حبیبالله زارع روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای فصل کشت زراعت پاییزه شامل چهار محصول "گندم، جو، دانه روغنی کلزا و چغندرقند" در این شهرستان ۱۳۹ هزار و ۸۱۲ هکتار محصول کشت شد که تاکنون ۶۳ هزار و ۹۴۱ هکتار آن سطح سبز دارد.
وی افزود: بخش قابل توجهی از زراعت پاییزه در گنبدکاووس مربوط به گندم با سطح زیر کشت ۱۰۶ هزار و ۷۴۰ هکتار و بقیه سطح کشت نیز مربوط به جو، دانه روغنی کلزا و چغندر قند است.
زارع اضافه کرد: از مجموع زراعت پاییزه کشت شده در گنبدکاووس تنها ۴۳ هزار و ۵۷۶ هکتار آن توسط کشاورزان بیمه شده که درصورت استمرار خشکسالی سال زراعی جاری میتوانند از مزایای آن و جبران خسارات احتمالی استفاده کنند.
مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس با اشاره به شرایط آب و هوایی امسال و کمی بارشها، از کشاورزانی که دسترسی به منابع آب دارند، خواست درصورتی که طی چند روز آینده بارش کافی نبود، مزارع خود را آبیاری کنند.
درهمین پیوند رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون در مجموع ۱۰۳ میلیمتر بارش در این شهرستان بارید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل هفت درصد و در مقایسه با دوره آماری ۲۵ ساله نیز ۳۶ درصد کاهش دارد.
منصور فرشاد افزود: مطابق نقشههای پیشیابی شرایط جوی در گنبدکاووس طی چند روز آینده ابری و نیمه ابری خواهد بود و از پنجشنبه شب با ورود سامانه جدید بارشی و سرد که تا عصر جمعه به فعالیت خود ادامه خواهد داد، شاهد بارشهای خوبی در منطقه خواهیم بود.
وی اضافه کرد: پیش بینی حجم بارش در زمان فعالیت سامانه بارشی آخر هفته در گنبدکاووس از پنج تا ۲۰ میلیمتر خواهد بود.
شهرستان ۳۷۵ هزار نفری گنبدکاووس با داشتن ۱۶۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، دارای اقلیم خشک و نیمه بیابانی است.