یزد - ایرنا -مدیر امور شعب صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت یزد گفت: ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ این مجموعه ۲۵ میلیارد تومان وام به مددجویان تحت حمایت اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) و تعدادی از نیازمندان استان پرداخت کرد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) یزد ، مجید طالبیان افزود: با گردش وجه سپرده‌گذاری ‌نیکوکاران در این صندوق امکان پرداخت وام برای مددجویان و اقشار آسیب‌پذیر بدون دریافت سود بانکی فراهم می‌شود.

به گفته وی وام پرداخت شده در زمینه های کارگشایی، اشتغال، مسکن، فرهنگی و دانشجویی در قالب ۲ هزار و ۱۵۴ درخواست پرداخت شد و از مجموع وام پرداخت شده،یکهزار و ۲۴۷ مورد مربوط به کارگشایی و حمایتی، ۲۹۱ فقره  اشتغال، ۳۸۲ مورد هم مربوط به تعمیر و ساخت مسکن، بقیه هم در مورد ودیعه مسکن، امور فرهنگی و دانشجویی است.

وی یادآور شد: شماره تلفن‌های ۴ - ۳۶۲۸۰۲۱۲ و ۳۶۲۸۰۳۵۰ برای کسب اطلاعات بیشتر در نظر گرفته‌ شد و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نرم‌افزارهای کاربردی همانند همراه بانک، اینترنت بانک و تلفن‌بانک می‌توانند به سایت اینترنتی www.sqev.ir مراجعه کنند.

*** امسال چهار میلیارد تومان صرف درمان مددجویان کمیته امداد یزد شد

به گفته مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) یزد در ۹ ‌ماهه امسال چهار میلیارد تومان صرف بیمه تکمیلی، تغذیه کودکان کمتر از پنج سال مبتلا به سوء تغذیه، امنیت غذایی مادران باردار ،شیرده و حق بیمه تأمین اجتماعی ۴۲ هزار مددجوی تحت حمایت پرداخت شد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این اداره کل، محمد شجاعان افزود: از این مبلغ  ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای هزینه‌های درمانی، ۷۰۰ میلیون تومان برای تغذیه ۶۰۰ کودک کمتر از پنج سال و امنیت غذایی ۲۲۰ مادر باردار و شیرده تحت حمایت و یک میلیارد تومان برای حق بیمه تأمین اجتماعی ۵۵۵ مددجوی مشمول پرداخت شد.

وی یادآور شد: این نهاد خدمات بهداشتی و درمانی را در قالب هزینه های نگهداری از بیماران نیازمند، لوازم پزشکی مصرفی و تجهیزات توان‌بخشی، ارتقا شاخص‌های بهداشتی، پرداخت فرانشیز هزینه‌های بستری و سرپایی مددجویان، طرح تغذیه کودکان زیر ۶ سال در بهبود شرایط زندگی این افراد ارایه می‌دهد..

*** شورای آموزش و پرورش در جهت تمرکززدایی و تفویض اختیار حرکت کند

 سرپرست فرمانداری بهاباد با بیان اینکه در شورای آموزش و پرورش نباید تنها به ارایه گزارش آمار و ارقام اکتفا کرد، گفت: بلکه برای رفع مشکل این نهاد آموزشی با استفاده از تمرکززدایی و تفویض اختیار بیشتر گام برداشته شود.

علیرضا تیموری روز سه شنبه در نشست شورای یادشده  با توجه به ضرورت آینده نگری در عرصه تولید، اشتغال و نقش آموزش و پرورش در تربیت نیروهای کارآمد افزود: باید آموزش ها هدفمند و مهارت محور باشد تا بتوان نیروی انسانی مورد نیاز جامعه را تربیت کرد.

وی به مزایا و آسیب های استفاده فضای مجازی از سوی دانش آموزان اشاره کرد  و توجه به این مساله و آموزش صحیح و حضور کارشناسان در واحدهای آموزشی را خواستار شد.

تیموری تصریح کرد: اولیای دانش آموزان امکانات رفاهی در اختیار فرزندان خود  قرار می دهند، اما، نظارتی بر چگونگی استفاده از این وسایل آموزشی ندارند.

رییس شورای آموزش و پرورش بهاباد با بیان اینکه زمینه پیشرفت و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان را باید فراهم کرد، گفت: کارگروه های فرهنگی و آموزشی تشکیل و از ایده های جدید استفاده شود و مجموعه فرمانداری هم آماده همکاری با آموزش و پرورش شهرستان هست.

سرپرست فرمانداری بهاباد در ادامه با اشاره به اینکه معلمی شغل انبیاست ، گفت: معلمان و استادان دانشگاه‌ها با تربیت انسان‌هایی متعهد نخستین معماران تحول مثبت در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند.

همچنین  امام جمعه بهاباد با تاکید بر پیشگیری از آسیب های اجتماعی از حضور دانش آموزان در فضای مجازی گفت: در بحث فرهنگی کسانی می توانند در دانش آموزان بیشترین تاثیر را داشته باشند معلمان هستند.

حجت الاسلام علی اکبر ابراهیمی بشکانی افزود: با توجه به رشد جمعیت در شهرستان باید در کنار مباحث علمی و آموزشی، نگاه ویژه ای هم به بحث فرهنگ شود.

