به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در این نشست افزود: تمرکز دانشگاه تهران به طور عمده بر حوزههای میان رشتهای متمرکز است. جای حوزه علوم پزشکی در فضای چندرشتهای و میانرشتهای فعالیتهای دانشگاه تهران، خالی است.
وی لازمه تحقق مسئولیت اجتماعی در قالب دانشگاه کارآفرین با سبک مدیریت جهادی را پرداختن به حوزههای میانرشتهای و چندرشتهای دانست و درباره سازوکار همکاریهای مشترک بین دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: ایجاد یک دانشکده مشترک میانرشتهای که بر حوزههای آموزشی و پژوهشی دو دانشگاه به صورت تخصصی متمرکز شود، مورد نیاز است.
رییس دانشگاه تهران با اشاره به راهاندازی دانشکدههای جدید در دانشگاه تهران نظیر «دانشکده گردشگری» و «دانشکده حکمرانی»، گفت: یکی از شاخههای مهم گردشگری، گردشگری سلامت است که در سطح یک گروه آموزشی تخصصی در دانشکده گردشگری دیده شده است. گردشگری سلامت از مزیتهای خوب کشور است که امید است از طریق همکاریهای مشترک به تقویت این رشته بپردازیم.
وی درباره نوع تعامل مشترک با دانشگاه علوم پزشکی تهران در مباحث دانشکده حکمرانی نیز عنوان کرد: خلأ بحثهای مدیریتی و روان شناختی در حکمرانی حوزههای تخصصی مختلف وجود دارد که سعی میکنیم در دانشکده حکمرانی، به جبران این خلاءها بپردازیم.
مقیمی همچنین با اشاره به راهاندازی شبکه تصویری دانشگاه تهران، هدف از راهاندازی این بستر رسانهای جدید را «اجتماعی شدن علم و دانش» عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران هم میتواند از این ظرفیت رسانهای استفاده کند.
حسین قناعتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در اولین نشست مشترک دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، در خصوص موضوعات مشترک همکاری گفت: بحثهایی نظیر محیط زیست، هوای سالم، آب سالم و آی تی در نظام سلامت از جمله مواردی است که میتواند به طور مشترک از سوی دو دانشگاه مورد بررسی و همکاری قرار گیرد.
وی طراحی برنامههای مشترک را برای درآمدزایی ضروری خواند و یادآور شد: اگر به درستی برنامهریزی کنیم، قطعاً میتوانیم زمینههای درآمدزایی را ایجاد کنیم و حتی پایههای درآمدزایی ارزی را نیز پیریزی کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین خواستار نگاه جدید به موضوع همگنسازی ساختمانها و فضاهای اداری مشترک دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی شد و بر راهاندازی کارگروهی مشترک در این زمینه تاکید کرد.
وی برای تحقق دانشگاه نسل چهارم و فعال در عرصه اجتماعی ابراز امیدواری کرد و گفت: دوست داریم دانشگاه را در عرصه اجتماع ببریم و دانشگاهی بدون دیوار داشته باشیم؛ اگر با تغییرات روز دنیا تطبیق نداشته باشیم، نمیتوانیم موفق عمل کنیم.
محمود کمرهای، معاون آموزشی دانشگاه تهران نیز در خصوص فعالیت دانشکده فناوریهای نوین پزشکی در حوزههایی نظیر نانوفناوری پزشکی، بیوتکنولوژی پزشکی، مهندسی بافت و ... و انجام فعالیتهایی متناظر با این حوزهها در دانشکدهها و مراکز و موسسات مختلف دانشگاه تهران، اظهار داشت: با وجود این زمینههای مشترک همکاری آموزشی و پژوهشی، میتوان کارهای مشترک زیادی انجام داد.
احمد نوحهگر، معاون اداری و مالی دانشگاه تهران هم با ارائه پیشنهاد برگزاری نشست مشترک با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور بررسی جامعتر موضوعات مورد همکاری دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، گفت: دو دانشگاه میتوانند در زمینه چالشهای محیطی که امروز کشور با آنها درگیر است، همکاری مشترک داشته باشند.
نوحهگر با بیان اینکه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزههایی نظیر جغرافیای پزشکی، جغرافیای سلامت، رصد بیماریهای واگیردار و غیرواگیر، نقشهبرداری، GIS، سنجش از دور، HSE و ... همکاریهای مشترکی سامان دهند، افزود: رشته مهندسی سوانح در دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران فعال است. در این حوزه و در زمینه بهداشت و سلامت مردم پس از سیل و زلزله، علاقمند به همکاری مشترک با دانشگاه علوم پزشکی هستیم.
مهدی فکور، معاون پژوهشی و سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران برای کمک به راهاندازی رشته توریسم درمانی در دانشکده گردشگری دانشگاه تهران شد.
فکور همچنین با تاکید بر پیشبینی همکاریهای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی تهران در جریان تدوین برنامه چهارم دانشگاه تهران تصریح کرد: همچنین میتوان برای دو دانشگاه، سالانه یک جشنواره جامع پژوهش و فناوری طراحی و اجرا کرد.
هادی بهرامی احسان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز راجع به همکاری مشترک دو دانشگاه، عنوان کرد: با توجه به آینده علم و ضرورت درنوردیدن مرزهای دانش، واگرایی جز محدودیت و محرومیت برای ما فایدهای به بار نمیآورد. علوم به شدت در هم پیچیده هستند و برای آینده دانش و فتح علوم، نیازمند کار مشترک هستیم. زیست بوم مشترکی در قالب دانشگاه تهران داریم. یک ضرورت اجتماعی هم در این زیست بوم مشترک داریم که باید با هم کار کنیم؛ بنابراین لازم است در زمینههای مختلف از جمله در زمینه مسئولیت اجتماعی، یک تقسیم کار مشترک داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه به زودی برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاه تهران عملیاتی میشود، از دانشگاه علوم پزشکی نیز دعوت کرد تا دو دانشگاه در این زمینه همکاری مشترک داشته باشند.
همراهی به منظور تجمیع ساختمانهای مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در محدوده پردیس مرکزی این دانشگاه، ایجاد گفتگوهای بینرشتهای، ایجاد شبکه مسئولیتپذیری اجتماعی با ظرفیتهای دو دانشگاه و ... از جمله مواردی بود که از سوی اعضای هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی تهران در این نشست مطرح شد.