به گزارش ایرنا بیش از ۱۵۰ دوچرخه سوار زن و مرد با شرکت در این همایش مسیر گلزار شهدای گمنام واقع در بلوار شهید صیاد شیرازی تا میدان بسیج این شهر را رکاب زدند.
این همایش با حضور علاقمندان به دوچرخهسواری با همکاری شهرداری و شورای شهر، هیاتهای دوچرخه سواری و ورزشهای همگانی، اداره حفاظت محیط زیست و موسسه سبزگامان بسکی برای ششمین سال متوالی با هدف ترویج فرهنگ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا با شعار " هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی" برگزار شد.
حضور جمعیت قابل توجهی از زنان و مردان به همراه کودکان در حال رکابزنی برای گذراندن ساعاتی مفرح در هوای زمستانی صحنههای زیبایی را در همایش امروز خلق کرد و در پایان به قید قرعه به تعدادی از دوچرخهسواران جوایزی اهدا شد.
سیدعلی اصغر موسوی شهردار گنبدکاووس در این مراسم نقش دوچرخه را در کاهش بار ترافیکی محسوس دانست و گفت: تلاش داریم برنامههای این چنینی برای افزایش نشاط اجتماعی بیش از گذشته در این شهر برگزار شود.
به گفته نائب رییس هیات ورزشهای همگانی گنبدکاووس، برگزای همایش دوچرخهسواری امروز بخشی از برنامههای حمایتی ورزشکاران از پویش پهلوان تالاب بهحساب میآید.
مریم سعیدی افزود: با نصب بنر و پوسترهای مختلف در مسیر دوچرخهسواری افراد شرکت کننده به عنوان جامعه هدف ورزشهای همگانی نسبت به اهمیت تالابهای بین المللی کشور از جمله تالابهای آلاگل، آجیگل و آلماگل آشنا شدند.
وی اظهارداشت: با هماهنگی هیات ورزشهای همگانی گلستان ورزشکاران علاقمند از تمام شهرستانهای استان میتوانند تا پایان بهمن ماه ساعاتی از تمرینات ورزشی خود را در حاشیه تالابهای گنبدکاووس انجام دهند و فیلم آن را ضبط و ارسال کنند.
سه تالاب بینالمللی واقع در ناحیه شمالی و مرزی گنبدکاووس با عمق تقریبی ۲ تا چهار متر، در مجموع حدود سه هزار هکتار مساحت دارند که در این بین تالاب آلاگل حدود ۲ هزارو ۵۰۰ هکتار، تالاب آلماگل حدود ۳۰۰ هکتار و تالاب آجی گل حدود ۲۵۰ هکتار وسعت دارند.
همچنین یکی دیگر از مناسبتهای برگزاری همایش امروز گرامیداشت نودمین زادروز غلامعلی بسکی پدر طبیعت ایران بود و در ادامه موسسه سبزگامان بسکی از تمام شهروندان و دوستداران محیط زیست دعوت کرد تا به همین مناسب در مراسم مجازی بزرگداشت بسکی در روز جمعه شرکت کنند.
به گزارش ایرنا، دکتر غلامعلی بسکی معروف به پدر طبیعت و محیط زیست ایران متولد ماه بهمن سال ۱۳۱۰ در سبزوار و یکی از هواداران برجسته محیط زیست بود که بامداد ۲۳ مرداد سال ۹۸ پس از یک دوره بیماری در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
وی پس از به پایان رساندن تحصیلات متوسطه، در رشته طب دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۴۵ در رشته جراحی زنان از همان دانشگاه فارغ التحصیل شد.
دکتر بسکی در سال ۱۳۴۵ بیمارستانی را در شهر گنبدکاووس تاسیس کرد اما در سال ۱۳۴۹ زندگی شهری را رها کرد و زندگی خود را وقف دفاع از محیط زیست نمود.
وی درچند دهه اخیر فعالیت های گسترده ای در زمینه حفاظت از طبیعت و محیط زیست انجام داد که راهاندازی بنیاد جهانی دکتر بسکی با عنوان مکتب حرمت حیات با هدف حفظ محیط زیست از آن جمله است.
تاسیس بیمارستان و زایشگاه دکتر بسکی، تاسیس مدرسه تیزهوشان و نیز خانه ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (تیزهوشان فقیر در روستاها) و وقف ۶ باب منزل مسکونی در مشهد از دیگر فعالیتهای نوعدوستانه این پزشک طرفدار طبیعت است.