: به دلیل اینکه شهرداری درآمد پایداری ندارد انتظار ما این است که در جبران خسارتها شهرداری حمایت شود.
علی خطیب افزود: در این شهر ۴۰ هکتار بافت قدیمی با خانههای خشت و گلی داریم و در سیل اخیر بلوار ورودی شهر به سمت بیرجند ۵۰ درصد تخریب شد همچنین به آسفالت معابر و جوی و جدولهای شهر هم خسارتهای جدی وارد شده است.
وی بیان کرد: در زمینه تجهیزات امدادی در شهر با کمبودهایی مواجه هستیم و نیازمند حمایت هستیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی امروز از مناطق سیلزده شهر سهقلعه بازدید کرد.
این بازدید میدانی با هدف بررسی شرایط موجود، تخمین میزان خسارت وارده به زیرساختها، منازل مسکونی، مزارع و باغات انجام شد و اطلاع از روند خدماتدهی دستگاهها که از چند روز قبل به حالت آمادهباش درآمدند از دیگر اهداف این حضور و بازدید است.
معاون استاندار در این بازدید، دستورات لازم را به دستگاههای متولی صادر کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری به همراه جمعی از مدیران کل دستگاههای متولی، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان سرایان و بخش سهقلعه نیز در این بازدید حضور داشتند.
براساس گزارش میدانی خبرنگار ایرنا از سهقلعه مزارع کشاورزی، مجتمعهای صنعتی از جمله کورههای آجرپزی، واحدهای دامپروری در این منطقه خسارت دیده و سیل از دیشب وارد شهر سهقلعه شده است.
سامانه بارشی که از اوایل هفته جاری در خراسان جنوبی فعال شد از عصر دیروز (یکشنبه) تقویت شد و بیشترین بارشهای شبانهروز گذشته در شهرستان سرایان ثبت شده است.
بارندگی ۲۴ ساعت گذشته باعث جاری شدن روانآب و سیلاب در چند شهرستان خراسان جنوبی شد که خسارات مالی در پی داشت اما تاکنون خسارت جانی در این استان گزارش نشده است.
جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی هم اعلام کرد: امدادگران در ۲۴ ساعت گذشته به ۱۲۹ نفر حادثهدیده سیلاب در ۶ شهرستان این استان امدادرسانی کردند.