به گزارش ایرنا، " میرلا کارمن گرکو" روز چهارشنبه در دیدار با استاندار اصفهان در استانداری، افزود: یکی از دلایل سفر من و همکارانم به اصفهان توسعه ارتباطات خواهرخواندگی بین اصفهان و شهر "یاش" رومانی است.
وی با بیان اینکه مدت زمان زیادی از خواهرخواندگی اصفهان و شهر "یاش" رومانی میگذرد، اظهار داشت: در این مدت میتوانست اتفاقهای زیبای بیشتری پیش بیاید.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قدمت ۱۲۰ ساله ارتباطات دیپلماتیک بین ایران و رومانی تمایل زیادی برای بهرهبردن بیشتر از ظرفیتهای اصفهان وجود دارد و در واقع یکی از بخشهایی که این ۲ملت را به هم نزدیک میکند، هنرمندان و افرادی هستند که در زمینه صنایع دستی کار میکنند زیرا ارتباطات مردم با یکدیگر بیشتر از طریق فرهنگ و هنر قوی میشود.
" کارمن گرکو"، تبادل دانشجو و استاد را یکی دیگر از بخشهایی دانست که در گسترش روابط و تقویت آن بسیار اثرگذار است و افزود: برای تقویت این ارتباطات و همکاریها از ایده تبادلات آموزشی در زمینه دانشجو و استاد میتوان بهره گرفت زیرا در رومانی تمایل و اشتیاق زیادی برای همکاریهای دانشگاهی و آموزشی با ایران وجود دارد.
وی تصریح کرد: تعداد دانشجویان ایرانی که در رومانی تحصیل میکنند چه آنها که با بورسیه پذیرفته شدند و چه آنها که با هزینه شخصی مشغول تحصیل هستند، زیاد است و شماری از آنها پس از اتمام تحصیلات در آنجا مشغول به کار شدند و تشکیل خانواده دادند که باعث شده است فرهنگ ایران در رومانی بیشتر انتقال یابد.
سفیر رومانی در تهران اضافه کرد: یکی از زمینههای آموزشی که در ۲ سال گذشته بدلیل رغبت زیاد دانشجویان من را غافلگیر کرد، هنر و فرهنگ بود که این مهم باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در زمینه روابط اقتصادی و تجاری ۲ کشور، در یک سال گذشته همکارهای بین ایران و رومانی به ویژه در زمینه کشاورزی بسیار افزایش یافته و راضی کننده بوده است.
وی با ابراز خرسندی از سفر به اصفهان گفت: در زمینه میراث فرهنگی این طور که اطلاع دارم شهر اصفهان بیشترین تعداد بناهای ثبت شده در یونسکو را دارد و بدلیل برنامهها و سیاستهای مسوولان اصفهان در بازسازی، مرمت، حفظ و نگهداری این بناها باید قدردانی کرد.
" کارمن گرکو"، آثار و بناهای تاریخی اصفهان را به مانند جواهرات دانست و گفت: با توجه به امکانات گردشگری اصفهان، مراکز گردشگری رومانی را بمنظور سفر به اصفهان تشویق خواهم کرد.
سفیر رومانی در تهران گفت: روابط بین ایران و رومانی فقط دیپلماتیک و سیاسی نیست و علاوه بر رسوم و سنتها، تاریخ مشترکی که بین ایران و رومانی است به نزدیکی روابط بین این ملتها منجر شده است.
وی با اظهار امیدواری از اینکه هرچه زودتر همهگیری کرونا در جهان پایان یابد تا تعداد بیشتری از گردشگران بتواند به این ۲ کشور سفر کنند، گفت: گردشگری کمک زیادی به توسعه روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین ۲ کشور خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، پیمان خواهرخواندگی اصفهان و شهر یاش رومانی در سال ۱۳۷۸ منعقد شد؛ یاش شهری باستانی و با قدمتی طولانیست که بهمراه اصفهان و چند شهر دیگر جز اتحادیه شهرهای تاریخی جهان است.
ظرفیتهای فرهنگی، اقتصادی و ورزشی اصفهان زمینهساز توسعه روابط با رومانی است
استاندار اصفهان نیز در این دیدار گفت: ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی، اقتصادی و ورزشی استان اصفهان میتواند زمینهساز و بسترساز توسعه روابط با کشور رومانی شود.
سیدرضا مرتضوی افزود: ۱۲۰ سال سابقه ارتباط ایران و رومانی میتواند ظرفیت بزرگی برای استمرار این روابط باشد زیرا در این دوران طولانی، همکاری بین این ملتها همیشه با اتفاق نظر و همدلی پیشرفته است.
وی اظهار داشت: در دورههایی این ظرفیت تاحدی فراهم شده که رقمهای قابل توجهی مبادلات اقتصادی بین ایران و رومانی انجام گرفته است.
مرتضوی با اشاره به خواهر خواندگی بین اصفهان و شهر"یاش" در رومانی گفت: این مهم میتواند ابزاری برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی میان ۲ ملت باشد و بر این اساس میتوان با تعریف کردن برنامههایی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و آموزشی ظرفیتهای همکاری ۲کشور را ارتقا داد.
وی با بیان اینکه بعضی از زیرساختهای این روابط در گذشته بین ایران و رومانی فراهم شده است، افزود: ما میتوانیم با برگزاری هفته فرهنگی به مناسبت یکصد و بیستمین سال همکاری بین ۲ ملت اصفهان و یاش در بُخارست به توسعه این برنامهها بپردازیم.
مرتضوی افزود: همچنین میتوان بین دانشگاههای این استان که از دانشگاههای خوب ایران هستند و دانشگاههای بُخارست و یاش همکاریهای نزدیکی ایجاد کرد.
وی ادامه داد: ظرفیت حوزه ورزشی بهویژه در رشته فوتبال که با استقبال گسترده ای در این منطقه مواجه است میتواند موجب تحکیم و افزایش روابط بین ۲ ملت شود.
استاندار اصفهان به امضای یادداشت تفاهمی که در گذشته بین فدراسیونهای ورزشی ایران و رومانی صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت: این مهم میتواند بستری برای توسعه روابط و دعوت از تیمهای رومانی به اصفهان و یا اصفهان به رومانی برای انجام بازیهای دوستانه باشد.
به گفته وی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و هنری که اصفهان دارد بسترساز دیگری برای توسعه همکاریهای بین اصفهان و رومانی است و با توجه به اینکه اصفهان، شهر صنایع دستی دنیا و یک شهرموزه است و ابنیه تاریخی بسیاری دارد می تواند میزبان تورگردانهای بزرگ رومانیایی باشد.
به گزارش ایرنا، "میرلا کارمن گرکو" سفیر رومانی در تهران در سفری یک روزه به اصفهان با استاندار دیدار و از بناهای تاریخی این شهر از جمله میدان نقش جهان بازدید کرد.
کلانشهر اصفهان با نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت، مرکز استان اصفهان و یکی از قطب های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، گردشگری، صنعتی و علمی کشور بشمار می آید؛ این کلانشهر با شهرهای شیان، فلورانس، داکار، کوآلالامپور، کویت، بارسلونا، فرایبورگ، سنت پترزبورگ، لاهور، هاوانا، یاش، ایروان و بعلبک عقد خواهرخواندگی دارد.