به گزارش روز سه شنبه خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حسن سالاریه در رویداد ایدههای فضا پایه از مجموعه رویدادهای "ستکس" با بیان اینکه حوزه فضایی کشور، هایتک بوده و از تکنولوژی بالایی برخوردار است، اظهار کرد:در سازمان فضایی ایران برنامهریزی راهبردی از اهمیت ویژهای برخوردار است تا نیازهای کشور را در سالهای آتی رصد و برای آن برنامهریزی کنیم.
وی از آمادگی سازمان فضایی کشور برای رفع نیازهای بخش فناوری کشور و شرکتهای دانش بنیان در حوزه فضایی خبر داد و گفت: ما وظیفه داریم تا کمک کنیم شرکتهای دانش بنیان این دوران سخت را با موفقیت سپری کنند چرا که در حوزههای دانش بنیان، هر چه مسائل هایتک باشد، این بخش با سختی و پیچیدگی مواجه میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اعتقاد من این است که راه پیشرفت در حوزه فضایی کشور حضور بخش خصوصی و شرکتهای بنیان است چرا که حضور نخبگان ایرانی در حوزه فضایی کشور انگیزهبخش است و کمک میکند تا این مسیر پیچیده با سرعت بیشتری طی شود.
سالاریه گفت:اگر طی ۱۵ سال گذشته به سرمایهگذاری در بخش زیرساختی کشور توجه و به بخش خصوصی ورود پیدا میکردیم، شاهد عملکرد بهتری در حوزه فضایی کشور میبودیم، ما تلاش میکنیم تا طی چهار سال آینده نگاه ویژهای به ورود به بخش خصوصی در توسعه مسایل فنی و تکنولوژی داشته باشیم، چرا که اگر بخش دولتی در آن بازه زمانی بتواند برای توسعه اقتصاد و نگهداشت نیروی نخبه خود در کشور کمک کند، این مهم میتواند به عنوان یکی از برگه برندههای کشور در این بخش باشد.
همسرمایهگذاری صندوق نوآوری با ۱۵ شتابدهنده دانش بنیان
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز در این رویداد در مورد حمایتهای صندوق نوآوری از توسعه کسب و کارهای استارتآپی در کشور گفت: سادهترین راه در این مسیر این بود که صندوق نوآوری مانند سرمایهگذار بخش خصوصی، روی طرحهای استارتآپی سرمایهگذاری کند، اما مشکلی که در این سرمایهگذاری ایجاد میشود این است که ژن دولتی در نهاد استارتآپها کاشته و دولت بزرگ و بزرگ تر شده و همچنین تعادل بازار بهم میریخت، در عین حال صندوق نوآوری رقیب بخش خصوصی میشد، نه پشتیبان آن؛ لذا به سمت هم سرمایهگذاری با عاملان خود نظیر صندوقهای پژوهش و فناوری رفتیم.
سیاوش ملکیفر، مختصات همسرمایهگذاری را شامل شراکت صندوق نوآوری در سود و زیان طرحهای استارتآپی، عدم مداخله صندوق در کنترل استارتآپها، سرمایه گذاری صندوق تا ۴ برابر آورده سایر شرکا، مدیریت و نظارت اجرایی با عامل اعلام کرد و افزود: اینکه همسرمایهگذاری، وام نیست و وثیقه ندارد، از دیگر ویژگیهای این شکل از سرمایهگذاری است.
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: ما در چرخه عمر استارتآپها از منظر تامین مالی، با بازیگرانی همچون صندوقهای جسورانه، صندوقهای پژوهش و فناوری و شتابدهندههای دانش بنیان همسرمایهگذاری میکنیم.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری تاکنون در ۵۹ طرح استارتآپی همسرمایهگذاری کرده است، اظهار کرد: این تعداد سرمایهگذاری در مشارکت با ۳۳ عامل محقق شده و تعداد کل عاملان همسرمایهگذاری صندوق نوآوری نیز ۴۶ عامل است؛ همچنین آورده غیرنقدی(دانش فنی) کارآفرین نیز لحاظ میشود.
ملکی فر در مورد تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و خصوصی نیز بیان کرد: تا پیش از ورود صندوق نوآوری و شکوفایی، تنها ۱۰ صندوق با مجموع سرمایه ۳۷۵ میلیارد تومان وجود داشت اما در دوره جدید فعالیت این صندوق (از آذر سال ۱۳۹۷تاکنون) صندوق نوآوری در تاسیس ۱۰ صندوق جسورانه بورسی با اندازه اسمی ۱۴۸۵۰ میلیارد ریال مشارکت کرده است. در حال حاضر ۱۷ صندوق جسورانه بورسی و خصوصی نیز در کشور در حال پذیرهنویسی هستند، یا پذیرهنویسی آنها به پایان رسیده است که مجموع سرمایه آنها تا پایان امسال به ۲۸۰۰ میلیارد تومان میرسد.
معاون توسعه نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی، مشارکت در صندوقهای جسورانه بورسی را در حوزههای مختلف زیست فناوری، انرژیهای نو، تجارت الکترونیک، پلتفرمهای خدماتی، فناوری اطلاعات و معاملات الگوریتمی، صنایع خلاق و محتوا، کشاورزی، فینتک و زنجیره بلوکی و فناوریهای آینده اعلام کرد.
ملکیفر در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر از حدود ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری برخورداریم که سرمایه اولیه آنها یک هزار میلیارد تومان است، افزود: در کشور همچنین از ۱۲۰ شتابدهنده دانش بنیان در حوزههای مختلف سلامت، بایوتکنولوژی، کشاورزی، هوا فضایی و... برخورداریم که صندوق نوآوری هماکنون با ۱۵ شتابدهنده همسرمایهگذاری میکند.
وی همچنین از جذب سرمایه ۵۰ میلیارد تومانی صندوقهای جسورانه سرو، پیشگام، حرکت اول، نوآفرین و کران کپیتال و جذب سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی صندوقهای جسورانه پیشگام، تدبیر ایران، عطااستیل و کران کپیتال خبر داد.