مدیرآموزش و پرورش بهاباد هم با ارایه گزارشی از اقدام های انجام شده گفت: تمامی تلاش مجموعه این است تا با اقدام ها و آموزش هایی که انجام می شود نیروی انسانی کارآمد تحویل جامعه دهند.

حسن رزاقی همچنین به بیان مشکل کمبود فضای آموزشی، بهداشت مدرسه و بررسی آسیب های فضای مجازی پرداخت و افزود: با همه این مشکل و کمبودها به ویژه نبود مؤسسه آموزشی، با اقدام هایی که صورت گرفت نتایج خوبی حاصل شد؛ و تعدادی از دانش آموزان بهاباد در آزمون های مختلف رتبه های برتر کشوری و استانی را امسال کسب کردند 

مرکز شهرستان ۲۰ هزارنفری بهاباد درجنوب شرقی شهر یزد قراردارد.

*** دهیاران مشکل مردم روستاها را به مسئولان شهرستان منتقل کنند

 نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان شهرستان با همیاری دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی در کنار رسیدگی به امور عمرانی از مسایل فرهنگی غافل نباشند و نسبت به انتقال مشکل مردم روستاها اقدام کنند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، محمدرضا صباغیان بافقی در کارگروه توسعه بخش مرکزی مهریز در دهستان ارنان افزود: توسعه مسایل فرهنگی و عمرانی باید با هم پیگیری و اقدام شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای توسعه مسایل فرهنگی به عزم جدی و همکاری همه مردم نیاز دارد ادامه داد: همکاری نهادها و سازمان‌ها در کنار همراهی مردم و تشکل‌ها برای تحقق امور فرهنگی ضروری است .

نماینده مردم شهرستان های مهریز، بافق، بهاباد، هرات، مروست و ابرکوه در مجلس شورای اسلامی، بی‌توجهی به امور فرهنگی را زمینه‌ای برای بروز برخی آسیب‌های اجتماعی ذکر کرد.

به گفته صباغیان، جلب همکاری مردم و خیّران برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی در مناطق محروم و دوردست در اولویت قرار گیرد.

وی، تهدید نرم دشمنان را جزو برنامه های اصلی علیه مردم به خصوص نسل جوان ذکر کرد و یادآور شد: باید مسئولان در کنار دهیاران و شوراهای اسلامی برای ایجاد زمینه لازم غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان بکوشند.

نماینده حوزه انتخابیه مهریز در مجلس شورای اسلامی به اهمیت تولید، اشتغال و گسترش فعالیت‌های ورزشی در روستاها پرداخت و همکاری با دهیاران را خواستار شد.

همچنین مهدی شکری بخشدار مرکزی مهریز با قدردانی از پیگیری مسایل و مشکل مردم روستاها به اهمیت تولید و امور فرهنگی پرداخت و  از دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها خواست تا نسبت به بررسی و ارایه مسایل و مشکل مردم و انعکاس آن به نماینده مجلس و سایر مسئولان پیگیری کنند.

در این نشست همچنین تعدادی از دهیاران و مردم به طرح دیدگاه‌های خود در خصوص کم‌آبی، کمبود بودجه و ضرورت اجرای طرح‌های فرهنگی و عمرانی پرداختند.

دهستان ارنان در ۷۰ کیلومتری شهر مهریز قرار دارد و از جمعیت ۵۵ هزار نفری مهریز ۳۰ درصد در ۱۴۰ روستای پنج دهستان ارنان، میانکوه، تنگچنار، خورمیزات و بهادران زندگی می‌کنند.

*** خط۲۳۰ کیلوولت ساغند اردکان وارد مدار شد

مدیر دفتر مهندسی طرح‌های شرکت برق منطقه‌ای یزد  با بیان اینکه خط ۲۳۰ کیلوولت ساغند اردکان وارد مدار تولید شد گفت: این پروژه با هدف تغذیه پست ۲۳۰ به ۶۳ کیلوولت ساغند و تامین بار یکی از شرکت های فولاد یزد با مشارکت متقاضی اجرا  شد.

سید مهدی جعفری افزود: نظارت عالیه این خط به طول سه کیلومتر از سوی دفتر مهندسی طرح های شرکت برق منطقه‌ای یزد انجام شد.

*** ۶۰ هکتار مزارع خرانق اردکان به کشت زردک( هویج ایرانی) اختصاص دارد

به گفته مدیر جهادکشاورزی اردکان، خرانق به لحاظ آب شیرین و خاک مناسب از مناطق مهم برداشت محصول زردک( هویج ایرانی ) استان یزد است که ۶۰ هکتار آن به کشت این گیاه با متوسط ۳۰ تن محصول در واحد سطح اختصاص دارد.

محمود حسینی پور اضافه کرد: قلیه زردک، ترشی و مربای این محصول در شهرهای مختلف تهیه و علاقه‌مندان خاص خود را دارد.

برداشت این محصول از اوایل دی ماه آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد، زردک یا هویج ایرانی منبع غنی از آنتی اکسیدان ، پتاسیم و ویتامین است که برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است و از بروز بسیاری  بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و فیبرهای فراوان آن نیز در بهبود عملکرد روده‌ها نقش دارد.

شهرستان ۱۳۵  هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد متشکل از شهرهای عقدا، خرانق،  احمدآباد و اردکان است.