تهران-ایرنا- رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس از برگزاری اختتامیه دهمین دوره ادبی جایزه یوسف با عنوان داستان کوتاه دفاع مقدس و مقاومت در ۶ بهمن ماه در استان هرمزگان خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سرهنگ عباس بایرامی روز چهارشنبه درباره اختتامیه دهمین دوره جایزه ادبی یوسف (داستان‌های کوتاه دفاع مقدس و مقاومت) افزود: دنبال استعدادیابی و افزایش توان حوزه نویسندگی بخصوص در بین نوقلمان هستیم. معتقدیم بسیاری از شاخص‌های بومی در استان‌ها و مجموعه‌ها وجود دارد که هنوز آنها را کشف نکردیم که جایزه یوسف می‌تواند آنها را به صحنه بیاورد و به مردم ما و به دنیا بشناساند.

وی تقویت داستان‌نویسی، ترغیب و تشویق نویسندگان جوان را از دیگر اهداف جایزه ادبی یوسف عنوان کرد و گفت: دوره یازدهم جایزه ادبی یوسف هم از همین امسال شروع کردیم.  به مناسبت این که سال آینده چهل سالگی آزادسازی خرمشهر  است جایزه یوسف به داستان‌های کوتاه در مورد خرمشهر اختصاص داده شده است.

 رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس همچنین گفت: پوستر جشنواره رونمایی شده و فراخوان ها انجام شده تا بتوانیم سوم خرداد سال آینده با میزبانی خرمشهر در استان خوزستان این برنامه را برگزار کنیم.

سرهنگ بایرامی در ادامه گفت: قرار شده است برنامه‌هایی مثل جایزه ادبی یوسف به سطح استان‌ها برده شود تا شایستگی‌ها و داشته‌های استان‌های ما نمایان تر شود. دفاع مقدس یک پدیده بی‌نظیر است. در بین جنگ‌هایی که در سده های اخیر رخ‌داده دفاع مقدس می‌تواند به عنوان یک محور و مبنا قرار بگیرد بنابراین با برگزاری برنامه‌های متعدد ادبی و هنری به دنبال این هستیم حوادث مختلف این دفاع بی نظیر را به همه دنیا نشان دهیم.

رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس افزود: پیش از دفاع مقدس، هر جنگی که به ایران تحمیل شد قطعه‌ای از خاک این کشور جدا شد. دفاع مقدس هشت ساله ما این پیام را داشت که هیچ قدرتی در دنیا نمی‌تواند مردم ایران را به زانو در بیاورد. مردم ایران به پشتیبانی ولایت فقیه توانستند از این دفاع با سربلندی بیرون بیایند در عین حال نباید این سربلندی و این داشته ملی را به مقطع خاص محدود کرد.

وی با بیان این که  در جایزه ادبی یوسف به دنبال شناسایی استعدادها هستیم، گفت: دور اول این جایزه ادبی با شرکت ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر شروع شد و امروز که دهمین دوره این جایزه است بیش از ۳ هزار نفر شرکت کرده اند که نشان از معرفت خاص از بین جوانان و نوجوانانی که  حتی امام، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را ندیدند.

در ادامه این نشست سردار میرزایی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان گفت: از چهارم بهمن ماه میزبان برگزیدگان دهمین دوره جایزه ادبی یوسف در استان هرمزگان خواهیم بود.

وی ادامه داد: در سالی که گذشت کارگاه‌های متعدد آموزشی داستان نویسی دفاع مقدس داشتیم که باعث شد سطح هنر و مهارت نویسندگان ما افزایش پیدا کند. در حوزه کودک و نوجوان آثار زیادی به جشنواره ارائه شد که تعدادی از آنها به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

در ادامه مسعود امیر خانی دبیر علمی و اجرایی جشنواره جایزه ادبی یوسف با اشاره به بخشهای مختلف این جشنواره گفت: در این جشنواره در سه بخش دفاع مقدس، مدافعان حرم و مدافعان سلامت در دو حوزه بزرگسال و نوجوان فراخوان داده شده بود. یک بخش ویژه به عنوان داستان شهدا داشتیم که زندگینامه یک یا دو شهید از هر استان را در قالب داستان است.

وی گفت: از سه دوره قبل جایزه یوسف به صورت متمرکز دیگر در تهران برگزار نمی‌شود. ابتدا در استان‌ها این جایزه فراخوان داده می‌شود و داوری توسط خود کارشناسان استان انجام و برگزیده‌ها مشخص و مراسم پایانی برگزار می‌شود. آثار برگزیده به دبیرخانه مرکزی به تهران ارسال می‌شود و بهترین آثار برای پخش سراسری انتخاب می‌شود.

دبیر عملی جشنواره جایزه ادبی یوسف گفت: امسال هم  حدود ۳۴۴۶ اثر دریافت شده که از این تعداد ۱۸۱ اثر به عنوان برگزیدگان استانی انتخاب شدند. این آثار در تهران مورد داوری قرار گرفت و۳۶ اثر به عنوان نامزد دریافت جایزه ادبی یوسف انتخاب شدند.

 وی گفت: از این تعداد ۱۸ اثر به عنوان  برگزیده نهایی جایزه ادبی یوسف در دوره دهم انتخاب شدند که  ۱۶ نفر از ۱۸ برگزیده نهایی بانوان هستند.

امیر خانی یادآور شد: در جایزه ادبی یوسف در بخش دفاع مقدس، مدافعان سلامت دفاع  حرم و اثر یک نویسنده استانی از استان میزبان به طور ویژه تقدیر به عمل می آید.