مصطفی نخعی روز سهشنبه در همایش "راهکارهای فعالسازی و سرمایهگذاری در معادن گرانیت شاهکوه نهبندان" که با حضور جمعی از مسوولان و سرمایهگذاران در بیرجند برگزار شد، افزود: براساس آخرین پایش مجلس شورای اسلامی، استان خراسان جنوبی مانند چند دوره اخیر از نظر شاخص امنیت سرمایهگذاری رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است که این بزرگترین ظرفیت بوده و به راحتی نمیتوان از کنار آن گذشت.
وی گفت: در دو سال اخیر اقدامات زیربنایی بسیار مهمی در استان شروع شده که بخشی به نتیجه رسیده یا در حال انجام است و زمینه حضور سرمایهگذاران در خراسان جنوبی را فراهم کرده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایجاد زیرساختهای لازم، بهبود فضای کسب و کار، تامین منابع مالی و سوق دادن اعتبارات بانکی به سمت حمایت از تولید از جمله وظایف بخش دولتی است که برای حمایت از سرمایهگذار باید انجام شود.
وی با بیان اینکه در زمینه انتقال آب به خراسان جنوبی کارهای بسیار خوبی در حال انجام است افزود: اقداماتی برای انتقال آب از خلیج فارس به کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در حال انجام است که تا کرمان اجرا شده و عملیات انتقال آب به خراسان جنوبی هم در حال اجرایی شدن است.
نخعی گفت: موضوع انتقال آب به استان که زمانی خیلی بلندپروازانه به نظر میرسید اکنون در حال انجام بوده و انتقال آب به سمت نهبندان یکی از خواستههای مهم ما است.
وی بیان کرد: نهبندان با توجه به اینکه در انتهای استان و هممرز با استان سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان قرار دارد، طرح انتقال آب از دریای عمان را هم خواهیم داشت که مقدمات کار آماده شده است لذا در آینده نگرانی درخصوص آب در استان نخواهیم داشت.
نماینده مردم شهرستانهای مرزی نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از رویاهایی که داشته و دارم اینکه در حوزه گرانیت نهبندان بتوانیم قدم بزرگی برداریم به همین دلیل از ابتدای شروع به کار در مجلس یازدهم، جلسات متعددی با مسوولان مختلف از جمله وزیر صمت برگزار و بر مبنای آن برنامهریزیهایی انجام شد.
وی افزود: در شهرستان مرزی نهبندان ظرفیتهای بسیار با کیفیت و با تنوع گرانیتی را داریم در حالی که سهم استان در بازار بینالملل اندک است.
نخعی یکی از مهمترین ظرفیتهای نهبندان را معادن گرانیت آن معرفی کرد و گفت: کشورهایی که قابل مقایسه با ما در حوزه سنگهای گرانیتی نیستند امروز سهم قابل توجهی در بازار بینالملل دارند و باید از این ظرفیت در نهبندان استفاده شود.
وی تصریح کرد: سلسله نشستهای تخصصی با ایمیدرو برگزار شد و تاکید داریم جلسات با مصوبه مشخص، خروجی دقیق داشته و به طور مرتب با حصول نتیجه ادامه یابد که همایش امروز یکی از برنامهها است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: بازار گرانیت در دنیا نه تنها رو به کاهش نیست که رو به پیشرفت است و دوران طلایی برای گرانیت در دنیا شروع شده که باید از آن نهایت استفاده را ببریم.
وی ادامه داد: با این نوع بروکراسی و برنامهریزی نمیتوانیم نهایت استفاده را ببریم بلکه باید برنامهریزی دقیقی در این زمینه داشته باشیم لذا درخواست داریم این نشستها ادامه یابد تا خروجی مناسبی داشته باشد.
نخعی گفت: خوشبختانه بازار و صنعت سنگ در ایران دولتی نیست و هرجا دولت حضور دارد به هر حال با چالشهای مواجهایم و امروز با چالش چگونگی خروج دولت در برخی حوزهها رو به رو هستیم.
وی گفت: بازار و صنعت سنگ کاملا خصوصی بوده و ظرفیت خوبی است که به حمایت نیاز دارد.
نماینده نهبندان و سربیشه، نبود برق را یکی از مهمترین مشکلات معادن شاهکوه نهبندان برشمرد و افزود: عملیات اجرایی پروژه برقرسانی به معادن شاهکوه که سالیان طولانی سرمایهگذاران و بهرهبرداران منتظر آن بودند آغاز شد و نیمه اول سال آینده اگر با همین روند پیش برود، برق منطقه تامین خواهد شد.
وی نبود نیروی آموزشدیده و ماهر در حوزه معادن را از دیگر مشکلات ذکر کرد و گفت: این مساله را در چند مسیر دنبال کردیم از جمله اینکه دانشکده فنی و حرفهای نهبندان از سال تحصیلی ۹۹ در چهار رشته از جمله معدن شروع به کار کرد.
نخعی اظهار داشت: همچنین سازمان آموزش فنی و حرفهای با احداث دپارتمان ملی معدن در نهبندان موافقت کرد که پروژه در حال اجرا است و میتواند زیربنای بسیار مهمی در توسعه معدنی منطقه باشد.
وی افزود: ظرفیتهای آموزشی بسیار خوبی در حوزه معدن وجود دارد و اگر این دپارتمان با همکاری ایمیدرو ادامه یابد و سازمان آموزش فنی و حرفهای برای تدوین استانداردهای خود مسایل روز معدن را آموزش دهد، شاهد توسعه خواهیم بود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه شکلگیری کسب و کارها نیازمند آموزش حرفهای است اظهار داشت: ظرفیتهای فوق العادهای در نهبندان وجود دارد و امروز به عنوان نماینده مردم ادعا میکنم این شهر، محروم و توسعهنیافته نیست بلکه رو به توسعه است.
وی گفت: اقدامات خوبی در حوزه برق، گاز، بهداشت و درمان و سرمایهگذاری در حوزههای متعدد در حال انجام است و صندوق حمایت از فعالیتهای معدنی نقش تعیینکننده در حوزه سنگهای گرانیتی دارد که پیشنهاد می دهیم بسته مالی مشخصی برای حمایت از گرانیت نهبندان تعریف شود تا بتوان از این ظرفیتها استفاده کرد.
نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند با داشتن ۲۳ نوع ماده معدنی و ذخیره ۱۸۵ میلیون تنی مواد معدنی از شهرستانهای معدنی شرق کشور به شمار میرود و توجه و تمرکز به سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع وابسته به آن، نقشه راه توسعه پایدار این منطقه است.