تهران - ایرنا - مقام های رژیم صهیونیستی تایید کردند که « اسحاق هرتزوگ» رئیس این رژیم دعوتنامه ای از « رجب طیب اردوغان » برای سفر به ترکیه دریافت کرده است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتینک روسیه، تلویزیون رژیم صهیونیستی بامداد امروز (چهارشنبه) به نقل از مقام های  این رژیم اعلام کرد که «هرتزوگ» طی گفت و گوی تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه برای سفر به آنکارا دعوت شد.   

آن‌ها افزودند که تماس‌ها درباره سفر «هرتزوگ» به ترکیه در مرحله بسیار پیشرفته‌ای است و ما اکنون زمان مناسبی را برای آن در نظر خواهیم گرفت. 

مقام های  رژیم اسرائیل اعلام کردند که پس از سفر «هرتزوگ» به ترکیه، انتظار می‌رود طرف ترکیه‌ای نیز به سرزمین‌های اشغالی سفر کند. 

به نوشته اسپوتنیک مقام های  رژیم صهیونیستی در واکنش به پیشنهاد «اردوغان» به این رژیم برای احداث خط لوله گاز که از طریق ترکیه به اروپا بگذرد به صراحت اعلام کردند که هر گونه پیشرفت با ترکیه به قیمت روابط راهبردی با یونان و قبرس دو متحد رژیم اسرائیل نخواهد بود. 

اردوغان رییس جمهوری ترکیه دیروز (سه شنبه) گفته بود که در حال تماس با «اسحاق هرتزوگ» رییس رژیم صهیونیستی برای سفر به ترکیه است.

با گذشت حدود هفت سال از قطع رابطه دیپلماتیک آنکارا - تل‌آویو، طی این مدت شاخص‌هایی از بازگشت و ازسرگیری روابط بین دو طرف دیده شده است، رابطه ای که پنهانی و تلفنی همواره برقرار بوده است.

کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که مهم ترین شاخصی که رابطه میان ترکیه و رژیم صهیونیستی را در سال های اخیر زنده نگاه داشت، دشمنی مشترک آنکارا و تل آویو با حکومت سوریه و حزب الله لبنان و در مجموع جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی بود، هرچند ترکیه در ظاهر کمک هایی به جنبش حماس آنهم به دلیل گرایش اخوانی دو طرف داشته است.

در موضوع همگرایی سران تل آویو – آنکارا باید گفت که حمایت تمام قد آنها از گروه های تروریستی موجود در سوریه یکی از محورهای مهم قطع نشدن ارتباط میان ترکیه و اسراییل در سال های اخیر بوده است.

پیشتر  روزنامه ترکیه ای دیلی صباح در دیماه سال گذشته به نقل از رجب طیب اردوغان اعلام کرد که رییس‌جمهوری ترکیه با تایید تداوم تماس‌های اطلاعاتی آنکارا با تل آویو، ابراز امیدواری کرد که روابط ترکیه و اسرائیل بهبود پیدا کند.

به نوشته روزنامه «دیلی‌صباح»، اردوغان پس از نماز جمعه در گفت ‌وگوی کوتاه با خبرنگاران گفت که «روابط ما با اسرائیل در سطح اطلاعاتی ادامه دارد و متوقف نشده است. مشکل اصلی اکنون درباره اشخاص در رأس هرم [تل‌آویو] است. اگر مشکلی با مقام های عالی آنها نداشتیم، روابط ما می‌توانست بهتر باشد».

وی البته در تلاش برای توجیه این همکاری مدعی شد که «نمی‌توانیم سیاست‌های اسرائیل علیه فلسطین را بپذیریم و این نقطه اختلاف و خط قرمز ماست، اما تمایل داریم روابط را به سطح بهتری ارتقا دهیم».

شواهد موجود نشان می دهد که روابط بین ترکیه و اسرائیل هیچ گاه از تنش واقعی برخوردار نبوده و این موضوع را می توان در همگرایی آنکارا – تل آویو در موضوع سوریه و حمایت همه جانبه از تروریست ها و همچنین جنگ قره باغ به راحتی مشاهده کرد و باید گفت که سران ترکیه هیچ گاه از قطار سازش با رژیم صهیونیستی پیاده نشده اند که بخواهند دوباره بر آن سوار شوند.